NU.nl blij met luistercijfers podcast: 10.000 luisteraars

Mediareus NU.nl is erg te spreken over de luistercijfers van zijn nieuwe dagelijkse podcast. De aflevering van gisteren werd ongeveer 10.000 keer beluisterd. Dat zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman tegen frank.news. Zo’n 10.000 luisteraars is extreem veel in de Nederlandse podcastwereld, weet de mediasite. Hoekman is dan ook erg tevreden.”Ik geloof erin dat audio de komende jaren echt een vlucht gaat nemen waarbij de drempel om iets te beluisteren zo laag mogelijk moet zijn.”

Radiozenders als NPO Radio 1 moeten veel meer doen met podcasts, vindt Hoekman. “Ik ben bijvoorbeeld een groot fan van het Mediaforum van NPO Radio 1 en zou het goed vinden als dat half uurtje radio apart te beluisteren is.

De rubriek Mediaforum van het KRO-NCRV-programma De Ochtend is wel apart terug te luisteren, maar dan als twintig minuten durend ‘fragment’ op de gemist-pagina van NPO Radio 1. Men kan zich niet op het item abonneren in de vormvan een podcast. “Dat soort audio gaat alleen maar toegankelijker worden. We zijn dus nog maar net begonnen“, meent Hoekman.

De NU.nl-podcast is nog niet perfect. “We hebben twee weken geleden besloten om een podcast te maken en dan kun je daar maandenlang over vergaderen, maar ik hou van snelheid. We moeten snel leren, gaan iets doen met de opmerkingen van anderen en alweer snel aanpassen. Dat werkt online het beste.”

Een medium dat al langere tijd nadrukkelijk inzet op podcasts is BNR Nieuwsradio. Ook NRC Handelsblad wil een grote speler worden in de podcastwereld.

Het artikel ‘Postcast NU.nl goed beluisterd… maar kan nog beter’ kunt u lezen op frank.news.

Foto: RTL Late Night

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen