Frénk seksistisch tegen Antoinnette Scheulderman

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 17:30

Frénk van der Linden heeft de journalistieke diva Antoinnette Scheulderman seksistisch bejegend. Dat onthult interviewster Sara Berkeljon in haar Volkskrant-interview met Van der Linden. Berkeljon, tevens oud-cursist van Van der Linden, legt hem in het vraaggesprek voor: “Interviewer Antoinnette Scheulderman zegt dat ze op professioneel gebied veel aan je te danken heeft, maar dat je het soms lastig lijkt te vinden dat voormalige protegés op eigen benen gaan staan.”

Daarop antwoordt Van der Linden: “Interessant. Ik zou zeggen: kom langs. Tegen mij heeft ze dat nooit gezegd. Jammer is dat.

Berkeljon: “Tijdens een etentje met oud-collega’s vertelde Scheulderman je dat ze voor Volkskrant Magazine was gevraagd. Jij zei: ‘Dan zal je tijdens het gesprek met Philippe Remarque (hoofdredacteur van de Volkskrant, red.) vast een heel diep decolleté hebben gehad.

Eerst ontkent Van der Linden dat: “Het zou niet van goede smaak getuigen, maar eerlijk gezegd kan ik het me niet voorstellen dat ik dat echt gezegd zou hebben. Ik ben geen seksist.

Dan zegt Berkeljon: “Er waren meerdere mensen bij die het bevestigen.

Van der Linden: “Dan kan het niet anders dan kloppen. Het zou kunnen dat ik het heb verdrongen, dat siert me dan niet. Jij wil nu weten waar het vandaan komt? De verhouding tussen meester en leerling is altijd ingewikkeld. Misschien schrijnt het om te zien dat een aankomend talent zijn of haar eigen weg gaat. Zoals het voor ouders ook moeilijk kan zijn als het kind zegt: ik heb jou niet meer nodig, stik de moord maar.”

Misschien doet het pijn dat die ander zich los van jou de wereld in begeeft, zonder je kan. Ik denk nu hardop, maar zo’n soort mechanisme moet het zijn geweest, waardoor ik me zo onvolwassen heb gedragen.”

Het interview met Frénk van der Linden kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: EO
11 Reacties op “Frénk seksistisch tegen Antoinnette Scheulderman”


 1. DOEI

  Frenk is een hele nare arrogante man die vooral zichzelf heeeeeeeeel erg goed vindt.Als ik Frenk zie of hoor moet altijd een beetje braken.

 2. Henny Huisman

  Frenk is de Weinstein van Nederland?

 3. GW

  Het is echt een topinterview. De beste man noemt zich topinterviewer maar zou, als ze nog geleefd zouden hebben, niet eens de veters van Theo van Gogh en Ischa Meijer mogen strikken. Dat waren pas echt meesterinterviewers.

  Wat blijft hangen is het beeld van een intens nare, narcistische man die kan wedijveren met Frans Timmermans wat betreft auto-emotioneren (ontroerd raken van je eigen woorden), maar ook iemand die altijd een beschadigd kind zal blijven in het lichaam van een volwassen man. Triest.

 4. Jack Wolff

  De Haarlemer die meer aan zijn telefoon hangt dan aan zijn eega. Het is veilig om te stellen dat zijn ego groter is dan zijn postcodegebied.

 5. shrink

  Werkelijk een schitterend interview! Een zeldzaam geslaagd inkijkje in het fenomeen van de narcistische persoonlijkheid.

 6. frans

  Gokken. .wedden dat hij vaak aanschuift bij DWDD en dat hij links is

 7. Erica

  Is Philippe Remarque een chubby chaser?

 8. Momo

  Het interesseert me allemaal geen hol.

 9. anonymous

  Bij Frenk heb je altijd het idee dat hij ieder moment in
  janken uit kan barsten.
  Nare man

 10. Elsje

  Alleen vrouwen met negatieve cupmaat schrijven dit soort onbenulligheid op.

 11. Lies

  Die jankbal met zijn bloemetjes bloesjes omdat zijn ouders zijn gescheiden?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.