De Spa naar nieuw kijkcijferdieptepunt: 57.000 kijkers

Een bittere pil voor Net5: na drie volle uitzendweken kan de late night soap De Spa met recht een megaflop genoemd worden. De weekfinale noteerde gisteren het nieuwste laagterecord: 57.000 kijkers en 1,2 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar De Spa in week één nog gemiddeld 204.000 kijkers wist te boeien, keken er vorige week gemiddeld slechts 90.000 mensen. Deze week ligt het kijkersgemiddelde op een erbarmelijke 81.000 kijkers.

Na drie weken heeft de kijker al 12 afleveringen van De Spa gezien. Het slechte nieuws, zowel voor Net5 als voor de kijker, is dat er nog 88 afleveringen op de plank zitten en Net5 heeft beloofd dat die hoe dan ook allemaal worden uitgezonden.

Met deze scores lijkt het echter een kwestie van tijd tot Net5 van zijn belofte terugkomt. Buitenlandse series en films deden het tot De Spa begon aanzienlijk beter op dit late tijdslot.

Overigens is het floppen van De Spa ook een domper voor Annette Barlo. Zij beleefde met deze serie haar comeback als actrice.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen