‘Humberto Tan bezigde woordvoerdersproza in DWDD’

Özcan Akyol heeft begrip voor de kritiek op het interview met Humberto Tan in De Wereld Draait Door. Dat geeft de columnist aan in de VARAgids. Terwijl RTL Late Night bijna niet meer uit het drijfzand te redden is, speelde Tan bij De Wereld Draait Door mooi weer. Niet zo handig, denkt ook Akyol, hoewel hij niet per se mee wil doen aan het Tan-bashen. “Wat ik wel moet opmerken, is dat Humberto Tan zichzelf geen plezier heeft gedaan door elke vraag te pareren met woordvoerdersproza.”

Tan kwam met doelgroepcijfers en een overdosis optimisme. “De mensen thuis willen kwetsbaarheid zien, iets van zelfreflectie en humor, anders wordt het zeer moeilijk om weer mee te mogen doen“, denkt Akyol echter.

Hij vindt het wel zielig dat de RTL 4-ster zo het haasje is. “Het is treurig dat er nu een hetze tegen hem aan de gang is. Ik snap het niet. Wat ik wel voorspel, is dat hij het (spreekwoordelijk) niet gaat overleven. Dat zijn de harde wetten van Hilversum.”

Moet Tan ontslagen worden? “Kom, kom, ik zeik graag anderen af, zelfs tegen een schamele vergoeding, maar we gaan hier niet om het ontslag van mensen vragen, dat is niet chic en VARA-onwaardig.

Lees ook:
Humberto Tan weet niet of hij imagoprobleem heeft (29 september)
Angela de Jong: ‘Humberto in DWDD was pijnlijk’ (2 oktober)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen