De Spa kukelt verder onderuit: 69.000 kijkers

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 9:00

De kijkcijfers van Net5’s late night soap De Spa beginnen wel heel zorgwekkend te worden. De scores zijn dinsdagavond nóg verder onderuit gekukeld tot een dramatische 69.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 wist gisteren tijdens De Spa slechts 1,2 procent van álle tv-kijkers tussen half elf en elf uur te bekoren. Dat is indrukwekkend weinig en lang niet genoeg om de zenderleiding en de sponsors tevreden te stellen. Sterker nog: De Spa is een megaflop.

Het is bijzonder vervelend voor de tv-zender. Net5 toont lef door fors te investeren in zelfgemaakt dagelijks drama en wist dat dat een groot risico met zich mee bracht. Er zijn honderd afleveringen opgenomen en dat is niet goedkoop.

De Spa begon vorige week maandag hoopgevend met een voor Net5 heel behoorlijke 300.000 kijkers (6,3 procent). De andere afleveringen van vorige week deden 153.000 kijkers (3,4 procent), 162.000 kijkers (3,6 procent) en 199.000 kijkers (4,4 procent).

De tweede uitzendweek van De Spa begon afgelopen maandag met 104.000 kijkers (2,3 procent). Dat was ook al een laagterecord.

Nederland lijkt geen zin te hebben in een tweede soap naast GTST. Eerder flopten al series als Malaika, StartUp en 4JIM.

Foto: SBS/Reinier Bergsma
32 Reacties op “De Spa kukelt verder onderuit: 69.000 kijkers”


 1. Walter

  Zonde

 2. Bram

  Zoiets moet je wel de tijd geven natuurlijk…
  Het acteren moet duidelijk nog groeien.

 3. Sylvia

  Onderweg Naar Morgen had nooit van de buis gemogen, ondanks de 16 jaar op de buis, had dit prima nog door kunnen gaan, weliswaar met wat wijzigingen, zoals meerdere oudere personages

 4. echtwaar

  De Spa? Erg hoor, dat dit op de buis mag. Binnenkort krijgt iedere kijker een snoepje.

 5. Erwin Galbak

  Dank je wel Will Koopman voor je bejaarden soap. Kan deze ouwe tang met pensioen? Of dement worden!!

 6. Bart

  Deze soap verdient beter.

  De personages worden nu neergezet en zal wat tijd nemen, maar het zal zich volgens mij ontwikkelen en dan komt het helemaal goed.

 7. Wollter

  De herhaling op SBS 6 om 23.30 heeft 2x zoveel kijkers!

 8. Hohoho

  GTST is ook aan een flinke daling bezig,zooooo slecht geschreven en geacteerd!
  jammer!

 9. paula

  Best leuke serie…totaal niet te vergelijken met Startup en 4Jim dat waren kinderseries

 10. NEP5

  De grootste flop van het seizoen tot nu toe!

 11. OMG

  Zit gewoon op het verkeerde tijdstip. Ben ook benieuwd naar de on demand en uitgesteld kijken cijfers, zal me niks verbazen als deze aanzienlijk hoger zijn.

 12. TV Freak

  We moeten het niet erger maken dat het is. Een soap serie moet de kans krijgen om te groeien. Personages moeten verder worden ontwikkeld. Laat het in ieder geval een proefperiode hebben van 50 afleveringen. Tel de cijfers van vooruit kijken, online en de herhaling op SBS6 erbij op en dan is het nog helemaal niet zo’n slechte start.

 13. Danny

  Denk dat het de tijd is, ik ben fan! Mooie soap maarja als half 11 te laat is krijg je het toch de volgende dag terug. Maar ik blijf kijken :)

 14. johan d

  Erwin Galbak
  Wed 11 Oct 2017 om 9:30

  nu maar hopen dat de bejaarden leeftijd jouw bespaard wordt dan. Voor iedereen beter

 15. Ron

  Kijkers zakken maar het wordt wel steeds leuker en beter. Die Nina is echt zo’n stereotype hittepetit waar je gelijk een hekel aan krijgt. Dan doe je het gelijk al goed. Jammer dat de kijker het links laat liggen. Gebrek aan goede marketing vooraf, en tja dan ga je weer de bietenbrug op bij een nieuwe soap. Dat hebben we vaker gezien, maar blijkbaar leren ze niet…

 16. Max

  De spa kijk ik op de kijk App, leuke start! Vooral Nina is vreselijk :-)!

 17. Hansje

  Will met pensioen!!!

 18. Frits

  De spa! ik ben 10000000% fan. Ik denk ook wel dat mensen het via andere wegen kijken. Ik hoor in mijn omgeving veel over de Spa.. Meer dan tegenwoordig over rtl 4

 19. Marly van der Velden Lover

  ze kunnen beter Goudkust herhalen of seizoen 6 aankopen

 20. Wyatt

  Frits jij leeft dan ook onder een steen.

 21. Paula K

  Ik kijk de serie gewoon op net5.nl/despa …daar hoef je echt niet om half 11 voor de buis voor te zitten, gewoon kijken wanneer je wil.
  Leuke serie, hoop dat ze inderdaad alle 100 afl gewoon uitzenden en niet terugkrabbelen.

 22. ja hoor

  Inderdaad totaal verkeerd geprogrammeerd. Op SBS scoort t zelfs beter dan op NET5
  En kom op zeg, voor het naakt hoef je het echt niet na tien uur uit te zenden hoor, gewoon voor of na Utopia plaatsen in de vooravond.

 23. Corine

  jammer. Hier kijken mijn tieners het later terug omdat het te laat is geprogrammeerd.

 24. Nico

  Ik had toch gelijk ik zei na de 1e aflevering al dit word GEEN succes

 25. Jay

  Zet het (om 22.00 uur) op SBS6.
  Ik vind het een leuke/lekkere/spannende serie om te kijken.

 26. Tamar

  Ook ik kijk het gewoon online. In Amerika zijn zoveel soms (enkel) online te volgen, misschien een idee om daar eens naar te kijken, waarom nou altijd linear tv kijken.

 27. Bart

  Er is wel ruimte voor een 2e soap in Nederland. Nog wel voor een 3e ook.
  Alleen moet die niet geënt zijn op een bepaalde doelgroep maar op een heel brede doelgroep. Daarnaast spelen de zender en het tijdstip natuurlijk een rol. Ook het programma wat er voor en na de soap komt. Iedereen die naar een soap kijkt moet er in vertegenwoordigd zijn. Dus volwassen, vrouwen, jongeren, kinderen en ja ook mannen. De stiekem mee kijkende mannen die zogenaamd niet kijken maar eigenlijk alles weten wat er in GTST gebeurd. Als SBS6 serieus verder wil komen dan zet men een volwaardige familie soap naast Utopia.

  NET5 kan daarnaast De Spa best doorzetten maar dan zal het de rest van de programmering van NET5 ook om moeten gooien. NET5 kan een late night soapblok creëeren. Dit kunnen ze dan in de middag herhalen. Te beginnen met De Spa. Daarna een herhaling van Utopia en de nieuwe soap van SBS6 met daar achteraan nog een of twee buitenlandse (soap) series.

 28. jan

  Leuke serie, maar ik kijk om half 12 op sbs6… Daar stijgen de cijfers!

 29. Fan....

  Gewoon voor HvN uitzenden! Of voor of na Utopia

 30. Graaf Volkert

  Het is ook een optie om het te skippen.
  Een flop is een flop.

 31. PremH

  Gaat niet lang meer bestaan.

 32. Rob

  Geef het wat meer tijd, gaat vast goedkomen. Juist leuk toch, nieuwe late night soap. Zou me niet blindstaren op de eerste kijkcijfers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.