Pauw denkt dat Rutte met Humberto voor ‘braaf’ gaat

Geplaatst op Tue 10 Oct 2017 om 13:01

Pauw-eindredacteur Herman Meijer denkt dat minister-president Mark Rutte met de keuze voor de Humberto Tan-show RTL Late Night voor ‘braaf’ gaat. Dat heeft hij laten weten op NPO Radio 1. Rutte gaat met de ChristenUnie-voorman naar RTL Late Night, terwijl de andere twee coalitiepartners naar Nieuwsuur gaan. Voor politiek watchers is dat jammer, omdat RTL Late Night niet bekendstaat als een heel kritisch programma. Volgens Meijer heeft Rutte daar ook geen zin in.

Vier jaar geleden had Meijer de toenmalige coalitiepartners Mark Rutte en Diederik Samsom wél in de show. “Vierenhalf jaar geleden hadden we bij Pauw & Witteman een ontzettend leuke uitzending met Samsom en Rutte, met de liefdesverklaring. Dat was een heel geslaagde uitzending. Er werden toen ook heel weinig voorwaarden gesteld. Ik herinner me er geen één. Het was goede journalistiek en een goed programma.

Critici vonden het echter net iets te gezellig tussen Rutte en Samsom, vlak nadat ze elkaar afmaakten in de verkiezingscampagne. “Dát programma heeft denk ik wel geleerd aan hen of een soort angst ingeboezemd om spontaan bij ons te komen of in talkshows op te treden. Het wordt nu denk ik meer gereguleerd, netjes en braver aangepakt dan eerder. Dat denk ik wel.

De RVD heeft gekozen om de iets geprofileerdere programma’s erbuiten te houden, meent Meijer. Toch heeft hij het volste vertrouwen in Nieuwsuur en RTL Late Night. “Het zullen ongetwijfeld goede programma’s worden.

Het liefst had hij de coalitiepartners zelf aan tafel gehad. “We hadden ze graag gehad, maar het was ook al wel vrij snel duidelijk dat er dit keer gekozen zou worden voor een verdeling over RTL en de NOS. Er is gekozen voor een paar grote momenten en twee omroepen. Dat is wel jammer.”

De RVD heeft er weinig woorden aan vuil gemaakt. “Daar komt weinig toelichting op. Het is de verdeling en klaar is Kees. Ik vind het jammer, want we hadden het leuk gevonden als ze in Pauw kwamen.”

Nu kiest Pauw voor de oppositie. Rechts wil niet komen en daarom zijn Lodewijk Ascher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks) en Emile Roemer (SP) van de partij. “Ik denk dat ik uiteindelijk hartstikke tevreden ga zijn met de uitzending die we vanavond gaan maken.”

Bij het AD is hij nóg iets voller van vertrouwen: “Wij hebben de beste uitzending van de avond. De rest maakt de uitzending die je verwacht, wij voegen zo laat op de avond nog iets nieuws toe.

Lees ook:
Humberto Tan strikt Rutte voor regeerakkoord-special (gisteren)
Buma en Pechtold naar Nieuwsuur; Pauw grijpt mis (vandaag)

Foto: BNNVARA, Johannes Dolislager
13 Reacties op “Pauw denkt dat Rutte met Humberto voor ‘braaf’ gaat”


 1. Wendy's dealertje

  Hoor ik daar jaloezie!

 2. achtmet

  Dat wordt dus gewoon pootjes geven en opzitten ! Twee lachende fantasten bij elkaar !

 3. Jelmer

  Denk dat hij ook vergeten is dat RTLLatenight lovende kritieken kreeg op de verkiezingsshow die ze hadden georganiseerd op de avond van de verkiezingen. Deze was veel prettiger om naar te kijken dan naar de NOS.

 4. Sander

  Denk dat Rutte het grapje met de boeren nog niet vergeten is.

 5. Graaf Volkert

  Met je kale klets in een blonde schele nieuwslezeres duiken terwijl je vrouw thuis op je wacht.
  Lekker braaf inderdaad…

 6. Davie

  @Graaf Volkert met je negatieve commentaar lekker jaloers zitten doen op wat Tan bereikt hebt. Daar heeft iedereen wat aan #cynisch.

 7. Hendrik Sehasulewanepatty

  Jeroen Pauw heeft gelijk.

 8. newspeak

  Het feit dat andere partijleiders niet in het kabinet gaan zitten, geeft misschien aan dat zij hun vingers er niet aan willen branden?

 9. TVfreak

  Zure nare mensen bij die Staats TV!

 10. anonymous

  Pauw redaktie is jaloers

 11. Gallus

  Rutte gaat ALTIJD voor meewind.
  De politiek is zijn plezier.
  Hij zoekt mensen die hem dragen, steunen, hoog houden enz.
  Pauw is voor onderzoekende n wil meestal oprecht weten hoe het zit.

 12. aammehoela

  Slim bedacht, het Nederlands elftal als concurrentie, (nou ja concurrentie), alhoewel een oefenwedstrijdje levert meer kijkers op dan wedstrijden waar het wel om belangen gaat (CL). Dan naar Tan toe, veel minder kijkers en dus het belang van de CO. Weinig kijkers, en kijkers met weinig interesse in de politiek. Pauw slaan we ook maar over, enkel links dit keer dus voorspelbaar. Kan Pauw niets aan doen, Wilders wil niet komen en Baudet levert enkel bedenkelijke opmerkingen op. Dus vanavond maar naar het WK-journaal kijken, met hopelijk niet te veel geklets en gewoon de doelpunten van de overige wedstrijden.

 13. jacko

  Hypocriet pauw. als je je valse tanden laat zien met een zogenaamde lach bij een kritisch vraag naar jouw dan dwaal je meteen af en wil je veranderen van onderwerp. tan is goed, jij ook alleen jij pauw wil die tan breken. waarom..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.