AVROTROS: ‘NPO beschadigt Annemieke Schollaardt’

Geplaatst op Fri 13 Oct 2017 om 10:05

AVROTROS-mediabaas Eric van Stade is niet alleen woest over het naderende verlies van het Nieuwsshow-tijdslot, maar ook om de verhuizing van Annemieke Schollaardt van de middag naar de avond van NPO Radio 2. De NPO beschadigt haar. Dat zegt hij vandaag in het AD. Net als het Nieuwsshow-duo is ook Rob Stenders onlangs met onmin vertrokken bij AVROTROS. Hem was beloofd dat hij zijn middagshow kon houden na een overstap naar BNNVARA, maar die verloor hij.

De AVROTROS is nog tot het einde van dit jaar de eigenaar van het plekje in de middag van NPO Radio 2 en laat die nu invullen door Annemieke Schollaardt. De NPO heeft nu echter besloten dat het tijdslot per januari 2018 naar BNNVARA gaat, zodat Rob Stenders weer terug kan keren. Schollaardt verhuist dan naar de avond, waar nu nog Stefan Stasse zit. Hij verkast naar NPO Radio 5.

Van Stade is woest. “Als je een dj die een grootse carrière van tien jaar heeft gehad bij 3FM laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest. Dat is geen goed presentatorenbeleid.

Schollaardt begon op 1 septembe rin dem iddag. “Na twee weken kregen wij al de eerste berichten door dat zij (Annemieke) moest verhuizen”, aldus de directeur, die spreekt van ‘respectloos, ook gezien het feit dat deze beslissing puur op onderbuikgevoel genomen is.’

Hij haalt en passant uit naar Rob Stenders. Van Stade vindt dat het de verkeerde kant opgaat als radio-dj’s binnen het publieke bestel ‘gaan shoppen voor de beste voorwaarden’. “We zouden het liefst zien dat Annemieke gewoon in de middag blijft. Zijzelf voelt zich hier rot over, maar hoopt op een constructieve oplossing.

En dan loopt AVROTROS ook nog eens ruzie te maken over de Nieuwsshow. De omroep heeft Mieke van der Weij nu op non-actief gezet. Zij reageert, ook in het AD, hoogst verbaasd: “Als AVROTROS mij destijds samen met Peter op non-actief had gesteld, dan was het voor mij logischer geweest. Jammer dat het op deze manier moet, want ik had de uitzendingen tot het einde van het jaar graag gedaan.”

Ik denk dat de luisteraars hier ook niet gediend mee zijn. Het programma is natuurlijk heel populair, dus ik denk dat zij mij liever willen horen dan degene die dat nu gaat doen, maar ja, ik kan er niets aan veranderen.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (31 augustus)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (31 augustus)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (1 september)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)
‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’ (4 september)
‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’ (13 september)
‘NPO’s keuze voor MAX boven Avrotros leidt tot heibel’ (15 september)
Avrotros-voorzitter wil naar rechter om Nieuwsshow (18 september)
KRO-NCRV wil NPO voor rechter slepen om Stasse-exit (4 oktober)
NPO wil Stenders terug en Nieuwsshow-slot naar MAX (10 oktober)
Geld naar omroepruzies in plaats van programma’s (11 oktober)
Avrotros zet Mieke van der Weij per direct op non-actief (12 oktober)

Foto: Avrotros/Nico Kroon
14 Reacties op “AVROTROS: ‘NPO beschadigt Annemieke Schollaardt’”


 1. mattie

  Daaaaag Annemieke!

  Je kan wel 10 jaar bij 3 gezeten hebben, maar Rob Stenders maakt het (op dit moment) beste radio programma van NL. (Waarvan Annemieke zelf een slap aftreksel van maakt).

  Goed dat de NPO dit nu ook inziet en de keuze voor kwaliteit maakt.

 2. 43

  Hou zou Stenders zich hier nu over voelen.

  2 personen met een k-gevoel (Stefan en Annemieke)
  Hoop dat de omroepen nu gewoon in poppetjes gaan denken en niet meer in omroepen.
  Laten we beginnen bij de radio

 3. Ron

  Beschadigen, beschadigen. Er is haar geen lichamelijk letsel toegebracht. Kom op, waar hebben we het over. Ik vind het van daadkracht getuige dat ze gewoon al vrij snel weer van plek moet ruilen omdat Rob Stenders aanzienlijk meer luisteraars trekt. Face that.

 4. Krezus Jistus

  Lekker bezig, die Van Stade. Hij wordt gepiepeld als een beginneling.

 5. Radio NERD

  Dit is de schuld van de AVROTROS zelf. Ze wisten dat Rob populair is
  bij de luisteraars en dat Radio 2 er alles aan zou doen hem te behouden.
  Je moet dan niet Annemieke (die het trouwens ook prima doet)
  gaan gebruiken om een spelletje te spelen.
  Zet Annemiekle van van 11 tot 12.30 uur en Gijs van 12.30 tot 14.00 uur.

 6. Peter

  Die stem van annemieke is niet om aan te horen. Alleen bekend geworden door WidM. Net als meer dan de helft van WidM kandidaten.

 7. Ad

  Omroepen zoals AVRO/TROS hebben blijkbaar nog steeds niet in de gaten dat op een geraffineerde manier alle topplaatsen op radio en televisie in nauwe samenspraak met NPO naar BNNVARA aan het gaan zijn. Kijk maar eens naar de programmering op die toptijden en de daar vermelde omroepen.

 8. Bart

  @Radio Nerd Nee zeggen ze dan want dat doen we nooit zo.

 9. Mario

  Bron NPO
  Hilversum,10 oktober 2017
  Voorgenomen besluit NPO radioprogrammering 2018.

  http://pers.npo.nl/voorgenomen-npo-radioprogrammering-2018/

  Annemieke en Stasse kunnen beter ruilen.

 10. aammehoela

  Het blijft natuurlijk een feit dat de presentatoren in dienst zijn van een omroep. En nu wordt de boel omgedraaid. De presentatoren krijgen hun zin, behouden hun programma dat door een omroep is bedacht en gaan er mee naar een andere omroep. Ik vraag me af wat de rechter hiervan vindt. Voor Annemieke is het natuurlijk niet leuk. Een programma doordeweeks ‘s avonds is iets wat je zelf echt leuk moet vinden, anders ga je dat niet doen, zeker niet als je kinderen hebt.
  Daar wordt er werd lacherig over gedaan, maar zo is het wel. Door het grote ego van Rob moeten diverse presentatoren nu switchen of verdwijnen definitief. Het tijdslot van radio 5 tussen 22.00u en 24.00u moet dus verdwijnen ten gunste van Stasse en Volgspot. Beiden hebben hier niet om gevraagd!!!!!!!!!!!!!!

 11. Bart

  Nee Eric van stade, De NPO doet wat het moet doen. Luisteren naar de luisteraar. Dat hoort men ten alle tijden te doen. Ook de omroepen zelf. Het merendeel luisteraars wil blijkbaar (en terrecht) nog een paar jaar Rob Stenders in de middag en krijgt dat nu. Sterker nog die zelfde luisteraar wil Stasse in de avond en geen Annemieke.

  U heeft Annemieke tegen ieders zin (behalve Annemieke zelf) naar Radio2 gehaald. Wie beschadigd hier dan Annemieke? Juist, u meneer van Stade

 12. Bart

  @Aammehoela En daarom moet de men doen wat de luisteraar wil. Stenders en Stasse. Annemieke voorlopig terug naar 3FM met een prominente plek ter compensatie. Bijvoorbeeld De Ochtendshow van 6.00 tot 11.00 Het wordt tijd dat een vrouw hiervoor ook eens de kans krijgt. Slechter dan Domien kan het nooit worden.

 13. kampie

  Bart, blahblahblah. Stompzinnig megooltje.

 14. Annoniemus

  Het kon niet uitblijven dat dit meisje weg gebonjourd zou worden van de NPO 2 middag-programmering .
  En waarom zou je zeggen …….nou omdat ze er helemaal niks van kan deze tuthola .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.