Jeroen van Koningsbrugge gaat Smeris regisseren

Geplaatst op Mon 23 Oct 2017 om 13:30

Jeroen van Koningsbrugge is voortaan niet alleen als acteur betrokken bij NPO 3’s politieserie Smeris, maar ook als regisseur. Tijdens de opnames van het vierde seizoen heeft hij zijn regiedebuut gemaakt. Dat heeft de BNNVARA vandaag laten weten. Van Koningsbrugge neemt de regie voor zijn rekening van drie afleveringen, de overige zeven worden verzorgd door Marc Willard. Eerder was er al eens sprake van dat de acteur een aflevering zou regisseren, maar nu gaat het dan écht gebeuren.

De acteur vindt het geweldig. “Na het spelen in Smeris en het meeschrijven aan de serie is het te gek om het vertrouwen te krijgen ook een paar afleveringen te regisseren.”

In het vierde seizoen van Smeris lijkt de rust in Tilburg teruggekeerd. Willem (Dennis van de Ven) heeft de leiding over het politiekorps van Marcel (Hans Ligtvoet) overgenomen en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie Tilburg, belandt hij in een zaak waarin het verschil tussen recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan en die langzaam verandert in een spel op leven en dood.

Dennis van de Ven vult aan: “Dit seizoen heeft Willem de functie van zijn voormalige baas Marcel op zich genomen. De druk die dat oplevert maakt het weer een heerlijk seizoen om ‘Willem Niessen, teamchef Tilburg’ te spelen.

Ook andere bekende castleden, zoals Susan Visser, keren terug in het vierde seizoen van Smeris. De cast wordt aangevuld met een groot aantal nieuwe personages, wie dat zijn wordt later bekend gemaakt.

De acteerprestaties van Jeroen van Koningsbrugge in onder andere Smeris werden onlangs tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala beloond met de Zilveren Televisie-Ster Acteur.

Foto: BNNVARA
11 Reacties op “Jeroen van Koningsbrugge gaat Smeris regisseren”


 1. Jos Ti

  Ik vraag me af wanneer Koningskwal doodgaat en waaraan.

 2. Jan

  Ach kan hij dat ook al…

 3. Sjaak

  Het is onmogelijk dat hij de best denkbare regisseur is.

 4. PremH

  Wat kan dit talent niet?!!

 5. Arie

  Jeroen de lolbroek, staat ingebrand op mijn tv.

 6. kees de Vries

  Straks staat ie ook nog in Heel Holland Bakt. Weg met die engerd!

 7. kees de Vries

  Hij is er dom genoeg voor om aan zo’n debiel programma als HHB deel te nemen.

 8. Den Draaiert Joost

  Dus je mag jezelf niet bewijzen als ik de commentaren zo lees. Was de azijn weer in de aanbieding guppies?

 9. Dag

  Zal dan wel om 21.20 komen vanaf Januari 2017 en als het is afgelopen, kunnen ze meteen door pakken met Homeland.

 10. Dag

  2018 natuurlijk

 11. Uit het Vak

  SMERIS IS EEN TOP SERIE

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.