‘Heel erg pijnlijk dat BNNVARA niet VARABNN heet’

Koos Postema vindt het vreselijk dat zijn oude omroep VARA is gefuseerd maar BNN, maar vindt het minstens even erg dat BNN als eerst wordt genoemd in de fusienaam. Dat zegt de oud-presentator op NPO Radio 1. Postema vindt dat de VARA nooit in zee had moeten gaan met BNN. “Daar had de VARA nooit mee moeten fuseren. Daar heb ik erg veel verdriet van. Vreselijk. Ze staan in de fusie ook nog eens voorop: BNNVARA. En dan komt Astrid Joosten op. Dat doet een beetje pijn.”

Hij vond de fusie sowieso niet nodig, maar: “Als die VARA dan móest fuseren: oké. Dan denk ik aan de TROS, waar in de jaren 70 en 80 VARA-leden naar toe renden. Wat mij betreft de AVRO nog. Maar BNN…”

Nu is Sophie Hilbrand opeens een VARA-gezicht, aldus Postema. “Als ik Sophie bezig zie met dat walgelijke programma (Hotel Sophie, red.)… Verschrikkelijk. Dat moet je helemaal niet doen al die smerigheid. Schei toch uit. Over hoe mensen het allemaal doen, waarom ze het doen en laten doen. Ik vind het een vervelend programma en Dwars Door De Week is ook verschrikkelijk.”

Ik vind het niet een kwestie van te gevoelig, maar je moet het er toch helemaal niet over hebben? Waarom moet een zoon van 20 ineens zijn moeder op televisie horen zeggen wat ze allemaal doet?”

Het is sensationeel en dat bedoelt ze ook. Daarvoor is de omroep BNN ook opgericht.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen