Nederland keek in september meer tv dan vorig jaar

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 10:33

Nederland keek in september meer tv dan in september een jaar geleden. Het gaat om 168 kijkminuten per dag nu tegenover 164 kijkminuten per dag toen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de eerste maand van 2017 tot nu toe dat het aantal kijkminuten hoger ligt dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het vorig jaar september mooier weer was dan afgelopen september. Het is dus twijfelachtig of er sprake is van een trendbreuk.

Het aantal kijkminuten in september ligt nog wel fors onder dat van eerdere jaren. In 2015 kwam het aantal minuten uit op 182, in 2014 op 183 en in 2013 op 190.

Tot nu toe kijkt men in 2017, dus van januari tot en met september, gemiddeld 174 minuten per dag naar televisie. In dezelfde periode vorig jaar was dat 180.

De grootste omroepen in september waren NPO 1 (23 procent marktaandeel), RTL 4 (16 procent marktaandeel) en SBS 6 (10 procent marktaandeel).

De meest bekeken programma’s waren het Achtuurjournaal (3,3 miljoen), Heel Holland Bakt (3,1 miljoen) en Nederland – Bulgarije (2,8 miljoen).

Foto: Omroep MAX
4 Reacties op “Nederland keek in september meer tv dan vorig jaar”


 1. Chiel

  ‘Kijken naar televisie’. Zit daar dan ook opgenomen tv en bijvoorbeeld Netflix bij?

 2. Wyatt

  Nee.

  Vergelijk de cijfers maar eens met 5 jaar geleden.

 3. Public omroep enemy

  Stichting KijkOnderzoek voert onderzoek uit bij 1.250 huishoudens?
  Stichting KijkOnderzoek is a joke!

 4. marc

  Logisch hahahaha
  September was qua weer volop herfst.
  Vorig jaar een prachtige nazomer met vaak 25 graden tja dan zitten mensen niet voor de buis.
  Dus onzin cijfers van sko.
  zo mag je niet vergelijken je moet alles meenemen in een kijkcijfer onderzoek dus ook het weer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.