Dwars Door De Week blijft NPO teleurstellen

De satirische nieuwsshow Dwars Door De Week van Sophie Hilbrand blijft de NPO teleurstellen. Er zijn nu vijf van de zeven afleveringen uitgezonden en die trokken gemiddeld 772.000 kijkers, met op het hoogtepunt 909.000 kijkers. Dat is ver beneden de verwachting van NPO’s televisiedirecteur Frans Klein, die dus niet al te blij zal zijn. “Hoeveel kijkers het moet halen? Eén miljoen in elk geval. Die zaterdagavond is zo sterk“, zei de omroepbaas begin september in de VARAgids.

Klein gaat evalueren na afloop van de huidige serie. “We hebben zes tot acht afleveringen afgesproken – genoeg om het programma adem te geven om te landen, maar ook om tijdig bij te kunnen sturen. Daarna gaan we praten over wat er goed was en wat niet.

De televisiebaas geloofde al vanaf het begin in Dwars Door De Week. Voordat hij groen licht gaf aan de makers, ging hij met ze om tafel. “Ik had twee opmerkingen. Op de eerste plaats had het me enorm verrast dat al in de pilot zo zichtbaar was dat het goede format gehanteerd werd, dat de juiste energie erin zat, dat de makers lieten zien dat ze satire aan het bedrijven waren die bij deze tijd past. Het stond al stevig op zijn poten.”

De tweede opmerking ging over enkele onderdelen, waarvan ik vond dat ze onnavolgbaar waren voor het grote publiek.

Binnenkort blaast de NPO de satirische nieuwsshow Dit Was Het Nieuws met presentator Harm Edens weer nieuw leven in.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen