Winfried met ongestreken overhemd naar 5 Uur Live

NOS-ster Winfried Baijens, het schatje van Eva Jinek, is heel erg nonchalant omgegaan met zijn tv-optreden bij 5 Uur Live van de commerciële tv-zender RTL 4. Hij kwam gister met een ongestreken overhemd aan in de studio. Dat bekende hij aan presentatrice Pernille La Lau. Baijens vertelde ooit dat zijn slonzigheid na zijn dertigste verdween, maar inmiddels is hij weer terug bij af. “Ik heb twee minuten voor deze uitzending dit overhemd nog staan strijken, dus ik ben nog steeds slonzig.”

De presentator is niet echt gestileerd. “Ik ga dan iets te laat weg, dan denk ik: o ja, ik moet een overhemd aan, iets netjes aan, en dan denk ik: dat kan ik daar wel strijken. Dat slonzige komt er vandaan dat ik van tevoren mijn planning niet goed op orde heb.”

Zo erg als vroeger is het echter niet meer, aldus Baijens. “Toen ik 30 was ging ik een beetje op mijn kleding letten. Daarvoor was ik echt altijd slonzig. Nu ben ik er een beetje op gaan letten. Op een gegeven moment werd ik 30 en zag ik foto’s met lang haar. Ik zag er rommelig uit. Je komt op een gegeven moment niet meer weg met de studentikoze twintigersgedachte.

Overigens heeft Baijens wel eens bijna een prijs voor best geklede man gewonnen. “Voor de Esquire werd ik toen genomineerd voor de best geklede man. Een leuk compliment, maar het was dus heel grappig, omdat ik niet iemand ben die daar heel goed mee bezig is.”

Baijens was de afgelopen weken te horen als invaller van Jurgen van den Berg bij het NOS Radio 1 Journaal.

Foto: RTL/5 Uur Live

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen