Youp: ‘Linda’s Zomerweek incestueus RTL 4-juweeltje’

Youp van ’t Hek is niet onder de indruk van Linda’s Zomerweek, de talkshow van Linda de Mol op RTL 4. Dat laat de cabaretier vandaag blijken in zijn column in NRC Handelsblad. Linda’s Zomerweek was dit jaar niet bepaald een kijkcijferhit, al was de aflevering met Astrid Joosten en Beau van Erven Dorens wel veel- besproken vanwege de openhartigheid over emotionele onderwerpen. “Op aanraden van een vriend heb ik gisteren die uitzending van Linda’s Zomerweek teruggekeken.

Van ’t Hek heeft inmiddels een mening gevormd over Linda’s Zomerweek. “Dat is zo’n incestueus RTL 4-juweeltje. Als gasten had zij een doorlopend snotterende Beau en een diepverdrietige Astrid Joosten.”

Het was wel een héél groot tranendal, vindt hij. “Beiden vertelden larmoyante privéverhalen die bij ons aan het kerstdiner bruut zouden worden afgebroken door de verteller gewoon niet meer te schenken. Maar Linda moedige haar gasten alleen maar aan en trok de tranen met liters uit die twee huilebalken.”

Het was in de televisiestudio natter dan in Texas en Mumbai samen. Het enige wat ontbrak in het decor was die Deense onderzeeër met die amateurslager als hobbykapitein. Op een gegeven moment verlangde ik zelfs naar hem.”

Overigens is Van ’t Hek sowieso al geen fan van RTL 4. Hij vindt de baas van de zender, Erland Galjaard, een lul.

Foto: BNNVARA, Bob Bronshoff

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen