Gewone mensen krijgen prominente rol in Nieuwsuur

Gewone mensen krijgen de komende tijd een grotere rol in Nieuwsuur. De nieuwsrubriek van NPO 2 gaat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de komende maanden het land in. Dat heeft de NTR laten weten. Nieuwsuur komt met de serie ‘De Onderstroom – Nieuwsuur in de Gemeente’. “Terwijl het programma normaal gesproken de actualiteit volgt, gaat het nu ook verhalen brengen die geen hard nieuws zijn, maar wel de dagelijkse realiteit tonen van de burgers van het land.”

De rubriek wordt gemaakt door verslaggever Jan Eikelboom. Vanuit verschillende standplaatsen zal hij verslag doen van wat er leeft op lokaal niveau. Hij trekt van stad naar dorp, van plattelandsgemeente naar probleemwijk, om zo de stemming te peilen in het land.

Nieuwsuur geeft met deze rubriek een vervolg aan de succesvolle serie Buiten het Binnenhof, die begin dit jaar werd uitgezonden in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

De Onderstroom wil laten zien wat er leeft in de wijken: Waar lopen mensen in hun dagelijks leven tegenaan en hoe springt de overheid daarmee om?

Vanuit iedere standplaats doet Nieuwsuur twee weken lang verslag. De serie start aankomende maandag (17 oktober) in Schiedam. De daaropvolgende standplaatsen zijn Bergen NH (6 tot 17 november) en Deurne (27 november tot 8 december).

Foto: Stefan Heijdendael/NTR

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen