Angela de Jong: ‘Ik voer geen hetze tegen Humberto’

Tv-recensente Angela de Jong van het AD ontkent een hetze te voeren tegen Humberto Tan. Dat heeft ze gisteravond gezegd in Shownieuws. Haar kritiek op RTL en zenderprominent Humberto Tan kunnen rekenen op veel bijval, maar De Jong krijgt ook kritiek dat ze het te veel op de man zou spelen. Daar herkent ze zich echter niet in. “Ik ben niet bezig met een heksenjacht, ik ben niet bezig met een hetze, ik ben gewoon televisiekijker die vindt dat er dingen beter kunnen en dat schrijf ik op.

De Jong heeft met haar eerste column over RTL een hele rel veroorzaakt, waarover Humberto Tan afgelopen vrijdag op het matje werd geroepen bij De Wereld Draait Door. Daar schreef De Jong eergisteren weer een column over. Ze vond Tan nep overkomen.

Wordt het nu niet een beetje Humberto-bashen? “Ik heb het interview gezien van Humberto bij De Wereld Draait Door en dat vond ik echt een gemiste kans. Daarom vond ik dat ik er nog een column over moest schrijven.”

Tan deed heel erg gladjes, vindt ze. “Er werd wéér gegoocheld met cijfers en gedaan alsof er helemaal niks aan de hand was bij die zender. Daarvan dacht ik: volgens mij zien we met z’n allen dat er wél iets aan de hand is. Wees daar eerlijk over, maar dat gebeurt niet.”

Wat is haar advies aan Tan? “Ik zou eerst eens erkennen dat er wat is en ik zou stoppen met goochelen met bereik, doelgroepen en zeggen dat er niks aan de hand is en het nog steeds fantastisch gaat. Daarna zou ik de kritiek die ik heb opgeschreven, maar die heel veel andere mensen hebben geuit, eens rustig lezen, ter harte nemen en kijken waar er wat kan verbeteren.”

Lees ook: Angela de Jong: ‘Humberto in DWDD was pijnlijk’ (eergisteren)

Foto: SBS Shownieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen