Arjen Lubach en Abbring woest op VPRO-kantinejuf

Arjen Lubach en Janine Abbring zijn helemaal over de zeik op de kantinejuf van de VPRO. Die heeft ter ere van hun winst op het Gouden Televizier-Ring Gala een met vlees doorspekt Zondag Met Lubach-menu samengesteld. En dat terwijl Lubach en Abbring echte vega-goeroes zijn. “Onlangs behandelden we nog de bio-industrie in Zondag Met Lubach en nu promoot de VPRO-kantine broodje smeervlees en ballen uit naam van ZML 🙄“, zegt de teleurgestelde eindredacteur Abbring.

Abbring vindt haar omroepcollega’s sowieso veel te vleesgericht, net zoals ze bijvoorbeeld vindt dat tv-koningin Linda de Mol te veel vlees eet. Ze zegt: “Een leuk weetje: VPRO/NTR/VARA-kantine wilde ooit ‘meatfree monday’ introduceren. Zgn. progressieve programmamakers boos. Ging niet door..

Lubach heeft het menu van de kantinejuf op internet gezet. Die bestaat onder meer uit een broodje geitenkaas, een broodje filet Americain, een satékroket en een groentesoep mét ballen. “Eet smakelijk!“, heeft de kantinejuf eronder gezet.

Lubach is in shock: “Zouden ze bij de kantine van de VPRO weten dat ik geen vlees eet? 🤔

Voor sommigen is het een verrassing dat Lubach vegetarisch is, omdat hij twee jaar geleden nog mínder vlees eten propageerde in zijn programma. Hij gaf toen aan elke dag vlees te eten (zie YouTube). Lubach: “Twee jaar geleden nog wel :).

Het dieronvriendelijke Lubach-menu kunt u onderstaand bekijken:

Foto: AVROTROS

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen