Giel Beelen: ‘Topsalarissen bij radio zijn verleden tijd’

Radiozenders strooien tegenwoordig veel minder met topsalarissen dan vroeger. Dat stel Giel Beelen, die vanochtend terugkeerde op de radio bij Radio Veronica, in het AD. Beelen verdiende vorig jaar nog 380.000 euro op NPO 3FM en gaf onlangs aan dat hij er bij Radio Veronica níet op vooruitgaat qua salaris. En dat terwijl velen denken dat er met miljoenen wordt gestrooid. “Nou, het is een vertekend beeld, hoor. Als je kijkt naar het commerciële verhaal leven we in andere tijden.”

Commerciële radiozenders strooiden in het verleden met tonnen. Veertien jaar geleden schatte de Volkskrant de Noordzee FM-salarissen van Robert Jensen en Gordon op respectievelijk 850.000 en 600.000 euro per jaar. En destijds pakte Ruud de Wild naar verluidt nog 450.000 euro bij 3FM. “De bedragen die voorheen voorbij vlogen, zijn nu niet meer aan de orde“, zegt Beelen nu.

Hij vervolgt: “Met name de dj’s van de oude stempel moeten daaraan wennen, maar ik weet zeker dat geld nooit de échte drijfveer is voor een dj. Die wil gewoon de leukste radio maken.’

Ook voor Beelen gaat het niet om het geld. “Ik zit eindelijk bij een station dat duidelijk laat zien waar het voor staat. Pop en rock. En als ik dan zo’n pand inloop… Met Radio 538, Radio 10 en Sky Radio, het is alléén maar radio. Dat gevoel, dat heb ik jaren niet gehad. Ik kan niet wachten om te beginnen.

Het AD-interview met Giel Beelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa Radio/William Rutten

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen