Acht jaar cel voor gevallen tv-ster Frank Masmeijer

De gevallen tv-ster Frank Masmeijer is veroordeeld tot acht jaar cel voor grootschalige cocaïnehandel. Hij moet ook een boete van 8000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag bepaald. De straf van Masmeijer valt hoger uit dan verwacht, want er was zeven jaar cel geëist. De door de 56-jarige presentator zo gewenste comeback op de Nederlandse televisie kan hij dus voorlopig op zijn buik schrijven. Wellicht zit alleen College Tour er nog in na zijn vrijlating.

Masmeijer was in de jaren 80 en in het begin van de jaren 90 een populaire showmaster bij de NCRV, waar hij programma’s als de Holidayshow aan elkaar praatte. Op een gegeven moment verdween hij van de buis en ging hij de Belgische horeca in.

In 2014 werd Masmeijer bij onze zuiderburen aangehouden voor de drugssmokkel, waarna hij maar liefst tien maanden in voorarrest zat. In afwachting van de rechtszaak werd hij vrijgelaten met een enkelband.

Medio vorige maand zond SBS 6 nog een documentaire over Masmeijer uit, waaraan hij uitgebreid zijn medewerking had verleend. Die was met 346.000 kijkers (6 procent) echter een kijkcijferflop.

Het smokkelen van cocaïne is verboden, omdat het een zeer verslavend middel is. Cocaïne wordt op de markt ook wel sos, taf, sosa, sneeuw of wit genoemd.

Foto: SBS

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen