Frénk van der Linden verdient 200.000 euro per jaar

Journalist Frénk van der Linden, bekend van De Wereld Draait Door, verdient 200.000 euro per jaar. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. Van der Linden verdient zijn geld grotendeels met het voorzitten van congressen. Met journalistiek producties vult hij zijn inkomen aan. “Ik verdien twee ton per jaar, waarvan een kwart met journalistiek werk. Als ik een congres voorzit, kan ik daarna weer een maand onderbetaald journalistiek bedrijven“, vertelt hij openhartig.

Geschreven interviews maakt Van der Linden nauwelijks meer. “Er zijn 999 trucs, ik ken ze allemaal en ik heb er zelf nog vijf aan toegevoegd. Op een gegeven moment word je je eigen opa. Daar gaat-ie weer, denk ik dan.”

Toen Van der Linden nog bij Nieuwe Revu werkte, verdiende hij zo’n 45.000 euro voor tien interviews per jaar. “Ja. Waanzinnig!“, merkte zijn collega Antoinnette Scheulderman vorig jaar op in Villamedia. “En hij deed de interviews ook nog samen met Pieter Webeling, die vervolgens de bandjes uittikte en daar natuurlijk ook voor betaald moest worden.”

Die tijd komt niet meer terug, denkt Scheulderman. “Nu verdienen mensen als Frénk het grote geld met dagvoorzitterschappen. Maar ook van de journalistiek zou hij nog prima kunnen leven, hoor. De kranten en bladen staan boordevol interviews.

Scheulderman werkt vooral voor LINDA. en Volkskrant Magazine en vraagt dan zo’n 1.500 tot 2.200 euro voor een interview van gemiddeld 3000 woorden. “Aan woordprijzen doe ik niet.”

De doorsnee journalist wordt wél betaald per woord. De Villamedia-interviewer destijds tegen Scheulderman: “Ik moet nu naar Amsterdam, een interview van 2 uur en 17 minuten uitwerken, voor een stuk van 2400 woorden. Maal 38 cent per woord is 912 euro.”

Scheulderman: “Succes ermee. Ik had het er niet voor gedaan.”

Lees ook: Frénk seksistisch tegen Antoinnette Scheulderman (gisteren)

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen