Dramaserie André van Duin van start op NPO 1

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, de nieuwe MAX-dramaserie met André van Duin en Kees Hulst, beleeft vanavond zijn langverwachte première op NPO 1. De serie begint om 22.20 uur en is ingeklemd tussen primetime-hit Spoorloos en de late talkshow Pauw. Voor de kijker zal het even wennen zijn om Van Duin te zien in een bloedserieuze rol. En wennen was het ook voor Hulst toen hij hoorde met wie hij in de serie zou gaan spelen. “Dat was ook best een dingetje“, zegt hij.

Hulst wilde alleen maar serieuze acteurs en wees een aantal namen af, vertelt hij in het AD. Met Van Duin ging hij akkoord. “Nou, dat was best moeilijk voor hem, André is nu eenmaal gewend de lach op te zoeken. Maar ik had op toneel al met hem in The Sunshine Boys gespeeld. Zodoende had ik er wel vertrouwen in. Het was een voorstel van Omroep MAX hem te vragen. Misschien als packagedeal, samen met die onbekende Kees Hulst.”

Is hij blij met het eindresultaat? “Jazeker. Het ziet er fantastisch uit. Tim Oliehoek heeft de ploeg ontzettend goed bij elkaar gehouden. Alleen vind ik de serie misschien iets te netjes. In het boek ligt meer stof langs de plinten, zal ik maar zeggen.

Dat klinkt kritisch. “Jij vraagt wel steeds naar mijn kritische noten. En dan zeg je: ‘U doet zo kritisch’. Dat komt doordat jij tendentieuze vragen stelt“, zegt hij tegen de AD-interviewer.

Nou ja, laat maar. Ik heb die combinatie van mij met André niet zelf bedacht. Daarop oefenen heel veel mensen invloed uit. Van de producent tot de omroep. En nu is de serie op alle fronten een heel mooi geslaagd product. Dat vind ik echt.

Het AD-interview met Kees Hulst kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Elmer van der Marel

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen