Ivo Niehe niet blij met verhuizing TV Show naar vrijdag

Ivo Niehe is er niet blij mee dat zijn TV Show niet langer op de zondagavond van NPO 1, maar op vrijdagavond te zien is. Dat zegt de AVROTROS-ster dit weekend in De Telegraaf. Niehe vindt het jammer, omdat de zondagavond de meest bekeken uitzendavond is van NPO 1. “De zondagavond is ideaal, dan zitten de meeste mensen voor de televisie. Maar omdat ervan wordt uitgegaan dat het programma ongeacht het tijdstip van uitzenden toch veel kijkers trekt, ben ik verplaatst naar de vrijdag.”

NPO 1’s vrijdagavond is iets minder in trek. “Jammer, maar daar heb ik verder geen invloed op. Dat beslist de NPO. Ze willen op die ideale zondag nieuwe programma’s een kans geven. Kan ik niets tegenin brengen.”

Een wisselende uitzendtijd is zelden goed voor een lineair uitgezonden programma. Met de inhoud hoopt Niehe zijn kijkers wél houvast te bieden.

De laatste jaren zitten er alleen nog maar mensen in de TV Show die iets bijzonders van het leven hebben gemaakt. “Zo bied je de kijker een voorbeeld, een houvast. Dat is succesvol gebleken. Dat mag je best zeggen als een programma het 37e jaar ingaat. Helaas niet meer op de zondag.”

Het is niet duidelijk of Niehe naar de rechter stapt om de verhuizing van zondag- naar vrijdagavond. Dat is tegenwoordig een trend bij meningsverschillen over het uitzendschema.

Foto: AVROTROS

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen