Jeugdserie Brugklas pakt Gouden Stuiver op tv-gala

Geplaatst op Thu 12 Oct 2017 om 22:20

De jeugdserie Brugklas van Avrotros heeft vanavond de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma van de Nederlandse televisie gewonnen. De titel versloeg Bommetje XXL (Avrotros) en Hallo Ik Heb Kanker (EO). Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De cast van Brugklas reageerde enthousiast. “O, jongens, we hebben hem! Ik wil graag een paar mensen bedanken. Allereerst onze fans, maar ook Avrotros. Suzanne Kunzeler van de NPO heeft ook haar nek voor ons uitgestoken.

Ook producent Tuvalu Media werd bedankt door de cast van de jeugdserie. “De leukste producent van Nederland.”

De Brugklas-cast had ook nog leuk nieuws voor hun achterban. “Volgend jaar zijn we terug met onze allereerste speelfilm in de bioscoop.”

Vorig jaar won Pauls Puber Kookshow van Paul de Leeuw de prijs.

Foto: Avrotros
4 Reacties op “Jeugdserie Brugklas pakt Gouden Stuiver op tv-gala”


 1. Bart

  Als je kijkt naar het totale aanbod dan is dit zeker niet het beste kinderprogramma. Ik durf te stellen dat het slecht gesteld is met de kindertelevisie de afgelopen jaren. Als het echt de kinderen zijn op Brugklas gestemd hebben dan is het natuurlijk het beste kinderprogramma van 2017.

 2. critikast

  Was het teveel moeite om de naam van de leuke woordvoerdster van Brugklas te achterhalen? Zij nam de prijs in ontvangst en had een ontwapenend dankwoordje.

 3. davy

  Mmmm, lekker marokkaans gastje is dat die linkse op de foto.

 4. René

  @critikast
  May Hollerman

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.