Ewout Genemans verdedigt bizarre afvalshow RTL 5

Ewout Genemans, een van de bekendste makers van sensatie-tv, heeft gisteren in RTL Boulevard zijn nieuwe RTL 5-afvalshow Mijn Vet Beroemde Coach verdedigd. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Mijn Vet Beroemde Coach laat vier BN’ers maar liefst twintig kilo aankomen, waarna ze die twintig kilo samen met een onbekende Nederlander weer proberen kwijt te raken. De BN’ers die hier aan mee gaan doen moeten wel héél graag op tv willen, maar Genemans laat niet iedereen toe.

Genemans is kritisch. “Het is niet zo dat elke bekende Nederlander die op tv wil komen en iets geks wil doen maar in dit programma kan. Nee, we zoeken echt mensen die dit echt willen doen, die een goede motivatie hebben en veel ervaring hebben met sport, voeding en weten wat ze met hun lichaam doen.

Maar waarom is het in vredesnaam nodig om twintig kilo aan te komen om anderen te motiveren om af te vallen? “Dat doen ze om te ervaren hoe het is om ongezond te eten en overgewicht te hebben, maar ook om de onbekende Nederlanders en de kijkers thuis te motiveren om gezond te eten en met veel sporten af te vallen.

Hij heeft zich flink in het onderwerp verdiept. “We hebben gesproken met acteurs die voor een rol wel eens zijn aangekomen. Het interessante is dat het niet alleen fysiek zwaar is, maar ook mentaal.

Is het niet heel ongezond om twintig kilo aan te komen en dan weer af te vallen? “Het is niet gezond als je te veel gaat eten en aankomen, dus we moeten het heel goed monitoren en op een verantwoorde manier doen.”

We zeggen niet zomaar: ‘Eet twintig pakken chocola op.’ Het moet onder begeleiding en volgens het voedingsschema dat we gemaakt hebben. Als het echt te ongezond wordt, stoppen we er natuurlijk mee.”

Het interview met Genemans kunt u bekijken op de Boulevard-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen