Marianne Zwagerman vindt radio-dj’s van nu truttig

Marianne Zwagerman vindt dat de radio-dj’s die tegenwoordig de ether bezetten ‘allemaal verschrikkelijk truttig’. Dat zegt de opiniediva in haar column bij BNR Nieuwsradio. Zwagerman weet niet wat ze méémaakt als ze FM opzet. “Ik hoorde zaterdagavond op Qmusic de dj opgewonden vertellen dat zijn trein vertraging had want er stond een schaap op de rails. Wilder werd zijn weekend niet meer. De Coen en Matties hebben op de radio vaak gesprekjes over bezoekjes aan Ikea met hun meisje.

Dan denkt ze met weemoed terug aan de radiomannen van toen, zoals Erik de Zwart en Jeroen van Inkel. “Er hing een sfeer omheen van drie flessen whiskey onder de autostoel en zeven naakte vrouwen in de studio. Je voelde dat er van alles kon gebeuren en daar wilde je bij zijn.”

Waarom is dat uit de mode geraakt? Is radio lafjes kapot geformatteerd? Verdween de magie omdat de studio’s zijn volgehangen met camera’s?“, zegt ze.

Overigens denkt Zwagerman dat de nieuwe generatie helemaal geen magie wil, getuige de populariteit van de onnozele filmpjes van Enzo Knol. Ook zij zag zijn break-up-video. “Tien minuten treurige keurigheid. Vergeleken met Enzo Knol is zelfs Marco Borsato nog rock ’n roll.”

De BNR-column van Marianne Zwagerman kunt u lezen op de BNR-site.

Foto: WNL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen