Jeroen van Koningsbrugge gaat Smeris regisseren

Jeroen van Koningsbrugge is voortaan niet alleen als acteur betrokken bij NPO 3’s politieserie Smeris, maar ook als regisseur. Tijdens de opnames van het vierde seizoen heeft hij zijn regiedebuut gemaakt. Dat heeft de BNNVARA vandaag laten weten. Van Koningsbrugge neemt de regie voor zijn rekening van drie afleveringen, de overige zeven worden verzorgd door Marc Willard. Eerder was er al eens sprake van dat de acteur een aflevering zou regisseren, maar nu gaat het dan écht gebeuren.

De acteur vindt het geweldig. “Na het spelen in Smeris en het meeschrijven aan de serie is het te gek om het vertrouwen te krijgen ook een paar afleveringen te regisseren.”

In het vierde seizoen van Smeris lijkt de rust in Tilburg teruggekeerd. Willem (Dennis van de Ven) heeft de leiding over het politiekorps van Marcel (Hans Ligtvoet) overgenomen en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie Tilburg, belandt hij in een zaak waarin het verschil tussen recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan en die langzaam verandert in een spel op leven en dood.

Dennis van de Ven vult aan: “Dit seizoen heeft Willem de functie van zijn voormalige baas Marcel op zich genomen. De druk die dat oplevert maakt het weer een heerlijk seizoen om ‘Willem Niessen, teamchef Tilburg’ te spelen.

Ook andere bekende castleden, zoals Susan Visser, keren terug in het vierde seizoen van Smeris. De cast wordt aangevuld met een groot aantal nieuwe personages, wie dat zijn wordt later bekend gemaakt.

De acteerprestaties van Jeroen van Koningsbrugge in onder andere Smeris werden onlangs tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala beloond met de Zilveren Televisie-Ster Acteur.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen