Arjen Lubach en Abbring woest op VPRO-kantinejuf

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 11:50

Arjen Lubach en Janine Abbring zijn helemaal over de zeik op de kantinejuf van de VPRO. Die heeft ter ere van hun winst op het Gouden Televizier-Ring Gala een met vlees doorspekt Zondag Met Lubach-menu samengesteld. En dat terwijl Lubach en Abbring echte vega-goeroes zijn. “Onlangs behandelden we nog de bio-industrie in Zondag Met Lubach en nu promoot de VPRO-kantine broodje smeervlees en ballen uit naam van ZML 🙄“, zegt de teleurgestelde eindredacteur Abbring.

Abbring vindt haar omroepcollega’s sowieso veel te vleesgericht, net zoals ze bijvoorbeeld vindt dat tv-koningin Linda de Mol te veel vlees eet. Ze zegt: “Een leuk weetje: VPRO/NTR/VARA-kantine wilde ooit ‘meatfree monday’ introduceren. Zgn. progressieve programmamakers boos. Ging niet door..

Lubach heeft het menu van de kantinejuf op internet gezet. Die bestaat onder meer uit een broodje geitenkaas, een broodje filet Americain, een satĂ©kroket en een groentesoep mĂ©t ballen. “Eet smakelijk!“, heeft de kantinejuf eronder gezet.

Lubach is in shock: “Zouden ze bij de kantine van de VPRO weten dat ik geen vlees eet? đŸ€”

Voor sommigen is het een verrassing dat Lubach vegetarisch is, omdat hij twee jaar geleden nog mĂ­nder vlees eten propageerde in zijn programma. Hij gaf toen aan elke dag vlees te eten (zie YouTube). Lubach: “Twee jaar geleden nog wel :).

Het dieronvriendelijke Lubach-menu kunt u onderstaand bekijken:

Foto: AVROTROS
39 Reacties op “Arjen Lubach en Abbring woest op VPRO-kantinejuf”


 1. anonymous

  In een.kantine kun je nou eenmaal ook vlees krijgen. Punt.
  Wat een zeikerds die Arjen en Janine.

 2. Flits Bom

  Zouden het zijn ballen zijn ?

 3. Zorro

  Jezus zeg wat een zeikerds. En dan zenden ze nog uit op zondag gehaktdag ook…

 4. Mike

  Daar word je toch doodmoe van van die tv-sterren met hun vega-gezeik. De mens HOORT vlees te eten, dat doen we altijd al. Lubachterlijk.

 5. Herman Hoogsteder

  Vlees eten moet.Niet al dat vegagezeik van al die BNers .Die Abbring ziet er ook niet uit.ze teert langzaam weg.
  We moeten meer,meer,meer vlees eten.

 6. donia

  Altijd dat opdringerige ,mensen die vlees eten bepalen toch ook niet dat je vlees moet eten.En als je productieteam die keihard werken om je programma een cucces te maken gun je ze toch dat gene waar ze in hebben of het nou een broodje kroket of vegaburger is. Blijkbaar zijn de mensen die in de kantine werken net te veel gewone nederlander

 7. zwelgje

  Goh wat fijn dat Lubach vegetarisch is, vegetariĂ«rs hoeven zich dus niet bezwaard te voelen als ze een hapje Arjen Lubach nemen…

 8. Den Draaiert Joost

  Je bent geen vegatariër. Iemand die geen spruitjes eet is ook geen geenspruitjestariër

 9. Screech

  Ik dacht serieus dat ik weer zo’n voorspelbaar opgeblazen MC-kladje zou gaan lezen. Maar nee, ditmaal is het onderwerp inderdaad de sneuneus.

 10. anonymousin

  Wat een air / arrogantie hebben die 2 zeg verschrikkelijk. Alsof die kantinejuf heeft bepaald wat er te eten was.

  Overigens hoe weet Abbring, dat Linda de Mol te veel vlees eet.

 11. Thirza

  @ Mike / Herman etc: Vlees eten moet?? Van wie? Vlees hebben we anno 2017 niet meer nodig. Het is ongezond en slecht voor dier en milieu en dus ook mens. Check your facts.

 12. Anna

  Prinsje Arjen.

 13. Mike

  @ Thirza. De mens eet al miljoenen jaren vlees, maar omdat we nu politieke correctheid kunnen etaleren in de media gaan mensen opeens sojaknuffelen. Vlees eten is heel natuurlijk. Als je geen vlees eet, dan mis je bepaalde vitamines en bouwstoffen. Circle of life. Moet je eens kijken hoe bleek die Arjen Lubach en Janine Abbring eruitzien. Die lijken wel op die vega-raw-moeder van DWDD.

 14. Screech

  @Thirza

  Als het ongezond was, bestond de mens niet meer. Ik denk eerder dat gebrek aan vlees ongezond is. Je gaat er — zoals jij bewijst — onzin van uitkramen. Dingen die de mens echt niet (meer) nodig heeft, heeft hij ook niet (meer): een staart, zwemvliezen tussen de vingers… Echter, hoektanden om vlees mee te kunnen eten hebben we gewoon.

 15. GW

  Helemaal prima als je vegetarisch of zelfs veganistisch wilt eten, maar waarom altijd dat dogmatische gepreek? En waarom moet het anderen door de strot geduwd worden door een opgedrongen vleesloze kantine-dag? Als de rollen omgedraaid zouden zijn (alleen maar vlees-opties), dan zou de wereld te klein zijn.

  Iemand in de comments op twitter verwoordde het ‘t beste: “Er is niks progressiefs aan opgedrongen moralisme”. Amen.

  Google ook meme-klassieker: “when you’re a vegan and haven’t told anyone in 10 minutes”.

 16. Corrector

  Goede pose. Goede foto.

 17. frans

  Rare kerel die Lubach , blijft een boertje uut Grun

 18. b

  Zelf gelezen op twitter en de MC kwalificaties woest en over de zeik zijn weer eens uit een grote MC duim gezogen. Begint hier steeds meer op de prive en story te lijken. Iets schrijven om reacties uit te lokken.

 19. Martin

  Ophef om niks: https://twitter.com/arjenlubach/status/920227943280009216
  Er is helemaal niemand woest of shocked, behalve de lezers van de mediacourant zo te zien. Omdat iemand op internet iets zegt wat hier zodanig wordt uitvergroot dat ze er boos over kunnen worden.

 20. donia

  Boertje uut Grun zou eigenlijk een groot compliment zijn voor hem.Ware het niet dat zijn verblijf in de randstad hem geen goed heeft gedaan en besmet is met virus van hipsters en ander tarwegras etend gespuis .Een echte groninger zou zich daartoe niet verlagen

 21. Thirza

  @ Mike: Ja de mens liep ook miljoenen jaren in zijn blote kont rond en woonde miljoenen jaren in grotten, doen we toch ook niet meer? Zo blijkt wel weer dat vlees eten slecht voor je hersenpan is!

 22. Doe

  Abringh en Lubach zijn vooral goed in ideeën en grappen van anderen jatten,waarom krijgen we daar geen artikel over.Ik kan tientallen voorbeelden aanleveren.

 23. Screech

  @Thirza

  Ten eerste bestaat de mens nog geen miljoenen jaren, dus volg alsjeblieft je eigen advies op: check your facts! Ten tweede doen “we” wat jij beschrijft wel degelijk nog steeds. En laten we ten derde eens stellen dat er inderdaad niet meer in de blote kont wordt rondgelopen en niet meer in grotten wordt geleefd. Houdt dit dan in dat dit slecht voor je is? Nee, het is niet vol te houden dat wat we niet meer doen, dus slecht is. Kom eens met argumenten in plaats van met slappe drogredenen!

 24. GW

  @Doe: Zoals?

 25. anonymous

  Prima hoor dat deze twee vegetariër of veganist zijn, maar dring
  dat niet aan een ander op.

 26. Kaaskijker

  Arjen Lubach, je loopt naast je schoenen. Is puur menselijk bij zoveel succes en applaus. Maar ik zeg het wel even.

 27. Vos

  Gelukkig dringen vleeseters hun wereldbeeld ook aan niemand op met de mega billboards van KFC en de Mc. Volledig eens met Thirza.

 28. Mario

  Dit gebeurt er met je lichaam en de wereld als je stopt met vlees eten.

  https://www.bedrock.nl/2016/04/25/dit-gebeurt-er-met-je-lichaam-en-de-wereld-als-je-stopt-met-vlees-eten/

 29. Sannie

  Whaha, wat is het ineens stil na de post van Mario.

 30. Mario

  Over 20 jaar nog voldoende voedsel te produceren voor de – naar schatting – negen miljard mensen, wordt er geĂ«xperimenteerd met vertical farming.
  je kropsla of je bloemkooltje is de toekomst met led-verlichting.

  https://decorrespondent.nl/6577/kijk-deze-fascinerende-documentaire-over-mensen-die-ons-voedsel-in-de-stad-willen-verbouwen/93370097689-b0ede613

 31. Abeltje

  Volkert vd Graaf is ook vegetarier, we weten waar die tot in staat is geweest. Ik ken een aantal veggie’s die zijn door K overleden. Hoe wrang is dat? Eet smakelijk

 32. Graaf Volkert

  Tja ondanks de zelfde naam ben ik gewoon n vlees eter.

 33. aammehoela

  Je moet tegen zwarte Piet zijn, je moet elke buitenlander met open armen ontvangen, je moet geen vlees meer eten, je moet dit, je moet dat………
  Het moet zo zijn: Zwarte Piet moet gewoon blijven (zonder overdreven rode lip), beperkt aantal vluchtelingen opnemen, gewoon vlees blijven eten (misschien een dag overslaan) en verder zou je bv. tijdens de reclames verplicht zijn om 8 minuten op de wc te zitten of weet ik wat. Alles moet je doen om reclame te mijden. Dat is het enige wat moet.

 34. Momo

  Wat een sneeuwvlokjes, zeg.

 35. Momo

  @Thirza

  Dwingt iemand jou om naar de KFC te gaan? Niemand die klaagt over reclame voor veganistisch vreten, hoor.

 36. Peter

  Lubach heeft bij deze afgedaan.

 37. Vos

  @Peter: wat zal hij je missen.

 38. Anoniem

  Misschien nuttig om de daarop volgende tweet van Lubach ook te melden?
  “Om misverstanden te voorkomen: ik ❀ de @vpro hĂš. Vond t gewoon komisch.”

 39. Walter

  Frikandel, Kroket, Bitterballen, Steak, Gehaktbal, Schnitzel, Slavink, Kipfilet, Smeerworst, Rollade, Hamburgers…

  Zoals Gijp zegt: ”’lekker man, niets mis mee!”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.