BZV-ster Yvon Jaspers verdedigt eten van dieren

Boer Zoekt Vrouw-ster Yvon Jaspers ontpopt zich tot de tegenhanger van vega-activiste Georgina Verbaan. De presentatrice vindt helemaal niets mis met het eten van dieren: ze heeft net nog een halve koe gekocht. Dat vertelt ze in het AD. Al van jongs af aan ziet Jaspers dieren vooral als maaltijd. Het is haar met de paplepel ingegoten. “Mijn vader had een big gekocht, die hij als grapje ook Yvon noemde. Een schattig beestje dat uiteindelijk uitgroeide tot een gevaarte van twee tafels groot.”

Ze vervolgt: “Ik vond haar heel lief, maar wist bij de eerste ontmoeting meteen: jou eten we op. Een jaar lang hebben we met z’n allen van Yvon genoten.’

Vond ze dat dan niet zielig? “Nee, helemaal niet. Ik had wel een soort band met haar, maar ik kom uit een boerenfamilie en daar gold: we zorgen goed voor onze dieren, maar ze komen wel op ons bord terecht. En Yvon had het bij ons in de stal veel beter dan al die varkens die als kiloknaller eindigen.”

Er is tegenwoordig veel verzet tegen het eten van dieren, vooral vanwege de erbarmelijke omstandigheden waaronder veel dieren worden gehouden. “Naar dat dierenleed moet je kritisch kijken. Maar met het eten van beesten op zich is niks mis.

Jaspers is een echte carnivoor. “Ik heb net een halve koe gekocht, die ligt in de diepvries. Daar ga ik stoofpotten van maken, of die serveer ik bij aardappelen of snijbonen uit mijn eigen moestuin.”

Het AD-interview met Yvon Jaspers kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Hans-Peter van Velthoven

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen