Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 17:31

Corry Konings komt bij Shownieuws met een reconstructie van het akkefietje dat ze een paar jaar geleden met Avrotros had over de NPO 1-show Muziekfeest op het Plein. Dat is te zien in de Show Update. Konings weet alles nog vanaf de eerste minuut re reproduceren. Ze neemt de Show-kijker mee naar het begin. “Koos Alberts had een jubileum en hij zei: ‘God, wil je met mij nog een liedje doen?’ Natuurlijk doen we dat voor Koos. Ik vind het heel leuk, want ik vind het gewoon een lieve man.

Niet alleen Alberts, maar ook zijn vrouw is lief, meent Konings. “Het zijn heel lieve mensen, Joke ook. Ik had zoiets van: oké, maar ik ben wel met mijn eigen cd bezig en die zou ook uitkomen. Koos had ook zijn eigen cd uitgebracht.”

Het duet kwam er, maar toen wist Konings nog niet wat haar te wachten stond. “Toen werd ik door de maatschappij van Koos gevraagd: ‘God, ja, televisie, Muziekfeest op het Plein.’ Ik zeg: ‘Ja, als dat zo is vind ik het ook wel fijn dat ik mijn eigen single ook kan brengen daar, want voor mij is dat ook heel belangrijk, dus daar ga ik even voor bellen.’ Combineren zou wel leuker zijn, dus ik belde daar naartoe.”

Konings pakte haar telefoon en belde Avrotros. “Ik zei: ‘Zo en zo, jullie wouden Koos en Corry erin hebben, hartstikke mooi, maar ik zou het toch wel fijn vinden omdat andere artiesten ook wel drie of vier keer in dat programma zitten, dat ik ook met mijn single kan optreden.’ Hij ging het voorleggen.

Na overleg binnen de Avrotros werd Konings teruggebeld. Dat gebeurde een paar dagen later om half vijf ‘s middags. Dit is het gesprek dat Konings furieus maakte. “Ik werd teruggebeld een andere dag om half vijf en toen zeiden ze: ‘Nee, dat kan niet.’ Ik zei: ‘Om welke reden dan niet?’ Ze zeiden: ‘De reden is eigenlijk: als jullie allebei een eigen single hadden gehad, dan hadden jullie er niet in gestaan in Muziekfeest op het Plein.‘”

Toen begon de tirade van Konings. “Ik zeg: ‘O, nou, dat vind ik wel heel ver gaan.’ Toen ging bij mij toch iets zo van: whooo. Ik werd eigenlijk een beetje boos op mezelf. In die zin van: wat heb ik misdaan, wat is er aan de hand en wat een flauwekul allemaal. Andere artiesten staan er wel drie of vier keer in, in al die zes keren dat ze het opnemen en uitzenden. Dan vraag ik één keer voor een liedje voor mezelf en dan heb ik zoiets van: dat vind ik wel heel ver gaan.”

Ze zeiden: ‘Anders had je er niet in gestaan, Koos en jij.’ Ik zeg: ‘Ik ga het Koos zelf wel even uitleggen hoe en wat.’ Ik zeg: ‘Dit hoef ik niet op deze manier dat ik op mijn knieën moet zitten.’ Ik zeg: ‘Ik zit nu bijna 50 jaar in het vak.’ Ik zeg: ‘Nu is het eigenlijk al 50 jaar, maar qua platen maken is het in 2019 dat ik 50 jaar in het vak zit. Ik heb heel wat hits gehad, ik heb 41 weken met Huilen Is Voor Jou Te Laat in de Top 40 gestaan en dan word ik op deze manier behandeld.’

Ik zeg: ‘Had ik maar in Duitsland gewoond, was ik maar een Duitse zangeres geweest. Dan zouden ze dit tot mijn dood gewoon appreciëren en waarderen, omdat ze dan respect hebben voor iemand. Dat is hier weg.’

Het is de eerste keer dat Konings zo in detail vertelt over wat haar gebeurd is. Toch heeft Shownieuws deze reconstructie alleen op internet uitgezonden en niet op televisie. In Duitsland zou dat nooit gebeurd zijn.

Lees meer over de Corry Konings-rel:
Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (3 oktober)
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (4 oktober)
Corry Konings boycot Beste Zangers (5 oktober)
Avrotros ontkent boycot Corry Konings (9 oktober)

Foto: SBS
54 Reacties op “Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros”


 1. Graaf Volkert

  Alsjeblieft hou op!

 2. joram

  Ik zeg: ‘Wat is er aan de hand met die vrouw?’

 3. Duiker64

  tut-tut!! nog een hoop praatjes voor zo’n has-been die 30 jaar geleden haar laatste hitje had.

 4. Graaf Volkert

  Inderdaad naamgenoot 17.36. Genoeg artikelen over Corry Konings.
  Klaar ermee.

 5. |

  laatste bericht over deze heks aub! dringend verzoek

 6. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @Duiker:
  Jij overdrijft! Haar laatste hit was niet 30 jaar geleden! Kijk maar eens op Wikipedia en dan ga je zien dat ze in 1999 nog in de top 40 stond met “Die zomernachten van San José”!! En als dat niet telt omdat dat een duet was met Frans Bauer… de laatste keer dat ze solo een top 40-hit had was in 1996 met “Alleen vannacht”! Doet er niet toe dat die slechts tot nummer 36 kwam, ze haalde de top 40 en daarmee was dat een hit! Dus dat is niet 30 jaar geleden maar 21 jaar geleden als ik goed reken.

 7. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @17.47:
  Heks?? Wat is dat voor taal zeg! Het mag misschien je smaak niet zijn, de muziek die Corry maakt, maar daarmee is ze nog geen heks. Ze zoekt nu gewoon de media op vanwege dat akkefietje, en dat is haar goed recht. Ik geef haar helemaal gelijk! Goed dat we nu eens de andere kant van dat “Muziekfeest” te zien krijgen! Dat is toch geen “feest”, nee, het is één grote ellende.

 8. |

  lelijke toverkol dan, wat jij wilt.

 9. engzeg

  Wijf van 75 met geblondeerde bos stro op de kop

 10. Sjoukefia Oosthavenkercken

  “Wat jij wilt”?? Nee, dat wil ik helemaal niet! Heb jij Corry wel eens ontmoet? Weet jij hoe ze in het echt is? Ik vermoed van niet. Waarom scheld jij iemand die je niet kent uit voor toverknol? Ik vind dat verwerpelijk. Jij houdt zeker van Engelstalige gitaarmuziek!!

 11. |

  hoezo moet ik weten hoe ze echt is? op beeld is ze al lelijk, dus in het echt zal het nóg enger zijn. ik hoef daarvoor niemand te ontmoeten. met mijn ogen is niks mis, met haar uiterlijk daarentegen…

  en nee, wtf moet ik met engelstalige gitaarmuziek? en hoe kan gitaarmuziek überhaupt engelstalig zijn? je ijlt.

 12. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Wat ben jij een heftig figuur zeg. Smaken verschillen! Ik hou ook niet van Coldplay en van dat soort muziek, maar dan ga ik die artiesten toch ook niet uitmaken voor van alles! En als je beleefd bent praat je niet zo negatief over iemands uiterlijk. Ik weet niet of jij vrouw of man bent, maar als ik een foto van iemand zie die ik niet zo knap vind, dan hou ik mijn mening stil.

 13. |

  mag ik een fоto van je?

 14. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @engzeg:
  Ik heb nieuws voor je, Corry is nog geen 75. Staat gewoon ook op Wikipedia dat ze in 1951 geboren is, maar jij kan blijkbaar niet rekenen. En ze heeft gewoon haar eigen haar nog in plaats van een bos stro. Dus hier sla je de plank echt wel even mis!!

 15. Leo

  Die laatste regel…. ROFL

 16. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik geef geen foto aan een vreemde. Wat is dat nu voor vraag, dat heeft er ook niks mee te maken toch! Het ging over Corry.

 17. Graaf Volkert

  Corry Konings tijd is geweest. Van het hele genre waarin ze zich begeeft trouwens, evenals Koos Alberts.
  Was dit het laatste artikel over haar? Fijn.

 18. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @Graaf Volkert:
  Dat is jouw mening! Niet presenteren als feit a.u.b. Voor veel mensen is de tijd van het levenslied nog lang niet voorbij. Ga eens kijken bij het schlagerfestival, genoeg liefhebbers te zien daar. Maar jij zit waarschijnlijk liever bij Coldplay met hun Engelstalige gezemel.

 19. Graaf Volkert

  Dacht het niet, Sjoukefia. Ik hou niet van schlagers dus waarom zou ik na zo’n festival gaan? En ik vind Coldplay ook vreselijk dus daar zal je me ook niet vinden.

 20. Sylvia

  Sjoukefia Oosthavenkercken,

  wat ben jij een aanstelster, deal er gewoon mee dat Nederlandstalige smartlappenmuziek zo goed als dood is, niemand maar dan ook niemand wil naar dat gekweel luisteren,

  Dat Muziekfeest, het zou me niets verbazen als dat publiek dik betaald wordt om aanwezig te zijn, ik kan me niet voorstellen dat je daar vrijwillig naar toe zou gaan.

 21. Graaf Volkert

  Sylvia. We zijn het zo waar eens.
  Het genre doet t alleen nog goed in de recreatie huiskamers van ouderen tehuizen.
  Als het genre nog zo relevant was waarom verschijnen hier dan zo vaak artikelen over artiesten uit dat genre, nu vaak Corry Konings, dat ze geen aandacht meer krijgen en geboycot worden op de radio?
  Dezelfde mensen die bij zo’n pleinfeest aanwezig waren kijken het waarschijnlijk ook op TV. Zien ze zichzelf hossen in de polonaise…

 22. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @Sylvia:
  Ik geef je dezelfde uitnodiging als aan Volkert om eens naar het schlagerfestival te gaan, dan zie je hoe populair die artiesten zijn! Als je het niet opzoekt, weet je het ook niet en dan ga je dit soort vreemde dingen roepen! En Muziekfeest heeft voor mij ook afgedaan, bij deze! Corry heeft gelijk, opdoeken die ellende.

 23. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Graaf Volkeert, wat doe jij uit de hoogte zeg! Jij kijkt neer op mensen die van levensliederen houden. Verdiep je eens in Corry’s carriere, daar kun je alleen maar respect voor hebben!

 24. Graaf Volkert

  Sjoukefia. Kappen met je smaak opdringen.
  Ik denk dat Sylvia net als ik geen behoefte heeft aan n oubollig schlagerfestival…
  Je kan ook gewoon accepteren dat Nederlandstalig volksgekweel en schlagers haar tijd gehad heeft…

 25. |

  op wikipedia nog wel. als ik er 1942 van maak is ze toch 75. de ijzeren tang.

 26. Graaf Volkert

  En waar precies kijk ik neer op mensen die er van houden,Sjoukefia?
  Geen drogredenen gaan gebruiken…

 27. Sylvia

  Sjoukefia, als je mij 10 miljoen euro geeft wil ik erover nadenken, maar voor minder ga ik absoluut niet naar een schlagerfestival toe, wil er nog niet dood gevonden worden.

 28. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Flauwe opmerkingen. Ga lekker Engelstalige prutmuziek luisteren allemaal, als jullie daar zo vrolijk van worden. Ik verlaat dit debat, want jullie blijven toch alleen maar bij je eigen standpunten die niet kloppen.

 29. Graaf Volkert

  Waarom kijk je neer op Engelstalige muziek, Sjoukefia?

 30. |

  opvallend dat juist degene die beweert dat anderen bepaalde muziek luisteren, en dit stug blijft volhouden als die anderen zeggen dat dit onjuist is, degene is die meent dat anderen bij standpunten blijven die niet kloppen.

 31. Molletje

  Ach… Corry Cumshot heeft ook weer aandacht nodig…

 32. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik kijk niet neer op Engelstalige muziek, maar luister zelf graag Nederlandstalig! Ik proef dat sommigen het levenslied niet serieus nemen en dan kom ik daarvoor op! Nogmaals, je mag best een andere muzikale voorkeur hebben maar dat is geen reden om Corry’s werk (en dat van anderen) zo te kleineren. Die mensen werken heel hard en schlagerliefhebbers genieten daarvan. Fijne avond nog.

 33. Jantje

  Corry heeft het gesprek verkeerd aangepakt. Waarschijnlijk wist die jongen aan de telefoon niet wie ze was. Ze had eerst moeten vertellen dat ze de hitzangeres was die 41 weken op 1 heeft gestaan. Dan hij hij wel anders gepiept.

  AVROTROS had gewoon kunnen zeggen. Prima hoor, zing de hele CD maar en het vervolgens niet uit zenden Dan hadden ze daarna gewoon kunnen zeggen dat het door een montagefout niet uitgezonden was. Dat was toch een stuk galanter geweest.

 34. Graaf Volkert

  Je kijkt wel neer op Engelstalige muziek. Dat geeft je term ‘prutmuziek’ al aan.
  Dat opdringerige en verongelijkte stoort mij juist bij die liefhebbers van Nederlandstalig. Ze vinden het maar raar dat ondanks je Nederlander bent en je er niet van houdt. En dat het geen aandacht krijgt is ook schromelijk overdreven . Je hebt er notabene meerdere aparte zenders voor.
  De genres waar ik naar luister die hebben pas geen aandacht. Zelfs geen eigen
  radiozenders. Die moet ik vinden op internet…
  In haar tijd was ze groot, zeker, maar zoals gezegd de tijd is geweest. Laat dr lekker van haar pensioen genieten…
  Stop met janken over dat genre. Heeft genoeg aandacht.

 35. Graaf Volkert

  Jantje. Corry heeft nooit op 1 gestaan. 41 weken genoteerd gestaan in Top 40.Dat klopt wel.

 36. anoniem

  Wellicht een idee om naar Duitsland te verhuizen?

 37. aammehoela

  Houdt dat gezeur nou nooit op. Wat een gedoe om niets.

 38. Marry Hens

  De traditionele Engelse gitaarmuziek staat bekend om zijn meeslepende teksten. In een notendop de zinloze discussie over ene Corry.

 39. anoniem

  @Graaf Volkert: aan alle onbegrepen schlagerzangers in ons land? :-)

 40. Graaf Volkert

  Ja, daar is in Duitsland inderdaad een betere markt voor.
  Of aan de boulevard op Mallorca heb ik gemerkt toen ik daar pas op vakantie was…

 41. Erik

  Ik begrijp Corry wel. Heb je maar liefst 34 top 40 hits gehad en word je als oud vuil aan de kant gezet bij een programma waar het Nederlandse product centraal staat. Welke Nederlandse artiesten kunnen dit aantal top 40 hits overleggen? Jan Smit komt zelf maar tot 29 top 40 hits… Dat zegt genoeg.

 42. Graaf Volkert

  Erik.
  BZN, Normaal, Rob de Nijs, Golden Earring… Zomaar wat namen

 43. Graaf Volkert

  HAHAHA check Net 5…
  Ik ga weer helemaal stuk hier.
  Laat ze maar oppassen dat Gargamel niet in de buurt komt.

 44. Graaf Volkert

  Wat is er op Net 5 dan, naamgenoot?

 45. Ano

  Smartlappen en schlagers. Niet meer van deze tijd.
  Toevallig ken ik iemand die af en toe optreedt als zanger in dit genre maar die heeft er gewoon n baan naast. Rijk wordt hij er niet van.
  Zijn gigs zijn voornamelijk op evenementen voor huisvrouwen en ouderen.

 46. PIETER

  @ Ano Nou je hebt gelijk , doe mij maar country of blues muziek

 47. PIETER

  by the way zijn ook geen goede artiesten meer zoals vroeger, het zijn kroeg zangers geworden, met carnaval schlagers en Hazes repertoire,
  en orgineel zijn ze ook niet, Het nivo van een Boudewijn de Groot, Ramses Shaffie
  Liesbeth List Willy en Willeke Therese Steinmetz dr`s P Jules de Corte
  Halsema & Cox en de vele andere grote vertolkers van het Nederlandse lied
  zullen ze nooit evenaren !

 48. Richard

  Kermismuziek met simpele deuntjes en lachwekkende rijmelarij. Dat neem je alleen serieus als je heel dronken bent of niet zo heel slim. Dat is het genre van Corry. Geeft niets als je dat zo lang kunt volhouden, maar maak er nou niets meer van dan dat het is.

 49. Freek

  Mooi was die tijd ….

 50. Uit het Vak

  ja corry heeft een hoop hits GEHAD.
  TOEN – VROEGER …. en nu niet meer het is over.
  mooie carrière gehad , ben daar trots op en accepteer dat het voorbij is en een hele nieuwe generatie nu populair is .
  en stop met klagen en zuur zijn.

 51. Graaf Volkert

  @Richard 8.53 Inderdaad. En het gaat ook altijd over hetzelfde. Over de zon die schijnt of rode rozen die ze aan hun lief willen geven. Teksten zoals je in poeziealbums van kinderen aantreft.

 52. Den Draaiert Joost

  ” Wouden” ipv ” Wilden”?

 53. Graaf Volkert

  Huilen is voor jou te laat, ik wil niet meer.

 54. Graaf Volkert

  Konings is constant aan het huilen, naamgenoot 15.59…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.