Daphne Deckers vindt spoorbrug bij Muiderberg te groot

Daphne Deckers vindt de nieuwe spoorbrug bij haar woondorp Muiderberg, voor het vele forenzenverkeer van en naar Almere, te groot. Dat laat de presentatrice weten in haar column in De Telegraaf. De omgeving van Muiderberg is door de opmars van Almere sterk veranderd, aldus Deckers. In die stad wonen nu 200.000 mensen. “En dus staat nu bij de ingang van Muiderberg de grootste spoorbrug van Europa; een monstrueus gevaarte voor zo’n klein dorp als het onze.

De voorstanders drukten het er echter doorheen, stelt ze. Volgens Deckers werd er geroepen dat het broodnodig is voor het oplossen van files, de verbreding van de A6/A1 en de doorstroming. “En kijktoch-eens wat een architectonisch hoogstandje“, zegt ze cynisch.

Deckers heeft geen actie gevoerd tegen de brug. “Je wilt de vooruitgang natuurlijk niet in de weg staan en je kunt al dat natuurschoon ook niet eeuwig voor jezelf houden, maar de grootste spoorbrug van Europa? Die staat daar toch wel een tikkeltje uit proportie te wezen.”

Almere heeft ook al het uitzicht vanaf Muiderberg verpest, stelt ze. “Natuurlijk, het IJmeer zit er nog steeds tussen, maar de skyline is behoorlijk veranderd in de twintig jaar dat ik hier woon.

Tegenwoordig ziet ze allemaal flatgebouwen aan de andere kant van het meer. Ze heeft zich er inmiddels bij neergelegd. “Er is immers maar één ding dat altijd hetzelfde blijft: dat alles altijd zal veranderen.

De Telegraaf-column van Daphne Deckers, waarin ze zich ook positief uitlaat over Almere, kunt u lezen via Blendle.

De betreffende spoorbrug:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen