Henk Krol als hysterische diva voor camera NOS

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 10:07

50Plus-leider Henk Krol heeft zich gisteren, op de dag van de presentatie van het regeerakkoord, lekker hysterisch gedragen voor de camera van de NOS. Hij kwam met een tirade tegen Rutte III, sloot af met een sneer en liep toen weg met gevoel voor drama. Dat is te zien bij de omroep. Krol foeterde dat het een ‘anti-ouderen-kabinet is’. De NOS-reporter: “U zit hoog in de energie, u wil zelfs als weglopen, heeft u nou niet een punt dat u zegt: ‘Nou, dat vind ik eigenlijk wel heel goed’?

Daarop zegt Krol: “Ja, het enige leuke is dat er wat meer lampen langs de snelweg komen“, waarna hij zich omkeert en boos wegloopt.

Een echte theatermaker, vindt NOS-verslaggever Xander van der Wulp hem. “Politiek is theater, hè, dat zien we hier. Dat kaartje van hem klopt natuurlijk niet helemaal. Het is niet dat ouderen er 40 procent op achteruit gaan in de zin dat je eerst 1000 euro hebt en dan 600 euro overhoudt aan het eind. Hij ziet dat de andere groepen er meer op vooruitgaan, bijvoorbeeld 1,5 procent per jaar, en dat telt hij dan helemaal op. Ze waren al 32 procent achter in 2015, dus komt hij op 40 procent. Ja…“, zei hij bij Pauw.

Ook Frits Wester van RTL vindt dat Krol overdrijft. “Zij rekenen vanaf 2000 en dan kijken ze naar de koopkracht van werkenden van 2000 tot 2021. Dan zouden ouderen 40 procent achtergebleven zijn. Niet achteruit gegaan zijn, maar achtergebleven zijn bij de groei van de werkenden.”

Premier Mark Rutte benadrukt dat de groei van ouderen mede achterblijft vanwege externe factoren. “Daar zitten ook de pensioenen in. Mensen moeten zich wel realiseren dat Gert-Jan en ik over heel veel dingen gaan, maar wat de pensioenfondsen doen gaan wij niet over.”

Foto: NOS
8 Reacties op “Henk Krol als hysterische diva voor camera NOS”


 1. rts

  Rutte liegt ; hij gaat wel over de rekenrente, het drukken van de rente door ECB, het denationaliseren van pensioenfondsen, transactietax, het verplichten om te beleggen in staatsobligaties,overig beleggingsbeleid zoals beleggen in groen,Witteveenkader, afroming vermogens pensioenfondsen en verplichte deelname aan pensioenfonds. Allemaal punten waar hij en zijn voorgangers direct of indirect verantwoordelijk voor zijn of geweest of de verantwoordelijkheid hebben weggegeven.

 2. Labrador

  @rts Yeah, You go! Pak ze!!!

 3. arthur

  Henk, vergeet je rollator niet. Oh ja, en geef je boekhouder niet de schuld als je zelf weigert pensioenpremies voor je personeel te betalen: jij was de directeur dus jij, en niemand anders, was verantwoordelijk. Dief!

 4. Ron

  Leukste quotjes gaf Henk weer. Tikkeltje aangezet wellicht maar oh zo mee eens.

 5. Enzo Voort

  @arthur: Niet alleen Henk schuift alles wat fout gaat in de schoenen van een ander, dat is volstrekt inherent aan politici en andere oplichters.

 6. Bart Ender

  @Enzo Voort: Ja zo blijkt, nu Dijsselbloem in Brussel blijven tot 13 januari, levert hij vandaag zijn sleutel in in Den Haag.

 7. mark2

  over het algemeen (natuurlijk uitzonderingen) hebben de ouderen van nu de BESTE pensioenregeling ever!!! daar komen de werkende nu nooit meer aan. Ouderen nu hebben pension po eindloon, de nieuwe straks pensioen op middelloon. Vervelend dat ze niet helemaal meegaan, maar blijf wel realistisch!!

 8. Bbbhhhh

  12:37

  Beetje kromme redenering natuurlijk

  Verplicht worden om geld in te zetten en er veel minder voor terug te krijgen uiteindelijk
  Wat is daar eerlijk aan ?
  Realistisch is dat iedereen steeds meer bestolen word door regels waar altijd een uitzondering op bestaat voor de uitbaters

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.