Matthijs en Eva delen koningslunch-ervaringen

Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek deelden maandagavond in De Wereld Draait Door kort hun koningslunch-ervaringen met elkaar. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek was vrijdag te gast bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor een uitblinkerslunch. Niet omdat ze de dag ervoor de Televizier-Ster won, maar voor het winnen van een vergelijkbare prijs eerder dit jaar. “Ik was er om een eerdere prijs te vieren: een tv-beeld, dus ik had extra geluk“, zegt ze.

Wie waren er naast Jinek nog meer te gast? “Van de beste bakker van Nederland tot Lee Towers tot de zakenvrouw van het jaar. Van alles en nog wat. Mensen die iets bijzonders hebben gedaan of een prijs hebben gekregen in hun vakgebied.”

Er waren zo’n 25 genodigden. “Ze weten alles van iedereen en ze vragen iedereen van alles en nog wat. Ik vond het heel mooi.”

Van Nieuwkerk weet wat Jinek ervaren heeft: “Ik ben er lang geleden een keertje bij geweest. Het zijn grote ronde tafels en de majesteiten gaan dan van de ene tafel naar de andere. Van Máxima vinden we altijd zonder enige reserve dat ze geweldig is, maar de koning ook vond ik in mijn geval.”

Jinek: “Ja, absoluut, een charmante man.”

Verder konden de twee niet veel meer zeggen. Van Nieuwkerk: “We mogen niets zeggen. Dat is het stomme.”

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen