Gewone mensen krijgen prominente rol in Nieuwsuur

Geplaatst op Thu 12 Oct 2017 om 10:00

Gewone mensen krijgen de komende tijd een grotere rol in Nieuwsuur. De nieuwsrubriek van NPO 2 gaat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de komende maanden het land in. Dat heeft de NTR laten weten. Nieuwsuur komt met de serie ‘De Onderstroom – Nieuwsuur in de Gemeente’. “Terwijl het programma normaal gesproken de actualiteit volgt, gaat het nu ook verhalen brengen die geen hard nieuws zijn, maar wel de dagelijkse realiteit tonen van de burgers van het land.”

De rubriek wordt gemaakt door verslaggever Jan Eikelboom. Vanuit verschillende standplaatsen zal hij verslag doen van wat er leeft op lokaal niveau. Hij trekt van stad naar dorp, van plattelandsgemeente naar probleemwijk, om zo de stemming te peilen in het land.

Nieuwsuur geeft met deze rubriek een vervolg aan de succesvolle serie Buiten het Binnenhof, die begin dit jaar werd uitgezonden in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

De Onderstroom wil laten zien wat er leeft in de wijken: Waar lopen mensen in hun dagelijks leven tegenaan en hoe springt de overheid daarmee om?

Vanuit iedere standplaats doet Nieuwsuur twee weken lang verslag. De serie start aankomende maandag (17 oktober) in Schiedam. De daaropvolgende standplaatsen zijn Bergen NH (6 tot 17 november) en Deurne (27 november tot 8 december).

Foto: Stefan Heijdendael/NTR
14 Reacties op “Gewone mensen krijgen prominente rol in Nieuwsuur”


 1. Ron

  Hou toch op. Alsof die mening van de straat in het nieuws al niet onzinnig genoeg is. Journalistiek waar ik geen tv voor nodig heb, ik kan immers bij de buren aanbellen als ik het voorspelbare gewauwel van de man in de straat wil aanhoren. Hou het gewoon journalistisch, luie varkens!

 2. Jack Wolff

  Als dat tevens impliceert dat Twan & Co meer naar de achtergrond verdwijnen dan hang ik de vlag uit.

 3. Sjaak

  Vreselijk wegkijkprogramma zeg. Nou dan heb ik nieuws, gewone mensen kijken allang niet meer naar dat gutmenschprogramma. Wat een manipulatie zeg, Eichmann was niets bij.

 4. LD

  Doe het niet, je achting voor het gemiddelde publiek zal dalen. Het ligt ook aan de programma-makers en interviewer wie zij zien als ‘gemiddelde Nederlanders’.

  Je krijgt toch óf oninteressante grijze muizen, óf heel volkse flapuiten… wat heb je eraan?

 5. Hendrik Sehasulewanepatty

  Dus de normale nederlander van rutte? Dan zullen dat wel allemaal regenboog mensjes zijn die het verschrompelde en wegkwijnende links stemvee zijn bij Tweebekke en tan huis, de 3 splintertjes op links jasser, roemer, asser hebben bij elkaar 14 +14+8 =32 zeteltjes en 118 zetels aan de rechterkant TEGEN zich, sneu. maar wel erg grappig hihihihihihiiiiiiiiii

 6. Otto Groeneveld

  Gewone mensen??? Is dat weer overduidelijk afgesproken met die liberale droeftoeters van de VVD? Die egoisten hebben het ook opeens over ‘ gewone mensen’. Wtf zeg wat zijn gewone mensen?? Die droeftoeters die VVD of bakfiets D66 stemmen? Waarschijnlijk wel, nou dat zal wat worden gewone mensen geselecteerd door de NOS dat wel natuurlijk.

 7. X

  @Hendrik S: Hou eens op met dat hihihi dat is taal voor basisschoolkinderen.

 8. GW

  Al jaren heeft Nieuwsuur een imago van een wereldvreemde, vanuit een ivoren toren opererende kliek. De verslaggeving rondom de Amerikaanse verkiezingen met uitgesproken pro-Hillary presentator Tan en correspondent Eelco Bosch van Rosenthal heeft dat beeld alleen maar versterkt.

  Dit is een sympathiek idee (afgekeken van eenvandaag met hun panel), maar in mijn optiek alleen maar symboolpolitiek. De Nieuwsuur-redactie bedrijft al jaren journalistiek over de hoofden van de mensen heen, i.p.v. midden vanuit de samenleving en dat gaat niet opeens veranderen met een paar voxpopjes.

 9. jimbo

  zoals in 1vandaag…..

 10. Hans

  Men moet eerlijk nieuws gaan verslag geven. Maar dat zal nooit gebeuren als er enkel journalisten werken die hoog opgeleid zijn en hun eigen denkwijze als enige waarheid zien. En enkel berichtgevingen van overheden overnemen. Men weet ook totaal niet wat er in de samenleving echt speelt is mijn mening.

 11. Ron

  Valt me op dat ze dit al vaker doen, na de troonrede op Prinsjesdag deden ze dit ook al en tijdens de uitzending van het regeerakkoord. Gelijk even voxpoppen op plekken waar ‘de normale man/jan met de pet’ zich bevind en om hun mening te vragen. Wel goed dat ze dit doen.

 12. Pak 'm

  Net zoals we op MC worden lastiggevallen met de “mening” van Ron.

 13. Ineke

  Als iedereen alleen maar reageert door te vragen hoe het nu met Humberto en Dionne zit, zijn we dit item snel weer kwijt.

 14. Polly

  Dat zal dan een hoop knippen en plakken worden bij Nieusuur.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.