Gosschalk maakt bioscoopfilm van All You Need Is Love

Job Gosschalk, de man achter de film Alles is Liefde, gaat een bioscoopfilm maken die is geïnspireerd op RTL 4’s romantische tv-hit All You Need Is Love van Robert ten Brink. De film draait met kerst 2018 in de bioscopen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Gosschalk ziet er de opvolger van Alles is Liefde in. “Het programma is zo Hollands. Dat was Alles is Liefde destijds ook. Sinterklaas speelde daarin een belangrijke rol. Die film rook naar pepernoten en ging over gewone mensen.”

De film wordt geen regelrechte kopie van het RTL 4-programma, vertelt Gosschalk in de krant. “We laten de uitzending op de achtergrond meespelen. In tegenstelling tot Alles is Liefde, waarin Amsterdam een belangrijke rol vervulde, speelt deze film zich in heel Nederland af. We gaan onder meer draaien in Rotterdam, Limburg, Brabant en Overijssel.”

Er wordt ook een beetje gedraaid in Amsterdam. “Maar daar heb je tegenwoordig te vaak te maken met buurtbewoners die al na vijf minuten de politie bellen vanwege overlast. In Deventer bijvoorbeeld vindt men het leuk als je komt filmen. Maar belangrijker is: deze film geeft een beeld van heel Nederland.

Het is niet duidelijk of Ten Brink een rol in de film krijgt. Wel heeft hij al gesproken met Gosschalk en regisseur Paula van der Oest. “Hij is onlosmakelijk verbonden met AYNIL en was daarmee een belangrijke inspiratiebron en een goed klankbord voor mij en Paula.

Het AD-artikel ‘All You Need Is Love ook in bioscoop met kerst’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen