AD baalde van BLVD-monopolie op Ring-nominaties

AD-diva Angela de Jong vond het niet leuk dat RTL Boulevard de afgelopen jaren het monopolie had op de bekendmaking van de nominaties voor de prijzen die worden uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Dit jaar pakte Televizier het anders uit en werden de nominaties verdeeld onder meerdere media, waaronder het AD. Maar ook dát had iets ongemakkelijks, aldus De Jong. Als iemand je iets gunt, wordt er immers vaak wat terug verwacht.

Er is op de redactie over gediscussieerd. “De nominaties werden de afgelopen jaren altijd bij RTL Boulevard bekendgemaakt. Dit jaar hebben ze het anders gedaan. Ze hebben bepaalde media een brokje gegeven. Ons boden ze ook iets aan. ‘Willen jullie de presentatrices en de actrices bekendmaken?’ Ja, dat willen we eigenlijk best wel, want ik heb elk jaar knarsetandend gekeken naar RTL Boulevard toen zij de primeur hadden.”

Toch was er ook twijfel. “Ja. Wat krijgen de anderen dan? En maken we ons daarmee monddood als we daarin meegaan? Het is best wel raar om daar ja tegen te zeggen. De bottom line is dat we het wel hebben gedaan, maar het is wel waar je tegenwoordig als medium en als journalistieke redactie heel goed over moet nadenken.

Je wordt natuurlijk voor een deel ook voor het PR-karretje van een organisatie gespannen. Tegelijkertijd wil je ook niet dat het nieuws naar de concurrent gaat.”

Uiteindelijk kwam Televizier niet met rare voorwaarden of iets dergelijks. “Sommige andere omroepen doen dat weer wel. Die willen dat het dan per se die insteek heeft. Daar ga ik niet in mee.”

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt overmorgen plaats in de Bijlmer. Tot vorig jaar werd het gala georganiseerd in het sfeervolle theater Carré.

Foto: Omroep MAX

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen