Charles Groenhuijsen na vijf jaar weg bij Operatie Live

De jaarlijkse tv-show Operatie Live krijgt een nieuwe presentator. Na vijf edities wordt Charles Groenhuijsen vervangen voor Dionne Stax. Dat heeft Omroep MAX, die de show uitzendt op NPO 1, laten weten. Vijf jaar lang was de tv-kijker onder zijn begeleiding live getuige van de bijzondere geboorte van een baby via een keizersnede, een niertransplantatie, een hersenoperatie, een open hartoperatie en een hersenstimulatie. Stax gaat de kijker door een borstvervangende operatie leiden.

Borstkanker wordt algemeen beschouwd als de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen: één op de zeven vrouwen krijgt er in de loop van het leven mee te maken.

De borstvervangende operatie in Operatie Live bestaat uit twee delen; de verwijdering van het borstklierweefsel en een reconstructie van de borst met lichaamseigen materiaal.

Deze operatie maakt gebruik van de allernieuwste technieken en wordt uiteraard live geregistreerd door verschillende camera’s in de operatiezaal.

Eigenlijk stond deze tv-operatie gepland voor 2015, maar werd toen op het laatste moment uitgesteld en daarna afgelast. “Een ingewikkelde operatie is lastig te plannen en vraagt om optimale omstandigheden. Deze voorwaarden zijn onverhoopt niet aanwezig“, klonkt het toen.

In 2016 was Operatie Live niet op zender. De editie van 2017 zal te zien zijn op woensdag 1 november om 21.25 uur op NPO 1.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen