Youp: ‘Linda’s Zomerweek incestueus RTL 4-juweeltje’

Geplaatst op Sat 02 Sep 2017 om 11:51

Youp van ‘t Hek is niet onder de indruk van Linda’s Zomerweek, de talkshow van Linda de Mol op RTL 4. Dat laat de cabaretier vandaag blijken in zijn column in NRC Handelsblad. Linda’s Zomerweek was dit jaar niet bepaald een kijkcijferhit, al was de aflevering met Astrid Joosten en Beau van Erven Dorens wel veel- besproken vanwege de openhartigheid over emotionele onderwerpen. “Op aanraden van een vriend heb ik gisteren die uitzending van Linda’s Zomerweek teruggekeken.

Van ‘t Hek heeft inmiddels een mening gevormd over Linda’s Zomerweek. “Dat is zo’n incestueus RTL 4-juweeltje. Als gasten had zij een doorlopend snotterende Beau en een diepverdrietige Astrid Joosten.”

Het was wel een héél groot tranendal, vindt hij. “Beiden vertelden larmoyante privéverhalen die bij ons aan het kerstdiner bruut zouden worden afgebroken door de verteller gewoon niet meer te schenken. Maar Linda moedige haar gasten alleen maar aan en trok de tranen met liters uit die twee huilebalken.”

Het was in de televisiestudio natter dan in Texas en Mumbai samen. Het enige wat ontbrak in het decor was die Deense onderzeeër met die amateurslager als hobbykapitein. Op een gegeven moment verlangde ik zelfs naar hem.”

Overigens is Van ‘t Hek sowieso al geen fan van RTL 4. Hij vindt de baas van de zender, Erland Galjaard, een lul.

Foto: BNNVARA, Bob Bronshoff
36 Reacties op “Youp: ‘Linda’s Zomerweek incestueus RTL 4-juweeltje’”


 1. Hans

  “Beiden vertelden larmoyante privéverhalen die bij ons aan het kerstdiner bruut zouden worden afgebroken door de verteller gewoon niet meer te schenken.”

  Ah ja, zo’n familie waarin nergens over gepraat wordt. Lekker allemaal binnenvetters kweken die vervolgens allemaal hartkwalen krijgen. Goed hoor!

 2. NH

  TopTopTop Youp

  Perfect verwoord.

 3. Actries van Houten

  Haalt Youp net de enige uitzending aan met gasten die an sich een aardig verhaal hadden te vertellen. De rest was inderdaad armzalige tv die niet om aan te gluren was. En geloof me, ik heb het geprobeerd. Linda de Mol met haar eeuwige spiekbriefjes en brulkikkerlach en gasten van wie je nog nooit of al heel lang niet meer hebt gehoord. Of die hun verhaaltje uit de Linda. nog een keertje mogen komen oplepelen. Alsof je een oude Libelle uit de kattenbak opdiept.

 4. Tvjunkie

  Ach Ja, wie neemt deze zure man, die al jaren niet meer scoort, nog serieus. Misschien niet alleen voor hemzelf maar voor vele anderen verstandig om een stapje terug te doen. Er zal binnenkort wel een verzoening komen met Linda net als hij zo achterbaks heeft gedaan met Wendy.

 5. Jantje

  Ik dacht al waarom doet Astrid Joosten dit? Maar de aap kwam in de laatste minuut uit de mouw. Haar Wijnhandel promoten door iedereen een fles wijn te geven van haar bedrijf.

  Lekker vast saleris bij BNNVARA en zo bij cashen

 6. Grumpy

  Astrid is een zeer goede vriendin van broer John. Wat denk je dat die daar komt doen?

 7. Mark2

  Mee eens dat Linda’s zomerweer incestueus is. Jammer alleen dat Youp van het hek er naast zit! Hij heeft een aflevering gekeken waar nu juist iemand in zat die niet bij rtl zit (Astrid Joosten) en die weinig interviews geeft. Het lijkt mij dan ook dat Youp stiekem (net zo stiekem als zijn vreemd gaan) de hele serie heeft gezien. Alleen dan heeft hij namelijk gelijk met zijn colum.

 8. Rein

  Goed gezegt Youp zo is het. Zal wel het laatste seizoen zijn geweest van deze onzin. Ben wel benieuwd met wat voor smoesje vrouwtje de Mol komt.
  Iets van “geen leuke gasten meer” ofzo?

 9. Bart

  @tv junkie Er is nooit een verzoening geweest tussen Youp en Wendy. Zij vonden beiden Lak aan Tijn een goed doel en dus hebben ze elkaar voor even gedoogd.

 10. Bob

  Misschien moet Youp vaker Jinek kijken als hij het over publieke omroep incest wil hebben.
  Maar goed we kennen deze tunnelvisionair als het over RTL gaat.
  Splinter in de oog van de ander maar de balk in het eigen oog niet zien.
  Bah enge bekrompen man!

 11. Remi

  @ Actries van Houten

  Geweldig commentaar, ik heb hier zó om moeten lachen !!

  ‘Alsof je een oude Libelle uit de kattenbak opdiept’.

 12. timo

  Linda is een vakvrouw maar interviewen kan ze niet. Daarnaast weet iedereen in Hilversum dat andere de interviews vooraf afnemen / schrijven o.a. Antoinnette Scheulderman en dat Linda de vragen opnieuw voorschotelt. Niets spontaan of authentieks…alles is ingestudeerd. Dat merk je ook aan Linda, die de hele tijd zegt; Ik meen, ik begreep….de antwoorden die worden gegeven weet ze al….

 13. Zomaar Iemand

  Helemaal eens met Youp. Telkens weer die eigen RTL-sterren zoals Astrid Joosten, Giovanni van Bronkhorst, Claudia de Breij, …

 14. roger

  Klopt helemaal@ timo 13:58, laat Linda gewoon domme spelshows presenteren
  waar ze zelf vreselijk om kan lachen maar laat tv maken over aan mensen die daar wel goed in zijn.

 15. Remi

  Astrid Joosten …

  Midden jaren ’80 van de vorige eeuw alweer, deed ze samen met Koos Postema een ‘licht informatief’ programma op de zaterdagmiddag.

  Niets van teruggezien in het overzichtje in Linda’s Zomerweek,
  maar goed.

  Astrid was immer gekleed in opvállend strakke jeans,
  afgetopt met luchtige zomerse ‘blouses’ …
  Net afgestudeerd in Spaans zat ze daar, anderhalf uur lang elke zaterdagmiddag, en ik, aandachtig kijkend, ben toen een stukje van mijn ‘onschuld’ verloren …

  Tja je bent een opgroeiende puber he, je rechterhand is je beste vriend …
  … Astrid was mijn vriendinnetje, weliswaar op afstand ;)

  Het verbaast me niks dat ze uit 700 meisjes is ‘uitverkoren’ om VARA programmaatjes te mogen aankondigen.

 16. Roos

  Helemaal eens met Youp. Telkens weer die eigen RTL-sterren zoals Epke Zonderland, Jan Versteegh en Saskia Noort…..

 17. joke

  Saskia Noort, die mannen afserveert na een zgn. “date”, zat daar ook weer met zo’n vervelend gezicht haar boekjes te promoten.

  Nou we hebben Saskia nou wel genoeg op TV gezien hoor.
  Ze heeft niks meer te melden.

 18. A.M

  Zo’n programma hoort gewoon live te zijn!

 19. Mark

  ^^^

  Kan niet live. Zullen de gasten ook wel eisen, anders komen ze niet. ;) En natuurlijk valt het ook niet te plannen met drukke agenda’s. Nu kan er tenminste nog in geknipt worden.

 20. Karel

  Youp het prototype van de boze blanke man

 21. Meneer van Beheer

  Gisteren bleef Linda doorzeuren over de scheiding van beide gasten en het vinden van een nieuwe partner. Jinek, Pauw kunnen dat heel wat beter zonder reclame.

 22. P Pap

  Als het niet live is komt het niet spontaan over en kan er niks mis gaan ben het dus met A.M eens.het is makkelijk zat om het live te doen er zijn zoveel programma’s live maar het is gemakzucht en kost minder bovendien moeten die programma’s niet achter elkaar elke dag afgedraaid worden maar bv 1 keer in de maand zo wordt de programmering ook niet eentonig.

 23. KYT

  DOMME KOP !!!

 24. dr phil

  wij zitten niet te wachten op het commentaar van die linkse salon miljonairs en zeker hij met die bolle oogjes of te wel die rand debiel

 25. Campingzendes rtl/sbs

  youp heeft weer gelijk.

 26. Dis Lecta

  Youp is bril jant

 27. Tv-kijker

  Deze serie was inderdaad niet sterk, vooral door de slechte interviewster. Linda moet doen waar ze goed in is: presenteren. Dus niet interviewen, zingen en acteren. Bij Giovanni van Bronkhorst viel ik in slaap; deze man heeft helemaal niets te vertellen. Youp legt de vinger op de zere plek met zijn valse stukje. Au!!

 28. Koka

  @Remi U is gewoon een Bert vd Veer! Astrid Joosten en uw rechterhand, bah, bah, bah.

 29. titato

  Heel de tv wereld is incestueus

 30. Tv dokter

  Het zou wat zijn als Youp bij Linda gaat zitten en ze gáat over zijn linkse miljoenen praten en hem aan de tand voelen over zijn slippertje met zijn tandartsassistente ? Dat wordt een kijkcijferkanon klassieker die de boeken in gaat als de meest beladen en bekeken uitzending ooit.

 31. Bart

  Gelukkig dat youp met zijn impresariaat HEKWERK zo fijn de afstand bewaart van de VARA met zijn artiesten.

 32. aammehoela

  Linda niet gekeken. Had wel wat beters te doen of keek naar de NPO.

 33. Bears' den

  Ge-wel-dig!!

 34. No Body

  @Bob 13:24,

  Mooi verwoord en helemaal mee eens!

  Deze Van ‘t Hek moet tegen zichzelf beschermd worden.
  Het wordt zo zielig allemaal.

 35. Radio Nerd

  Is er iemand echt geïnteresseerd in wat deze graaier vindt

 36. Lies

  Dwdd is net zo, maar Matthijs verdiept zich niet langer dan 10 minuten in zijn gasten.
  Toch heeft hij laatst met Wendy van Dijk die nagellakactie ondersteund van Thijmen. En ik maar denken dat hij zich nooit wilde associeren met een blonde commerciële tv verschijning zoals Linda, Wendy of Chantal.
  Youp’s column is die van een bittere verzuurde oude lul die niet met de tijd is mee gegaan. Dat was leuk in de jaren negentig maar nu al lang niet meer.
  De meeste cabaretiers beschikken over de eigenschap zelfspot. Youp niet. Hij is een studentikoze kakker die gewend is te scoren door anderen onderuit te halen. Die truc hebben we inmiddels wel gezien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.