Boek De Vries niet meer best verkochte misdaadboek

Peter R. de Vries kon decennialang koketteren met het feit dat zijn boek De Ontvoering van Alfred Heineken het meest verkochte misdaadboek ooit in Nederland was, maar in dit jaar 2017 wordt hij voor het eerst voorbijgestreefd. Dat vertelt de misdaadjournalist op Twitter. De Vries is gepasseerd door Astrid Holleeder. “Judas van Astrid Holleeder is Ontvoering van Alfred Heineken gepasseerd als best verkochte misdaadboek ooit met meer dan 500.000 stuks“, vertelt hij.

Astrid Holleeder, de moeder van zijn Boulevard-collega Miljuschka Witzenhausen, heeft een prestatie van formaat afgeleverd. De Vries: “Judas streeft met meer dan 500.000 verkochte exemplaren Ontvoering van Heineken voorbij, maar ’titel’ blijft in de familie…

Vorige week werd bekend dat Judas een Amerikaanse televisieserie wordt. “Astrid vindt het fantastisch dat Steven Spielberg erbij betrokken is via zijn productiehuis Amblin. Dat is ongekend“, zegt Oscar van Gelderen van haar uitgever Lebowski in Het Parool.

Niet alleen in Nederland is verhaal van Holleeder in trek. “Ook in het buitenland, waar Willem Holleeder niet bekend is, scoort het verhaal van Astrid. Ieder land heeft wel zijn eigen Willem Holleeder, maar nergens heeft men een Astrid Holleeder.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen