Linda de Mol: ‘Kijkcijfers Story Of My Life vielen tegen’

Linda de Mol vindt zelf ook dat de kijkcijfers van haar RTL 4-woensdagshow The Story Of My Life tegenvielen. Dat geeft ze aan in De Telegraaf. The Story Of My Life sloot vorige week af als een kijkcijferflop met slechts 558.000 kijkers. “De cijfers vielen inderdaad tegen, het heeft niet gedaan wat het moest doen. Al krijg ik vooral positieve reacties: de mensen die het hebben gezien, vinden het prachtig. Ik weet niet waar dat precies in zit“, aldus De Mol, die bekendstaat als de tv-koningin.

Gelukkig voor De Mol is haar andere programma nog wel een succes. “Ondertussen trekt Miljoenenjacht meer dan twee miljoen kijkers, nota bene tegenover Heel Holland bakt.”

Wellicht moet je verder kijken dan lineaire cijfers zegt ze. “Los daarvan vind ik dat je verder moet kijken dan alleen de cijfers op dag van uitzending. Hoeveel mensen kijken via de gemist-diensten? En een programma dat pas op tv komt als het al maanden op Videoland is te zien, trekt wellicht ook minder kijkers.

Een vervolg op The Story Of My Life lijkt met deze kijkcijfers onwaarschijnlijk. “Dat weet ik nog niet, misschien als er nog veel mensen uitgesteld kijken? Het is sowieso een lastig programma om te maken, geschikte stellen liggen niet voor het oprapen.

Lachend: “Als Doutzen Kroes en Sunnery James willen meewerken, mogen we zo weer een aflevering maken verwacht ik.

De tegenvallende scores van The Story Of My Life maakten onderdeel uit van de discussie over de lage kijkcijfers van RTL. “Ach, ik heb het al eerder gezegd: ooit ben je aan de beurt. Eerst was er veel kritiek op SBS, vervolgens gaat het weer over de publieke omroep vanwege de ’dure presentatoren van gemeenschapsgeld’ en nu ligt RTL onder vuur.”

Het is iets wat zich vooral in de media afspeelt, ik vraag me af in hoeverre de doorsnee kijker hiermee bezig is.”

Het Telegraaf-interview met Linda de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen