Homo’s vinden Barbara mediapersoonlijkheid van 2017

Geplaatst op Mon 09 Oct 2017 om 9:30

Barbara Barend is door de kijkers van homozender OUTtv uitgeroepen tot mediapersoonlijkheid van 2017. Ze ontving de OUTtv Media Award gisteren uit handen van zenderbaas Marc Putman in het tv-programma Keur met Peren. Dat was te zien op de televisiezender. Barend is verrast en vereerd met de prijs, die ze vooral heeft gewonnen vanwege het ontketenen van de Twitter-actie #handinhand eerder dit jaar. “Wat geweldig, ik ben er helemaal stil van!”, reageert de tv-ster.

Barend deelde op 2 april op Twitter haar woede naar aanleiding van het homogeweld tegen Jasper en Ronnie, die na uitgaan in Arnhem met een betonschaar in elkaar werden geslagen door een groep merendeels allochtone jongeren.

Ze riep in haar twitterbericht vooral heteromannen op om uit solidariteit met de slachtoffers gezamenlijk hand in hand op de foto te gaan. Deze oproep werd in de dagen hierna massaal opgevolgd.

Barend: “De actie is eigenlijk spontaan ontstaan en komt voort uit mijn woede en onmacht dat twee jongens in elkaar geslagen zijn, alleen omdat ze uit liefde hand in hand over straat lopen!

De OUTtv Media Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die op een niet-conventionele en positieve wijze homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media.

Vorig jaar kreeg Diva May Day de prijs wegens haar oproep om op de nationale tv een ongekuiste versie van het mensenrechtenconcert te brengen. In 2015 ging de prijs naar Boris Dittrich en het jaar daarvoor naar SBS-gezicht Mirella van Markus.

OUTtv is dé lifestylezender voor de gay- en open-minded en via de meeste grote tv-aanbieders in Nederland, zoals Ziggo en KPN, te ontvangen in een pluspakket.

Foto: OUTtv
20 Reacties op “Homo’s vinden Barbara mediapersoonlijkheid van 2017”


 1. Frans

  ik zie alleen maar homo’s bij tv programma’s , vlgs mij is de verhouding helemaal scheef, en Barbara is net zo bijdehand als haar vader, of is Frits haar broer, dan als haar broer :):0

 2. rts

  Henk van Dorp is de vader van haar kind, maar dat wordt verzwegen.

 3. kokkie

  Fam Barend is een plaag aan het worden…

 4. Enzo Voort

  @rts: Ja dat klopt en dat kind moet tante zeggen tegen de zuster van haar vader.

 5. Rik

  Vreselijke vrouw!

 6. Woodstock

  Terecht dat ze deze prijs heeft gewonnen.

  Twee homoseksuele mannen aangevallen met een betonschaar omdat ze hand in hand liepen. Dat is toch absurt!!!!

  Zioj deed er wat mee. In plaats van alleen geshockeerd zijn, ondernam zij actie en starte deze actie (met veel succes).

  Dus ja, ze heeft die prijs zeker verdient!

 7. -------

  Arabieren, Perzen, Russen en Europeanen zijn antisemitisch geprogrammeerd. Bovenstaande reacties bevestigen dit beeld.

  —Barbara trek je niets aan van al die afgunst; we zijn trots op je!

 8. John

  @ ———
  Wie zijn ‘we’ ???

 9. Hans71

  Totaal niet verdiend!

 10. n

  @Kokkie, antisemiet!
  Wat ben jij zeg een fout mannetje!

 11. Davie

  @Frans @kokkie Heerlijk dat je op deze site zo lekker je onbeschofte mening mag geven he? Ik vind jullie ook randdebielen die nog waarschijnlijk gefrustreerd zitten te wezen omdat jullie levens compleet mislukt zijn. Fijne dag hoor. Lekker haten, veel nuttiger dan iets met je leven doen.

 12. Nick

  Is dat de lesbische dochter van Frits Barend?

 13. Polak H.

  @Nick Mon 09 Oct 2017 om 11:18
  Ga een baan zoeken man met je NSB-gelul!!!
  Zeker ook fan van de AfD, Front National en andere antisemitische partijen??

 14. Polak H.

  @Nick Mon 09 Oct 2017 om 11:18
  Ga een baan zoeken man met je NSB-gel#l !!!
  Zeker ook fan van de AfD, Front National en andere antisemitische partijen??

 15. henkveen

  Leuk programaatje van eddie keur. Moest heel erg lachen…doet ie goed…waarom op een klein zendertje??? Kan op grote zender dit!! Kijk veel terug op YT eruggg lachen..

 16. Nick

  Polak H. Ben je in de war? Ik heb niets gezegd over de ene of andere partij etc.
  En verder, zijn die partijen verboden? Ga man een ban zoeken, dan ben je niet zo agressief.

 17. johnn

  niet moeders mooiste,
  maar hoeft ook niet, zij speel t mannetje

 18. Davie

  @johnn Wat maakt dat nou weer uit? Weer lekker commentaar geven vanachter je PC’tje. Nu al blij dat we jouw kop niet hoeven te zien.

 19. Davie

  @Hans71 had inderdaad de trofee moeten winnen wegens zeiken op het internet en voortdurend bashen. Das pas echt van waarde, of niet Hans71?

 20. Lobo

  Met de kijkcijfers van Eddy vraag ik me af of er meer mensen dan de redactie hebben gestemd. Vraag me verder af of ik ook een prijs had gekregen als ik tegen terrorisme met mensen symbolisch een druk kruispunt had overgestoken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.