Net5-soap De Spa opent week twee met laagterecord

De Net5-soap De Spa is zijn tweede uitzendweek maandagavond begonnen met bedroevende kijkcijfers. De vijfde aflevering kwam niet verder dan 104.000 kijkers en 2,3 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de minst bekeken aflevering van De Spa tot nu toe. De eerste vier afleveringen trokken vorige week 300.000 kijkers (6,3 procent), 153.000 kijkers (3,4 procent), 162.000 kijkers (3,6 procent) en 199.000 kijkers (4,4 procent).

Dik 100.000 kijkers voor een Nederlandse soapserie is buitengewoon weinig. Hier zullen de zenderleiding en de sponsors niet tevreden mee zijn. Het vervelende is dat er maar liefst honderd afleveringen van de serie gedraaid zijn. Net5 liet eerder weten dat die sowieso allemaal op de buis komen, hoe de kijkcijfers er ook uitzien.

Inmiddels scoort De Spa minder kijkers dan Net5 tot vorige week deed op hetzelfde tijdstip. Toen waren nog buitenlands drama en films te zien op de late avond.

De hoofdrol in De Spa is weggelegd voor Annette Barlo. Zij gaf voorafgaand aan de eerste uitzending aan dat ze hoopt op een tweede seizoen.

Nederland lijkt geen zin te hebben in een tweede soap naast GTST. Eerder flopten al series als Malaika, StartUp en 4JIM.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen