‘Bridget Maasland is een ijskoude autocue-trut’

Emile Ratelband vindt het niet leuk dat Bridget Maasland onlangs in RTL Boulevard zei dat ze niet begrijpt waarom de showrubriek aandacht aan hem (‘dit soort mensen‘) besteedt. Dat laat de positiviteitsgoeroe blijken op Facebook. Ratelband is niet gecharmeerd van Maasland, die hij zelf ‘Birget’ noemt. “Ze heeft in RTL Boulevard gezegd dat ik een notoire pathologische leugenaar ben die de weg kwijt is. Zullen wij haar hier over aanspreken? Eigenlijk word ik hier heel kwaad over.

De goeroe is not amused. “Wie is zij dan wel niet? Weet zij dat ik auteur ben van negentien boeken waarvan er twee in totaal meer dan 1 miljoen keer zijn verkocht en dat ik over de hele wereld mijn entertainment-bewustzijnsverruiming-seminars geef?

Zijn laatste boek heeft een oplage van 30.000 stuks, zegt Ratelband. “En wie is zij dan wel??? Ze staat als ijskoude trut bekend want kan a) geen vent krijgen en b) zeer zeker niet houden! Wat doet zij dan nog buiten haar optreden in RTL Boulevard?

Verder kan Maasland volgens hem niets. “Is ze actrice zoals haar oud-collega Katja? Neen. Heeft ze ooit wel eens iets zinnigs gezegd? Neen, wat probeert ze? De stijl van Albert te pikken? Ze leest voor van de autocue omdat ze niet de capaciteiten heeft en de kennis om feiten uit het hoofd te leren zoals Albert en Beau deden!!

Ze moet lekker blijven rommelen in de marge, vindt hij. “Lekker blijven voorlezen en niet proberen met hatelijke onwaarheden het nieuws te halen.

Dan heeft Ratelband het over Maaslands geslacht. “Als zij haar ware identiteit gaat onthullen dat ze eigenlijk man is, ga ik toch ook niet zeggen: ‘Dat geslacht is aanstellerij’?? Dan ben ik trots op haar dat ze eindelijk voor haar of hem eigen identiteit gekozen heeft. Zoals ik dat doe om 48 te zijn!!

En als ze klaagt in de kleedkamer dat Rens, Ratelband en Barbie te laag zijn voor haar programma, dan moet zij zich realiseren dat ze tv maakt voor mensen met het verstand van twaalf jaar!! En als zij dat te minderwaardig vindt, moet ze iets anders gaan doen. Maar ja, dát kan ze natuurlijk niet. Met andere woorden: niet zeiken trut.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen