Giel voelde zich niet gehoord in laatste NPO-jaar

Giel Beelen voelde zich niet gehoord in zijn laatste jaar bij NPO 3FM, toen hij niet meer de ochtendshow deed maar de avondshow On Stage in het weekend. Dat heeft de Radio Veronica-dj gezegd in de rijdende talkshow van Chris Helt op NU.nl. On Stage werd door de NPO niet multimediaal omarmd, vindt Beelen. “Mijn ambities waren ontzettend hoog met dat programma. Als ik daar nu aan denk, denk ik nog steeds: man, wat is dat een goed idee. Maar het is gewoon niet gelukt.”

Waarom is het niet gelukt? “Zonder het systeem van de publieke omroep heel erg te dissen, maar dat zit nog zo vast in: radio, televisie en een stukje online wat dat faciliteert. Dat heeft niets te maken met multimediaal. Ook niet een klein beetje, maar gewoon niet.”

En het was juist Beelens bedoeling dat On Stage een groot multimediaal merk zou worden. “Dat was wel de basis van het concept On Stage waar ik in geloofde. On Stage ging veel verder dan mijzelf, maar had op zichzelf een merk moeten zijn. Als er iets met livemuziek was op de publieke omroep, moest dat On Stage zijn. Dat was het idee. Zo heb ik het gepitcht en bedacht en iedereen vond dat top.”

Daarom bleef hij destijds ook bij 3FM. “Toen speelde er ook al wel iets met Radio Veronica, maar ik dacht: dit is top. Ik heb dat toen van de torens geschreeuwd, maar het heeft anders uitgepakt.

Van het idee bleef echter niet veel over. “Nou… Uiteindelijk werd het gewoon een programmaatje in het weekend. Dat was ook wel een onderdeel ervan dat we dat in het weekend zouden doen, maar het zou veel crossmedialer zijn, ook op internet en tv. Maar door allerlei hokjes, regeltjes, gedoe en een zender die in een identiteitscrisis zit, werd het gewoon niets. Dan zat ik daar alleen maar een weekendprogramma te maken. Daar werd ik niet gelukkig van. Toen heb ik besloten: dan wil ik geen radio maken, dan stop ik ermee.”

Nu zit hij bij een radiostation waar zijn radioshow niet eens terug te luisteren is op internet. “Ik heb nu geen illusies meer erover. Dat klinkt heel negatief, maar dat is het niet. Het is super overzichtelijk.”

Ik weet niet wat er allemaal nog bij dat mooie Talpa gaat gebeuren, maar in de basis maak ik daar een radioprogramma.”

De rijdende talkshow van Chris Helt kunt u bekijken op NU.nl.

Foto: NU.nl

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen