MAX weigert nog steeds BN’er-editie Heel Holland Bakt

Jan Slagter, de baas van omroep MAX, is nog steeds niet van plan om een BN’er-editie van Heel Holland Bakt te maken. Dat vertelt de omroepbaas vandaag in het AD. Nu veel kijkers de eindeloze rits aan BN’er-programma’s zat is, zijn ON’er-shows als Heel Holland Bakt steeds meer in trek. De finale van het vijfde seizoen zette gisteren een record neer met 3,4 miljoen kijkers. Maar zou het tóch niet leuk zijn om een sterreneditie van Heel Holland Bakt te maken? Jan Slagter denkt van niet.

Slagter is er knip en klaar over in het AD: “We gaan niks doen met BN’ers. Juist niet! Daarmee doe je afbreuk aan het programma.”

Ook een snelle terugkeer, zoals een feestelijke decembereditie, ziet Slagter niet zitten. “Dit moet je niet om de twee maanden uitzenden. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en dat houden we ook zo. Aan de formule gaan we ook niks veranderen, omdat het concept gewoon hartstikke goed is. Waarom zouden we er dan iets aan veranderen.”

Al met al is Slagter er zeer tevreden over dat Heel Holland Bakt elk jaar weer meer in trek is. “Ik heb enorm voor de formatrechten moeten knokken. Met knokken bedoel ik tegenover RTL die niet een driejarige verbintenis aan durfde te gaan.”

Dat heeft Slagter toen wél gedaan. Hij lanceerde het als zomerstop-show. “Leuk programma in een tent, gezellig. En toen zag je al heel snel dat de kijkcijferaantallen groeide tot de 3,4 miljoen nu.”

Het AD-interview met Jan Slagter kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook:
MAX wil geen Heel Holland Bakt met BN’ers (2015)
Heel Holland Bakt komt niet met VIP-editie (2016)

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen