Gosschalk maakt bioscoopfilm van All You Need Is Love

Geplaatst op Sat 21 Oct 2017 om 10:30

Job Gosschalk, de man achter de film Alles is Liefde, gaat een bioscoopfilm maken die is geïnspireerd op RTL 4’s romantische tv-hit All You Need Is Love van Robert ten Brink. De film draait met kerst 2018 in de bioscopen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Gosschalk ziet er de opvolger van Alles is Liefde in. “Het programma is zo Hollands. Dat was Alles is Liefde destijds ook. Sinterklaas speelde daarin een belangrijke rol. Die film rook naar pepernoten en ging over gewone mensen.”

De film wordt geen regelrechte kopie van het RTL 4-programma, vertelt Gosschalk in de krant. “We laten de uitzending op de achtergrond meespelen. In tegenstelling tot Alles is Liefde, waarin Amsterdam een belangrijke rol vervulde, speelt deze film zich in heel Nederland af. We gaan onder meer draaien in Rotterdam, Limburg, Brabant en Overijssel.”

Er wordt ook een beetje gedraaid in Amsterdam. “Maar daar heb je tegenwoordig te vaak te maken met buurtbewoners die al na vijf minuten de politie bellen vanwege overlast. In Deventer bijvoorbeeld vindt men het leuk als je komt filmen. Maar belangrijker is: deze film geeft een beeld van heel Nederland.

Het is niet duidelijk of Ten Brink een rol in de film krijgt. Wel heeft hij al gesproken met Gosschalk en regisseur Paula van der Oest. “Hij is onlosmakelijk verbonden met AYNIL en was daarmee een belangrijke inspiratiebron en een goed klankbord voor mij en Paula.

Het AD-artikel ‘All You Need Is Love ook in bioscoop met kerst’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
5 Reacties op “Gosschalk maakt bioscoopfilm van All You Need Is Love”


 1. Bart

  Klinkt leuk. Zou wel leuk zijn als de film weer rond Sinterklaas komt i.p.v. rond Kerst. Men twijfels nog of ten Brink in de film te zien zal zijn. Het zou wel raar zijn als dat niet het geval is. Als je er een film over maakt dan hoort hij daar zeker in.

 2. Vincent

  Uit het persbericht:
  “Robert ten Brink, de onbetwiste professor Love is betrokken bij de totstandkoming van het scenario. Eén verhaallijn in de mozaïekfilm is zelfs gebaseerd op een legendarisch item uit één van zijn allereerste shows.“

  Dat wordt dus een bijrol voor Frans Bauer.

 3. Fox Mulder

  Slim en misschien ook heel leuk.

 4. Hansje

  Gosschalk zal opgelucht zijn dat zijn naam op deze manier in de pers verschijnt en (nog) niet vanwege geruchten over jonge acteurs die dingen voor hem moesten doen om zo in aanmerking te komen voor een rol… maar ja, dat volgt spoedig :-)

 5. Martijn

  Klopt! In Deventer vinden we filmopnames leuk! :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.