GroenLinks in kabinet had geleid tot emigratie Joling

Geplaatst op Sun 01 Oct 2017 om 11:30

Als de formatie met GroenLinks wél had geleid tot een kabinet met Jesse Klaver, dan zou Gerard Joling uit Nederland zijn geëmigreerd. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Joling, die zich in het verleden al kritisch heeft uitgelaten over de islam en over moskeeën, is blij met een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. “Ik sta te juichen, want dat verschrikkelijke GroenLinks komt tenminste niet in de regering. Als dat was gebeurd, was ik geëmigreerd“, legt de entertainer aan.

De presentator vindt Klaver krankzinnig. “Ik vind Jesse Klaver een leuke jongen om misschien een borreltje mee te drinken, maar daar houdt het wel mee op. Die jongen slaat door.”

Klaver wil mensen die geld verdienen keihard pakken en Joling verdient geld. Veel geld. Maar dat komt niet aanwaaien. “We moeten heel hard werken voor ons geld“, zegt hij, wijzend op zijn nieuwste tv-show met Gordon. “We hebben wel 32 dagen gedraaid, daar worden acht afleveringen van gemaakt.”

En collega Gordon heeft ook nog eens een hoop koffiezaken. “Ik vind het knap dat hij die zaak heeft opgezet. Hij gaat zijn gang maar, ik zou er zelf niet aan moeten dénken om zoiets te doen.”

Het Privé-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Nick van Ormondt








56 Reacties op “GroenLinks in kabinet had geleid tot emigratie Joling”


 1. NH

  Wat jammer.

  Zou een BOTOX gezicht minder zijn als bevuiler op de TV.

 2. Bart

  En Jan met de pet die een normaal salaris verdient, werkt niet hard zeker?? Wat een verschrikkelijke vent.

 3. magere marc

  Goh.vMeneer heeft ook een keer 32 dgn arbeid geleverd. Valt me trouwns nog mee dat ie niet klaagt dat ie onderbetaald is.

 4. Koos

  Ik stel voor dat Jolink naar Syrië verhuist. Daar komt hij geen vluchteling tegen.

 5. Jantje

  Goed Zo! Eindelijk een BN-er met een eigen mening die niet bang is voor zijn grachtengordelvriendjes te verliezen. Dan maakt me eigenlijk niet eens meer uit wat hij zegt.

  @Bart Ja Jan met de pet merkt meestal niet zo hard dan mensen met een hoge positie. Jan met de pet kan om 17:00 uur naar huis, heeft geen stress. Geen gezeur met ziek personeel. Dus JA mensen die harder werken en meer verantwoordelijkheid hebben mogen ook veel meer verdienen. En Jan met de pet kan ook een eigen zaak beginnen en rijk worden. Niemand houd hem tegen

 6. STAN

  @jan: lager opgeleiden/verdienenden hebbe meer stress en zorgen, slapen slechter, hebben minder geld om gezond te leven, enz. Enz. Jij praat goed wat niet goed te praten valt. Hele volksstammen werken minstens zo hard als Joling, zonder dito salaris.

 7. Kim

  en daarnaast mensen die onbekend zijn (Jan met de pet), kunnen daarna ongestoord genieten van hun vrije tijd, zonder lastig gevallen te worden met mensen onder het mom van “mag ik een handtekening, mag ik een foto, zullen we een selfie maken”, kortom het werk houdt niet op na een dag

 8. Hendrik Sehasulewanepatty

  Nadat de Messias al twee keer onmiddelijk afgewezen is door de andere partijen krijgen ze nooit maar dan ook nooit weer een kansje om ooit nog mee te mogen doen.

 9. Laurens

  Al met al heeft Gerard wel gelijk, ondanks zijn hoge inkomen. GroenLinks is de partij waar we allemaal mogen betalen voor het klimaat. Het is nodig, maar GroenLinks slaat compleet door.

  Er wordt op GroenLinks gestemd door jongeren, die zich niet goed genoeg hebben verdiept in hun standpunten en alleen maar gecharmeerd zijn van hem.

  Een klein rijtje nog maar van zijn standpunten:
  1. Extra autobelasting -> 3,2 miljard aan belasting omhoog!
  2. Vrachtwagenheffing -> 3,8 miljard ”
  3. Verpakkingsbelasting -> 2,1 miljard ”
  4. Energie belasting gezinnen -> 1,7 miljard
  5. Belasting over AOW -> 3,8 miljard
  6. Belasting over bloemen -> 0,2 miljard
  7. Vliegbelasting -> 1,0 miljard
  8. Extra belasting over je huis -> 1,8 miljard
  9. Afschaffen kinderbijslag -> 3,2 miljard
  Bron -> Standpunten GL

  En deze man klaagt over de kloof tussen arm en rijk bij de heer Buma en de heer Rutte, maar ondertussen zelf de kloof alleen maar groter willen maken. Ik ben blij met de coalitie VVD/CDA/D66/CU, een rechts kabinet. Dat is net wat we nodig hebben!

 10. Laurens

  Kies aub voor een andere naam :-/

 11. H.

  Inderdaad Laurens – het is nodig!

 12. Tan

  Jammer dat deze grootste graaier uit de artiestenwereld niet gaat emigreren. Walgelijke nepfiguur die voor de camera’s zogenaamd heel sociaal is (met bejaarden) maar dat alleen voor zijn eigen zakken doet.

 13. b

  En waar dacht Joling naar toe te gaan dan . Noord Korea ??

 14. Pieter

  Hmm nu overweeg ik de volgende keer op GroenLinks te stemmen

 15. Bart

  @Laurens: een paar opmerkingen

  Punt 1: GroenLinks wil idd rekening rijden invoeren. Echter, mensen die buiten de spits rijden of in milieu vriendelijke auto’s betalen minder. Verder wil GroenLinks het mogelijk maken dat mensen op flexibelere tijden kunnen werken zodat ze niet per se in de spits moeten (en dus minder rekeningrijden)

  Punt 5 klopt niet. Bij GroenLinks gaat de AOW voor iedereen met minimaal 15% omhoog. De mensen die een aanzienlijk aanvullend pension hebben betalen hierover belasting om de AOW te financieren. Deze belasting komt dus niet uit je AOW.

  Punt 9 vraagt wat nuancering. De kinderbijslag en het kindgebonden budget worden een regeling en inkomensonafhankelijk. Hierdoor krijgen huishoudens met een lager inkomen meer en huishoudens met een hoger inkomen weinig.

  En verder, GroenLinks heeft vergaande plannen. Maar we leven in een democratie en dus zullen deze waarschijnlijk niet in deze vorm worden uitgevoerd. Het is goed dat ze al ver gaan met hun plannen voor milieu anders wordt er teveel water bij de wijn gedaan.

 16. yes

  Alles om geen belasting te betalen. Heeft het leven dan geen waarde? Draait alles om geld? Dat geld heeft hij trouwens wel verdiend door zijn Nederlandse fans!

 17. aammehoela

  Groen Links heeft inderdaad wel goed punten, maar zelf zal ik er nooit op stemmen. Maar emigreren, wat een onzin. Het verschil tussen arm en rijk hoeft echt niet groter te worden. En het argument van hem over die 32 draaidagen. Als dat niet uit zijn verband is gehaald dan maak je jezelf belachelijk.

 18. yes

  Ben benieuwd of hij aan Goede Doelen geeft.

 19. yes

  Heb van de week een prachtige reportage gezien van De Mol en Dinand in Bhutan. Daar zijn de mensen nog gelukkig en draait niet alles om geld.
  Chapeau!

 20. Weert

  Gerard heeft gelijk, die namaakmoccro moet lekker op zijn eigen rifgebergte de lakens maar gaan uitdelen!

 21. karel

  Help Joling de grens over, stem Groen Links.

 22. Blue

  @Jantje

  Ja, want alleen mensen die het met jou eens zijn hebben een mening. Andersdenkenden zijn meelopers. U bent een simpele ziel.

 23. Koos Swart

  Hij heeft 32 dagen zitten niksen. Niks levert het op. Het waren geen hartoperaties die hij aan het uitvoeren was, maar dom vermaak voor een dom publiek. Gewoon een debiel die krijgt betaald voor niksdoen.
  Ik kan me ook erg druk maken, wil niet zeggen dat het nuttig is.

 24. kijker

  Jammer zeg. Nu vind ik het nog erger dat GroenLinks is afgehaakt. :(

 25. Nel

  Ben benieuwd welk land hij in gedachte had.

 26. Nit Wit

  Wat heeft die NH toch met botox !?
  Dat heeft NH waarschijnlijk nodig, maar geen geld voor.
  Jammer u blijft nu een zielig rimpelig gevalletje apart, haha

  @Bart,
  Maar Jan met de pet wordt ook genaaid door Klaver!!!
  GroenLinks en Klaver is een heel gevaarlijke combi.
  Dat is het probleem.

 27. Claire

  Gerard is te eng on naar te kijken met dat vreemde gezicht, maar hij heeft wel een punt was betreft Jesse Klaver, de leugenaar.

 28. sammy

  deze BNer is ook niet te vertrouwen,
  stond een paar maanden geleden nog met een Arabisch t shirtje aan, saampjes met de rest aan de desk bij boulevar,,o.a. petertje aaaaaaaaaaR,
  nog meer islam te promoten,
  joling is er een van ;zo de wind waait, waait m’n rokje,

 29. G.

  tis en blijft ‘n opportunist- ach laat maar!

 30. Yiuo

  Interviews voor €15000
  32 dagen draaien voor €100000

  Niks komt jou aangewaaid heh ?
  Irritante lachband 😴

 31. Marcel

  Boeiend!

 32. Revalk

  @Bart
  En dan heb je nog 8 miljard, dat GL niet verantwoord heeft in het verkiezingsprogramma.

 33. NH

  Nu gaat de inkomstenbelasting omlaag die gefinancierd zal worden door een energiebelasting, BTW laag naar 8% en minder hypotheekrenteaftrek.

  Per saldo gaan de hoge inkomens er daardoor het meest netto op vooruit.

  Met dank een het corrupte zooitje VVD en D66 en de partijen met de C van CDA en CU

  Maak je borst maar nat.

 34. PIETER

  groen links is een hele gevaarlijke partij maar de kiezer wil zelf gestraft worden !
  stemmen ook altijd op de verkeerde partijen! en gaan dan klagen!

 35. PIETER

  @ kijker het zijn van oorsprong wel communisten
  en dat betekend bezit is diefstal- en allemaal even weinig om van te leven
  en je auto wordt zo duur dat iedereen zijn auto weg doet en de hele economie naar de klote gaat met hun achterlijke mileiu plannen

 36. Blue

  @PIETER

  Leer eens Nederlands.

 37. PIETER

  pen ik me e e pezig maar is so moeilijk he fooral de Hooftleter vegtatten ik zorry
  mar pedankd voor uwww opllettenhijd

 38. Bbbhhhh

  Tuurlijk gerard 😂

  Net als al die amerikanen die zouden emigreren als trump president zou worden
  En raad is
  Ze leven allemaal nog steeds in amerika

  Doe nou niet of jij zo bijzonder ben met je k utmuziek
  En kinderachtige tshirts met vulgaire ongein erop
  Je bent bijna 60
  Het valse adhd nicht personage met rokers lachje is tenenkrommend triest

 39. Guido

  Joling , stem jij maar lekker VVD jongen, je weet wel, die partij met de langste lijst aan (ex) politici die de boel besodemieteren. Dat clubje van jou staat op de jaarlijkse integriteits-index van Vrij Nederland al vijf jaar stijf op nr 1 als partij met lokaal, provinciaal en landelijk de meeste bewezen fraudegevallen en andere strafbare zaken, met Linschoten als laatste aanwinst in een lange rij, dus wat lul je nou over dat vreselijke Groen Links. Dan heb ik het nog niet eens over alle ministers en staatssecretarissen van de VVD die af hebben moeten treden omdat ze er een zooitje van maakten. Nee, prima clubje. Vind je het heel erg dat ik minder hard loop te juichen bij weer de VVD in het kabinet? Maak jij je maar weer druk om de ouderen, waarvan je vast wel weet dat het vooral de VVD is geweest die verantwoordelijk was voor de keiharde bezuinigingen in de ouderenzorg. Maar jij vindt jouw eigen geld wellcht toch net iets belangrijker.

 40. Bart

  @ Nit Wit: Op welke manieren ‘naait’ GroenLinks ‘jan met de pet’ dan precies? Ik denk ook dat de term ‘gevaarlijk’ niet van toepassing is.

  @ Revalk: ik heb een paar punten gekozen om aan te tonen
  dat de berichtgeving negatiever is gepresenteerd dan het werkelijk is. Er is vaak nuancering te vinden bij veel standpunten. Je kan altijd mailen naar GroenLinks om te vragen hoe het standpunt precies zit en wat de motivatie erachter is.

 41. Bart

  @ Pieter: het is waar dat GroenLinks is voortgekomen uit de communistische partij. Echter, de andere partijen waaruit GroenLinks is voortgekomen zijn de Pacifistische Socialistische Partij, Evangelische Volkspartij(Christelijk) en de Politieke Partij Radikalen. GroenLinks is tegenwoordig GEEN communistische partij.

  Lees mijn punt over de nuancering van het rekeningrijden.

 42. piet

  Allemaal stemmen op Groen links zijn we er mooi vanaf met die kerel met een smerige irritante lach. Neem dan meteen die Gordon ook mee.

 43. RotOpJoh

  “We moeten heel hard werken voor ons geld“, zegt Joling, wijzend op zijn nieuwste tv-show met Gordon. “We hebben wel 32 dagen gedraaid, daar worden acht afleveringen van gemaakt.”

  32 dagen hard gewerkt! Rot toch op met je hard werken! Mensen in de zorg en in de bouw, die werken hard, maar wel voor een schijtsalaris!

  Als jij, Gerard, “32 dagen hard gewerkt” hebt, dan kun je wel, denk ik zo, een halve ton op je bankrekening bijschrijven!

  Maar de man/vrouw aan het bed en die met de hamer in de hand niet hoor, die vangen hooguit 10% van wat jij krijgt in diezelfde 32 dagen, maar fysiek gezien zijn deze écht harde werkers wél twee jaar ouder geworden, zó écht zwaar is het werken in de zorg en de bouw!

 44. newspeak

  Over een jaar of tien, na onze derde wereldoorlog, weten we dankzij het internet precies wie er fout geweest zijn in de afgelopen jaren. Alleen hebben we daar in onze overlevingsbunkers dan weinig aan.. :-)

 45. Gert J.

  blijft een klootzak die joling.

 46. Ron

  En maar zeuren die Joling over de VVD tijdens hun afgelopen kabinetsperiode en er dan toch op stemmen. Joling moet geen politieke meningen plein publiek uitkramen, niet slim. Je krijgt dan altijd verwijten, en terecht in dit geval…

 47. Annoniemus

  @Laurens: een paar opmerkingen

  Punt 1: GroenLinks wil idd rekening rijden invoeren. Echter, mensen die buiten de spits rijden of in milieu vriendelijke auto’s betalen minder. Verder wil GroenLinks het mogelijk maken dat mensen op flexibelere tijden kunnen werken zodat ze niet per se in de spits moeten (en dus minder rekeningrijden)

  Punt 5 klopt niet. Bij GroenLinks gaat de AOW voor iedereen met minimaal 15% omhoog. De mensen die een aanzienlijk aanvullend pension hebben betalen hierover belasting om de AOW te financieren. Deze belasting komt dus niet uit je AOW.

  Punt 9 vraagt wat nuancering. De kinderbijslag en het kindgebonden budget worden een regeling en inkomensonafhankelijk. Hierdoor krijgen huishoudens met een lager inkomen meer en huishoudens met een hoger inkomen weinig.

  En verder, GroenLinks heeft vergaande plannen. Maar we leven in een democratie en dus zullen deze waarschijnlijk niet in deze vorm worden uitgevoerd. Het is goed dat ze al ver gaan met hun plannen voor milieu anders wordt er teveel water bij de wijn gedaan.

  Schrijf je dit vanuit een gesloten inrichting ??

 48. Laurens I

  @Guido

  Ik denk als jij zo’n hoog inkomen had, ook ging stemmen op VVD of CDA, dan ga je niet erop achteruit in inkomen.

  Als Joling rekening houdt met de ouderenzorg, valt te betwijfelen, maar iedere partij wil meer geld geven naar ouderenzorg.

 49. Otto Groeneveld

  Bewijs weer eens hoe verschrikkelijk dom deze enorm over het paard getilde nicht is. Nou eikel zeg ik het nog maar een keer. Groen Links of beter Groen Rechts met de grootste kwal in de politiek J.Klaver, heeft met alle VVD voorstellen de afgelopen 8 jaar ingestemd. GL heeft dus, samen met PvdA en CDA keihard onmenselijk neoliberaal beid uitgevoerd, flapdrol.

 50. Bart

  Wat kinderachtig om steeds namen te gebruiken van mensen hier. Eerst Laurens en nu weer mijn naam Bart. Wil je zo graag je Groen Linkse punt maken en dan lukt het je niet door zulke acties.

 51. Bart

  @ Annoniemus: waarom nou weer zo agressief? Ik heb alleen maar op de website van GroenLinks gekeken om aan te tonen dat een aantal uitspraken niet geheel correct zijn. We leven in een democratie, dus we gaan met elkaar op een beleefde manier in gesprek. Als je het niet eens bent met GroenLinks dan is dat je goed recht. Maar als je me persoonlijk gaat aanvallen komen we niet verder.

  @ Bart: kan er heleeas niks aan doen dat ik ook Bart heet. Is niet de bedoeling om je aan te vallen.

 52. valerie

  Joling heeft hiermee 100% gelijk. Groen Links heeft zichzelf overschat en het zijn die krankzinnige verkiezingsbeloften die het nu ook niet mogelijk maken om te regeren, polderen is met dergelijke standpunten niet mogelijk.

 53. animo

  Ga maar jolink je maakt je druk over hoe de bejaarden worden behandelt als jij geen belasting wilt betalen en velen met je dan gaat het nooit goed komen of denk je dat het geld aan bomen groeit even een tip ga dan niet naar de welvaart landen als zweden ,finland en noorwegen daar betaal je nog meer belasting maar naar een land waar je niks betaald en de mensen liggen te creperen van de honger dan hou jij je geld op de bank.

 54. Ischa

  ” J.Klaver, heeft met alle VVD voorstellen de afgelopen 8 jaar ingestemd. GL heeft dus, samen met PvdA en CDA keihard onmenselijk neoliberaal beid uitgevoerd, flapdrol.”

  Dit is gewoon een leugen. Groenlinks heeft juist telkens tegen deze maatregelen gestemd en dit kun je gewoon opzoeken in de digitale archieven van de tweede kamer.

  Otto Groeneveld: zoek het eens op en bied daarna je verontschuldiging aan. Of hou vol en kom met bewijs.

 55. Laurens I

  @Otto (rea 8:04)

  CDA heeft met 86.5% meegestemd met het kabinet. Veel minder in vergelijking met D66 en PVV! Ken je feiten!

  @Bart (8:30)
  Ik ben een andere Laurens die hier ook reageert net als de andere Bart!

 56. ir. maarten lubbers

  dat is een belangrijke reden waarom die geer niet deugt. rechts lullen en zakken vullen. man, nou ja, ga lekker gerard depardieu achterna en vestig je in rusland. o nee, homos daar accepteren ze niet. ach, er is vast nog plek in syrië, de philippijnen of een dergelijk fijn tolerant land.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.