Giel Beelen verdedigt slome 3FM-dj

Giel Beelen begrijpt wel waarom het zo lang duurde voordat hij maandagochtend van zender werd gehaald bij NPO 3FM. Dat vertelde de Radio Veronica-dj maandagavond in De Wereld Draait Door. Beelen was dit weekend in het pand van 3FM en heeft daar een plaat uit de playlist gemanipuleerd, waardoor 3FM-luisteraars onverwachts zijn promotiepraatje voor Veronica te horen kregen. Op beelden van de studio was te zien dat de 3FM-dj van dienst, Sander Hoogendoorn, wel héél laat reageerde.

Hoogendoorn werd er door NPO Radio 1 en Matthijs van Nieuwkerk van beticht een beetje een slome duikelaar te zijn, maar dat ligt volgens Beelen anders. “Laat ik het voor hem opnemen. Ik heb pas net de beelden teruggezien. Hij zit gewoon wat anders te luisteren, wat je gewoon wel doet tijdens een plaat. Daarom lijkt het net alsof hij niet reageert op mijn gepraat. Dat is omdat hij nog wat anders aan het luisteren is, dat zie ik aan zijn bewegingen. Dat is mijn geluk.”

Doordat Hoogendoorn het niet direct doorhad, was Beelen behoorlijk lang te horen op NPO 3FM. Hij verwees de luisteraars van zijn oude werkgever naar zijn nieuwe show op Radio Veronica.

De actie van Beelen is over het algemeen positief ontvangen. Het leverde hem een uitnodiging op in De Wereld Draait Door en ook RTL Boulevard behandelde het.

Boulevard-deskundige Marieke Elsinga: “Ik vind het zo goed, want ik maak zelf ook radio en je schrikt je de tering als zoiets gebeurt.”

Lees ook:
Verbijstering bij 3FM: Giel Beelen kaapt uitzending (gisteren)
NPO kan wel lachen om kaping door Giel Beelen (gisteren)
Giel Beelen manipuleerde playlist in 3FM-studio (gisteren)

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen