Merel Westrik excuseert zich voor hoestaanval op tv

Merel Westrik zat vrijdag in de late RTL Nieuws flink te hoesten en te proesten. Daardoor werd haar microfoontje zelfs een paar seconden uitgezet. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Westrik las de autocue voor toen het misging. “De politie kon het plan verijdelen. Kuch! Spanje maakt morgen bekend welke maatregel het neemt om de macht over te nemen in Catalonië. Dat heeft de Spaanse premier Rajoy aangekondigd. Spanje probeert eergghhh, excuses! Kuch!

Haar microfoontje ging even dicht, ze nam een goede slok water en schraapte de keel. Daarna ging het weer goed. Toch bood Westrik aan het eind van de uitzending haar excuses aan. “Tot zo ver deze uitzending. Excuus even voor zojuist, voor mijn stem.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt het ongelooflijk knap hoe Westrik zich herpakte na de hoestaanval. “Merel Westerik krijg een hoestbui in het RTL Nieuws, maar weet een heftig onderwerp alsnog rustig te brengen. Beste nieuwslezer van Nederland.

Nog beter dan Annechien Steenhuizen of Rob Trip? “Niemand is zo neutraal, zonder mening en puur op de feiten zoals zij! En Annechien is ook goed, nummer twee van Nederland.

De bewuste uitzending van RTL Nieuws kunt u hier bekijken. Het gehoest en geproest begint om 5:20.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen