Laconieke reacties op ‘groot nieuws’ in RTL Late Night

Geplaatst op Tue 24 Oct 2017 om 9:02

Het onthullende nieuws dat RTL Late Night maandagavond beloofde te hebben, heeft geleid tot laconieke reacties van kijkers. Zij vinden het ophef om niets. Dat blijkt uit reacties op sociale media. De met lage kijkcijfers kampende talkshow van Humberto Tan bouwde de spanning maandagavond flink op toen het iets voor negen uur twitterde met groot nieuws te komen. “Vanavond een geheime gast in de uitzending. Er komt nieuws met mogelijk verstrekkende politieke consequenties…” 

Er volgde direct hevige speculatie over wat er aan de hand zou zijn. Men speculeerde dat er misschien onthullende informatie over een bekende politicus gebracht zou worden. Maar het bleek uiteindelijk te gaan om een Alberto Stegeman-achtige onthulling over een e-mail-lekje in de Tweede Kamer.

Men kan eenvoudig de mailadressen van Tweede Kamerleden als afzender gebruiken, werd in de uitzending onthuld door journalisten van Follow The Money. Als mensen antwoord geven op zo’n nep-mail, dan is deze overigens níet te lezen voor de ‘hacker’.

Kijkers waren behoorlijk teleurgesteld dat dit het nieuws was. “Wat een openbaring zeg. Smtp-servertje misleiden, echt megagevolgen.. nou, nou..“, twitterde Michelangelo.

En Patrick: “Heel erg oud nieuws. Je kunt al sinds het begintijdperk e-mail sturen uit willekeurig welke naam.

Jeroen: “Nou wat een nieuws….?!? Wat een misser van RTL Late Night.

Willem: “Verstrekkende consequenties? 😂😂😂 kom op zeg.

En Dennis: “Géén zwakheid in het systeem 2DK. Genoeg bots en verschillende sites waarbij je elk willekeurig e-mail-adres kunt gebruiken als afzender.

Techjournalist Elger van der Wel is verbaasd: “Praten tegen een SMTP-server en de afzender van een mail zelf opgeven was mijn eerste vak op de universiteit. No joke.

Joost Schellevis, techjournalist van de NOS, vindt het lachwekkend: “Ja, dit is het hele item. Oftewel: slordig, maar geen nieuws.

Blendle-engineer Koen Rouwhorst: “Gaat dit serious over het ontbreken van een SPF-record?”

Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum: “Opkloppen en dan hiermee komen. OMG, RTL Late Night. Zoals Doe Maar al zong: ‘Is dit alles?’

RTL reageert op kritiek

Luuk Ikink, de voice-over van RTL Late Night, is verbaasd dat men niet onder de indruk is van deze scoop van nieuwssite Follow The Money, waarover exclusief verteld werd aan tafel bij RTL Late Night.

Ikink: “Opmerkelijk hoe laconiek tech-mensen doen over dit nieuws. Ja, het is oude techniek. Maar ja: er is iets aan te doen en dat gebeurde niet.. Het is toch absurd dat je jezelf kan voordoen als kamerlid, een mail kan sturen aan een ander kamerlid die vervolgens op een link klikt etcetera.

Als iemand opmerkt dat RTL Late Night dit verkondigt als grote hack, terwijl dat niet zo is, zegt Ikink: “Nou en, wat vind je belangrijker; dat wat een tv-show roept of het feit dat de Tweede Kamer vatbaar is voor gevaarlijke ransomware of iets dergelijks.

Tegen iemand die opmerkt dat het zogenoemde ‘spoofing’ al jaren bekend is, zegt Ikink: “Maar dat maakt het toch alleen maar erger? Dat dit überhaupt al jaren kan?

Ik begrijp je Luuk, het is ook moeilijk voor je dat dit mega nieuws niet op zijn waarde wordt geschat“, zegt ene Bob. Ikink daarop: “Is niet mijn nieuws he, ik hoorde het voor het eerst toen ik de voice-over twee uurtjes geleden insprak.

Het is RTL Late Night overigens niet gelukt om de kijkcijfers op te krikken met zijn sensatiezuchtige aankondiging. Er keken gisteren slechts 493.000 mensen naar het programma. Pauw had er meer dan twee keer zo veel.

Foto: RTL
29 Reacties op “Laconieke reacties op ‘groot nieuws’ in RTL Late Night”


 1. Cindy

  Nou en?

 2. Sonja Kaal

  Ik heb het echt een beetje gehad met die Luuk Ikink, die zich bij elk negatief woord over RTL, zelfs al is het volledig terecht, als een slangenmens in allerlei bochten wringt en als een likkend schoothondje opkomt voor het baasje. Walgelijk, ruggengraatloos ventje.

 3. NH

  Wat een nieuws.
  rtl: kijkers hebben ook verstand
  Vanavond nog minder kijkers.

 4. sammy

  luul iking neem je niet serieus,
  maar wat is de mening van petertje R,
  en oma keyl ?

 5. mark2

  rtl late night kan naar mijn mening de teloorgang niet meer tegen gaan… dit is zo een ongelooflijk paniekvoetbal wat ze aan het spelen zijn. Ze hebben er alleen niet mee in de gaten dat je op deze manier een zender zelf ook te kakken zet!

 6. anoniem

  Drolletje Ikink heeft ook weer wat te zeggen

 7. Elles

  Heel sneu. Niet meer te redden. Haalt 2018 niet.

 8. echtwaar

  wat een hopeloos dombo programma zo langzamerhand, dat RTL 4 late night

 9. b

  Einde verhaal voor RTLln. Over een jaar komt er een boek uit van Tan over al deze onfrisse dingen en hoe hij gedwongen werd door Erland om dit te presenteren.

 10. Alex

  Kan er in het kerstpakket van RTL dit jaar een spiegel met het woord ‘zelfreflectie’ erop?

 11. Maoam

  Sensatiezuchtige doemdenkers als Ikink, daar moeten we er meer van hebben natuurlijk. Waarom denk je dat al die tech mensen die er meer verstand van hebben dan dat hele RTL-redactie bij elkaar er zo laconiek over doen. Mails verzenden uit naam van iemand anders stamt af van het tijdperk waarin er nog brieven werden geschreven uit naam van iemand anders.

 12. Mieke

  Petitie opstarten Beau terug misschien een optie 3dagen Beau 2 dagen Tan ??

 13. L.

  Kan Luuk Ikink ook een keer NIET reageren als er kritiek is op RTL? Hij lijkt wel de woordvoerder van dat bedrijf te worden. Doe eens normaal man.

 14. Andre

  Wat een dramatische kijkcijfers zeg voor late night.

 15. Connie Kreukboven

  Luuk Ikink, de man die Humberto de hand boven het hoofd probeerde te houden door te roepen dat er geen aandacht was in RTL Boulevard voor zijn affaire ‘Omdat wij er niets aan toe konden voegen’. Dan kan hij net zo goed helemaal ophouden met zijn onderdeel in het programma, want die korte nieuwtjes die hij iedere avond opleest zijn 9 van de 10 keer óók al de hele dag te lezen op het internet en hij voegt er niets aan toe.

 16. Rogier

  Tja, een late night programma om half tien is al fout nummer 1… maar dan domme acties uithalen kost je echt de kop…

 17. peter

  Dus RTL is nu hier mee bezig.

 18. Ron

  Gelukkig heeft het in de kijkcijfers geen rol van betekenis gespeeld….vanavond Gordon maar weer eens in de uitzending. Als dat geen opleving van de kijkcijfers gaat zorgen…

 19. Vrede

  Ik heb in het nieuws op NPO er niks over gehoord dus die nemen het ook niet serieus dit schokkende nieuws…

 20. Marly van der Velden Lover

  Luuk Ikkink die achterhoekse boerenpummel neemt niemand serieus, verstand van nul

 21. snuifje

  RTL denkt nog steeds dat haar publiek achterlijk is. Deze trucjes werken niet!

 22. Raak

  @Mieke Helemaal geen Tan. Dat wil de kijker!

 23. Leon

  Groot nieuws???? Ahhh ik dacht dat Oemberthoo zn vrouwtje had beloofd om
  noooooit meer vreemd te gaan Whahaha.
  Kan Dionnetje op zoek naar nieuwe getrouwde kerels

 24. G

  Wat n waardeloze show was t weer – Engels / Amerikaans gekoketteer ; akelige vent – wie vind deze man eigenlijk nog leuk ? Misschien rik niemand?

 25. CryptoDude

  Zoals eerder opgemerkt is de teloorgang van Tan en zn Rtln niet meer te stoppen en zeker na een poging van Tan om meer kijkers te trekken middels dat onzinnig paniekverhaal. Tan heeft het gewoon niet!! Beau wel endus lijkt het me de hoogste tijd voor een swap!!..tenzij de kujkcijfers voor Galjaard een ondergeschikte rol speelt.

 26. Ina

  Mijn schatje Tan had afgelopen vrijdag lekker wel meer dan 1 miljoen fans!!
  Dussss wat nou? Tan is een topper!! XXX

 27. Ernst

  Maar……..vanavond komt Gordon. Dat gaat de kijcijfers opkrikken. 😀

 28. Annoniemus

  Tan is net zo nep als dat nieuwsfeitje hahahahahahahahahahahahahahahahahaha .

 29. Arnoud Tempelman

  Ikink maakt schoolkranttelevisie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.