Meisje van Plezier duikt diep onder de miljoengrens

Geplaatst op Mon 23 Oct 2017 om 8:30

RTL 4 ziet de kijkcijfers van de Angela Schijf-serie Meisje van Plezier voor het eerst onder de miljoengrens duiken, en behoorlijk diep ook. De zevende en dus een na laatste aflevering trok gisteren 740.000 kijkers (13 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De eerste vijf afleveringen van Meisje van Plezier stonden direct na kijkcijferkanon Miljoenenjacht geprogrammeerd en trokken gemiddeld ruim 1,2 miljoen kijkers. Sinds vorige week is die hitshow echter weer op vakantie.

Zónder de lead-in van Miljoenenjacht kwam Meisje van Plezier een week geleden nét boven de miljoengrens uit, en nu zakt de serie daar dus ver onder. Het lijkt dus sterk samen te hangen met het verliezen van een sterke lead-in.

Gisteren stond Meisje van Plezier direct na Brigitte Kaandorp: Grande de Luxe Extra Plus op het programma en daar keken slechts 570.000 mensen (8 procent) naar, behoorlijk weinig voor RTL 4. Miljoenenjacht trok ruim drie keer zo veel kijkers.

RTL 4 kampte gisterenavond met forse concurrentie met de Heel Holland Bakt-finale op NPO 1 en de Formule 1 op Ziggo Sport.

Foto: RTL
22 Reacties op “Meisje van Plezier duikt diep onder de miljoengrens”


 1. Martini

  Toch knap dat er dan nog steeds kijkers bij weten te komen.

 2. boris

  Gisteren om 22.00 rondje gewandeld. Enorm veel mensen zaten Penoza terug te kijken. Bizar spannende aflevering.

 3. Flappy

  @boris; dat is knap want Penoza duurde tot 21.20 uur…

 4. Henk Jan

  Jammer eigenlijk, Meisje van plezier belooft als titel heel veel, maar zowel het verhaal als de beelden zijn nou niet echt spannend. Kortom, net als bier dat te lang staat, het slaat uiteindelijk dood!

 5. Flappy

  Sorry; zie nu pas dat er ‘terugkijken’ staat. Beetje te snelle, bijdehand-te opmerking van me…

 6. Wesz

  Beetje dom van RTL ook om het op een later tijdstip uit te zenden. Dat is voor mij de reden geweest om het later terug te kijken.

 7. Mike

  Die pruik van Angela is zó slecht.

 8. boris

  @Flappy: “TERUG te kijken”

 9. boris

  En nou mis ik weer jouw commentaar Flappy. Vond het opvallend. Penoza staat zo slecht geprogrammeerd dat zo ondertussen meer kijkers terug kijken dan lineair kijken.

 10. Sjaak

  We raken een beetje uitgekeken op de theezakjes van Angela.

 11. Daan

  Je kunt alle aflevering ook op rtl.nl en meteen op videoland vooruit kijken!
  Rtl Group zal ook nooit geen NETFLIX worden!

  Ruim 3 maanden weer duren voordat er een nieuwe Nederlandse series op videoland komt, Moet sneller en meer content toevoegen!

 12. Erik

  De eerste afleveringen waren goed. De laatste afleveringen zijn saai en vergezocht qua verhaal. Terechte afstraffing.

 13. rhe

  Ach wat een onzin. Wekenlang scoort het super goed en nemen de cijfers zelfs toe, wordt er gesproken over hitserie etc. En dan scoort het nu een week lager en is het meteen een flop…. wat een onzin.

  Cijfers zijn logisch want mensen kijken liever live naar een finale (HHB) of wedstrijd (Max) dan naar een serie. Die kun je veel makkelijker nog even terugkijken zonder allerlei alerts van de NOS dat Max geracet heeft.

 14. Marly van der Velden Lover

  Terecht een flop, je ziet niets in de serie, nog geen borsten of bloot

 15. Ron

  Geflatteerde daling tegenover het kijkcijfergeweld van NPO 1. Voor RTL/Videoland is deze serie al lang een hit dus er zal gewoon een vervolg komen.

 16. anoniem

  Geen flop maar ik vond het vorige week al minder! Begint langdradig te worden en er gebeurd weinig… Nu was ook Max Verstappen aan het racen! Denk dat daarom veel vrouwen geen meisje van plezier mochten kijken

 17. Sandra

  Volgens mij begon het een uur later, heeft dat er misschien ook iets mee te maken ?

 18. Flappy

  @boris; zie mijn reactie om 08.40 uur, ik had ‘m zelf ook al door dat ik te snel had gereageerd. Wat bedoel je overigens met ‘nou mis ik weer jouw commentaar’?

 19. Arie

  Meisje van plezier is eigenlijk meisje van verveling.

 20. Mark

  Met uitgesteld volgende week nog boven 1 miljoen.

 21. Erik

  Dit zagen we ook al gebeuren met familie kruys toen dat ook ineens later werd uitgezonden. RTL hun eigen schuld.zo’n serie moet op een vertrouwd vast tijdstip worden uitgezonden

 22. Laurens

  Start was nu ook een half uur later, ook niet gunstig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.