NOS luistert naar kritiek over pushen sportnieuws

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 12:56

Het is een ergernis van velen: je telefoon gaat af vanwege breaking news, je onderbreekt je werkzaamheden en dan zie je dat een of andere turner over een balk is gesprongen. Is dat nou nieuws? Velen vinden van niet. En daar geeft de NOS nu gehoor aan. Voor het eerst legt de omroep zijn appgebruikers een keuze voor. In de vernieuwde app kan men een einde maken aan notificaties over sport. “Het is nu mogelijk je aan te melden voor notificaties voor respectievelijk nieuws- en sportnieuws.”

Critici reageren enthousiast op deze wijziging in de NOS-app. “🎈🎉🎊🎀🎀🎈🎉🎊🎉📯🎈🎈“, zegt televisiester Arjen Lubach bijvoorbeeld.

Mensen die wél willen weten wat Epke Zonderland en zijn vrienden allemaal uitspoken, worden getrakteerd op een volledig vernieuwde sportpagina. “De sportpagina bevat nog steeds het belangrijkste sportnieuws en de liveblogs, maar je vindt er nu ook de belangrijkste sportvideo’s én de live sport.

Verder heeft de NOS nóg een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn app. Zo is er een nieuw navigatiemenu. “De navigatie in de NOS-app is volledig vernieuwd. Je navigeert nu via de tabbladen onderin naar je favoriete categorie. Met de nieuwe navigatie is het eenvoudiger om de app met een hand te bedienen.

De omroep hoopt dat mensen snel aan de nieuwe app wennen, zo laat ze weten.

Foto: Wikimedia, Jladage, CC BY-SA 3.0
10 Reacties op “NOS luistert naar kritiek over pushen sportnieuws”


 1. Marco

  Tegenwoordig is alles ‘Breaking Nieuws’. Fijn dat ze dit nu aanpassen want dat sport nieuws interesseert me niets. Aanslagen ect dat is breaking en sport is dat niet vindt ik. Maar goed dat is mijn mening :)

 2. Hendrik Sehasulewanepatty

  Tsja ,de nos moet toch luisteren ,anders moet er in gesneden worden hihihihhiiiiiii

 3. Tommie

  bij de nos vind ik dit nog meevallen. dat de rtl nieuws app hier maar eens wat aan verandert…. Voor het minste of geringste krijg je daar al een push melding bij

 4. kijker

  Dit kon ik al een tijdje (1 maand ongeveer), dus beetje oud nieuws.

 5. TopShow

  Uiteraard geen Nos app op mijn mobiel! Dus geen last van die onzin.
  RTL Nieuws wel, meestal prima, soms niet.
  Voetbal Inside met sportnieuws uiteraard ook! Geweldig!
  Top app.

 6. Sven L.

  Ik heb de RTL nieuws app eraf gegooid. Werd er doodziek van iedere keer. NOS heeft er inderdaad ook een handje van.

  Buiten dat; sportliefhebbers willen meestal zelf de prestaties zien in een samenvatting, of kijken het live. De app verpest dit dan ook een beetje.

 7. Wyatt

  RTL Nieuws is een stuk beter.

 8. R

  @Wyatt Hou eens op met de boel ophitsen

 9. Ed

  Dit kon ik volgens mij zelfs al langer dan een maand. En heb geen beta-versie ofzo.

 10. Hendrik Sehasulewanepatty

  De RTL nieuws staat kwalitatief boven de NOS ,ja. hihihihihihiiiiiii

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.