Giel Beelen manipuleerde playlist in 3FM-studio

Giel Beelen heeft de playlist van NPO 3FM gemanipuleerd in de studio van de radiozender zelf. Hij heeft zijn vorige werkgever dus niet gehackt, zoals gesuggereerd werd. Dat vertelt de radio-dj aan het AD. De luisteraars van NPO 3FM werden vanochtend plotseling door Beelen toegesproken. Middenin een plaat van Chef’Special zat een boodschap van Beelen, die de luisteraars geniepig verwees naar zijn gelijktijdig uitgezonden nieuwe ochtendshow op het commerciële Radio Veronica. 

Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? “Ik ben zaterdag spullen gaan ophalen bij 3FM. Daar heb ik met bonzend hart een file aangepast. Doodeng, vond ik het, maar ja, alles voor de show hè. Ik lees nu overal hacken van computers, maar dat is het niet, hoor. Ik ben langs gegaan.”

Het was zeker geen koud kunstje, zegt Beelen. “Ik moest de playlist weten, een plaat eruit halen, mijn presentatiepraatje er doorheen, dan weer terugslepen. Het duurde mij eigenlijk ook allemaal te lang. Op een gegeven moment zag ik een collega ook kijken en zeggen: wat ben jij daar allemaal aan het doen? Ach, even een dingetje opzoeken nog. Ik had overigens niet alleen een nummer van Chef’Special gebruikt.

Hij had nóg een plaatje gemanipuleerd, namelijk Imagine van John Lennon. “Want je wilt toch op zeker gaan. Stel dat ze een andere plaat van Chef’Special uitkiezen. Maar nadat ik allerlei sms’jes binnen kreeg van ‘haha, je bent op 3FM’, heb ik onmiddellijk Sander geappt dat hij beter een andere versie van Imagine kon nemen. Hij vatte het sportief op, zowel in als buiten de uitzending.

Het AD-interview met Giel Beelen kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Hans Peter, BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen