Carly Wijs bepleit: ‘Videoland-series niet óók op RTL’

Actrice Carly Wijs, vooral bekend van de RTL 4-hitserie Divorce, vindt dat ‘originals’ van videodienst Netflix niet moeten worden uitgezonden op één van de tv-zenders van RTL. Dat heeft ze gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Videoland, de Netflix van RTL, bereikt veel minder kijkers dan de lineaire televisie. Toch hoopt Wijs niet dat haar Videoland-serie Suspects straks ook op de buis komt. “Dat wil ik eigenlijk niet. Ik ben het daar niet mee eens“, zegt ze.

Wijs vindt dat je online ‘exclusives’ niet ook lineair moet gaan uitzenden. “Ik ben er ook van overtuigd dat het lineaire kijken eruit gaat, want als ik naar mijn eigen kijkgedrag kijk en naar dat van mijn kinderen… Als je echt serieus een online platform met Nederlandse content wil verdedigen, dan moet je ook zorgen dat je een serieus platform maakt waarop die Nederlandse content ook exclusief te zien is.”

Mensen moeten wel een reden hebben om Videoland aan te schaffen, aldus Wijs. En exclusieve Nederlandse content is een trigger, denkt ze. “Netflix gaat die Nederlandse content niet maken en mensen willen graag Nederlandse content zien. Dat is gewoon zo: mensen houden ervan om Nederlandse series te zien.”

De prijzen moeten misschien wel wat lager, zegt ze. “Ik vind het heel jammer dat Videoland en NPO apart zijn. Ik zou graag één platform hebben voor Nederlandstalige content. Maar dat kan niet: ze zijn met elkaar aan het concurreren.”

NPO, RTL en SBS hebben wel de gezamenlijke gemistdienst NLziet, maar daar valt Videoland weer niet onder.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen