Waldemar verdedigt bekladders huis Thierry Baudet

Geplaatst op Fri 08 Sep 2017 om 9:13

Tv-acteur Waldemar Torenstra kwam donderdagavond verrassend uit de hoek in de talkshow van Jeroen Pauw. De linkse tv-persoonlijkheid verdedigde min of meer de bekladders van het huis van de rechtse politicus Thierry Baudet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Politicus Henk Krol en SBS’er Thijs Zeeman veroordeelden de bekladding door linkse activisten, waarna Torenstra, de man van NPO 1-presentatrice Sophie Hilbrand, met een alternatieve mening kwam.

Zeeman gaf aan de bekladding buitenproportioneel te vinden: “Ik vind wél dat je het naar buiten had moeten brengen. Dan kun je laten zien wat je kan overkomen. Ik snap het punt wel, maar het feit dat je als politicus thuis in je eigen huis wordt aangepakt: dat vind ik echt bizar.

Daarop zei Torenstra: “Ja? O, dat vind ik grappig. Ik vind het grappig dat je er zo sterk over denkt. Ik vind het ook niet leuk en het is rommel en het kost geld, maar hij doet vrij stevige uitspraken. Dan vind ik dat je ook wel een reactie kunt verwachten eigenlijk.”

Als andere tafelgasten aangeven dat aangevallen worden in je eigen huis niet prettig is, gaf Torenstra aan: “Het is toch ook niet in zijn eigen huis, het is op de deur. Dit vind ik in de rij tomaten bekogelen, een taart in je gezicht… Dat vind ik niet normaal, maar ik vind het ook niet verschrikkelijk.”

Presentator Jeroen Pauw sprak van ‘linkse ongure types’, maar ook dat bracht Torenstra niet op andere gedachten: “Ik ben er geen voorstander van, maar ik vind het niet zo heel erg. Ik vind het grappig dat jij het een soort schending van de integriteit vind. Dat vind ik wel meevallen.”

Torenstra’s Risky Rivers-collega Martijn Fisscher: “Het gaat wel te ver, Wal.”

Torenstra: “Ja? Mwoah…”

Pauw verbaasde zich over Torenstra’s uitlatingen. “Als je uitspraken pittig zijn, kun je pittige tegenuitspraken verwachten. Argumenten met argumenten bestrijden.

3FM-dj Mark van der Molen heeft op Twitter geen goed woord over voor Torenstra: “Domme lul van de week.”

Linkse acteurs als Hanna Verboom, Katja Herbers en Waldemar Torenstra mengen zich in de media regelmatig in het politiek debat. De meerderheid van Nederland, en daarmee het publiek dat zij bedienen, stemt tegenwoordig rechts.

Foto: BNNVARA
67 Reacties op “Waldemar verdedigt bekladders huis Thierry Baudet”


 1. joseff

  wat word die ouwe Duitse deelstaat .NL. toch een vervelend zeikerig kutlandje,
  en wat een naar volk,
  ze gaan hun moederland [D] helemaal nadoen,
  ook zo..n zeikvolk,

 2. Longrod von Hughendong

  Het sloeg inderdaad helemaal nergens op. Later in de uitzending zei hij nog dat hij zijn privéleven zo belangrijk vindt en dat wilde afschermen, maar blijkbaar mag je een politicus wel in de privésfeer raken.

 3. Sjoerd

  MC, leuk zo’n schijtlollig geschreven stukje, maar probeer alsjeblieft geen politiek commentaar te geven. Ik snap dat de stagiair de opdracht heeft gekregen clicks te genereren, maar houdt het alsjeblieft bij zuur mediacommentaar, en niet bij politiek.

 4. Sven L.

  Maffe uitspraak. Zal er nu wel spijt van hebben (hoop ik).

 5. E. Jansen

  Linkse mensen zijn zoveel gevaarlijker dan rechtsdenkenden. Links schuwt geweld en vernederingen niet, terwijl rechts weliswaar niet altijd op zachte toon zegt wat ze vindt… maar er vallen niet gelijk dit soort slachtoffers, die zoals deze waldemar goedkeurt. Rare linkse snotaap, dus links laten liggen!

 6. Michel de B

  Wat Sjoerd zegt!

 7. Marcel

  Ik ben benieuwd wie het stuk ook echt gezien heeft, van de
  Mensen die hier commentaar geeft…

  Waldemar gaf gewoon een reactie op een hele heftige reactie van iemand aan tafel. Hij normaliseerde de boel alleen maar… het was meer een dialoog ipv alleen deze quote. Erg gemakkelijk om hier dus over links of rechts te roepen. Eerst kijken, dan roepen!

 8. Nelis

  Dus als hij de volgende keer in een slechte film/ serie heeft gespeeld, kan ik zijn voordeur met verf bekladden en p0ep door de brievenbus gooien?
  Ok, dan weet ik dat….

 9. Gerdien

  “Ik vind het niet normaal maar ook niet verschrikkelijk”: lijkt me een hele redelijke opvatting. Er wordt wel erg hysterisch gereageerd tegenwoordig, zowel op verf op een voordeur als op iemand die niet meteen met de meute meehuilt. Je moet het gewoon niet doen, een deur bekladden: het slaat nergens op, het is niet leuk en het werkt ook nog eens averechts- maar een aanslag is toch echt wat anders.

 10. Gerdien

  @E,jansen: dat bedoel ik dus:” er vallen meteen slachtoffers”: slachtoffers waarvan? Verf op de deur: ga je daar dood aan?

 11. Tim20 MJ

  @Gerdien. Deze lakse houding is juist gevaarlijk. Bij Fortuyn begon het ook met een taart. Of was je dat alweer vergeten? Is toch frappant dat als rechtse politici worden bedreigd en geïntimideerd, dat men dan zegt ‘tja vraag je ook wel een beetje om met jouw mening he!’. Tekenend voor links.

 12. E. Jansen

  @ Gerdien: Je snapt het ook totaal niet he, linkse doos. Het gaat erom dat je ergens de dupe van wordt… DAN ben je slachtoffer ja. En nee, er vallen geen doden, maar links schuwt geen geweld… er worden ook wel eens bommen onder auto’s gelegd door deze politieke fascisten. Dit was een soort ‘aanslag-light’ van ze.

 13. Ingrid

  Als we het bekladden van een voordeur al normaal gaan vinden,dan glijden we wel heel ver af van enig fatsoen. Wie het ook overkomt,het voelt bedreigend en willen we ons niet allemaal veilig voelen in huis?.
  Jeroen moet eens ophouden met steeds zijn beste vrienden ,Waldemar en Sophie uit te nodigen.
  OP alle zenders zie je steeds meer gasten komen om iets te promoten. Het wordt allemaal teveel reclame.

 14. A van

  Wat een eikel , hopelijk doen ze dat bij hem ook , dit is het niveau van dit ver afgezakte land .

 15. PVV wordt lekker de grootste in 2018

  Wilders en Thierry hebben nog nooit privé, zakelijk en politiek gelogen in hun leven. Wat links en liberaal nederland iedere dag doet. Vooral die Rutte, Buma, YESSAR Klaver en Asscher.

 16. PVV wordt lekker de grootste in 2018

  Wilders en Thierry hebben nog nooit privé, zakelijk of politiek gelogen in hun leven. Wat links en liberaal nederland iedere dag doet. Vooral die Rutte, Buma, YESSAR Klaver en Asscher.

 17. Rukker

  Selectief deugen, het blijft een rare taks van sport. Hij woont zelf ook ergens aan een Amsterdams grachtje. Rechtse tuigeikels mogen nu dus ook het deurtje van Waldemar herstylen na deze uitspraken. Tenminste hij is niet echt voor maar ook niet echt tegen dus tsja, het kan.

  Mij binden advies: ophouden met die onzin en laat elkaar met rust!

 18. Annoniemus

  Ik hoop toch zo dat er een paar boze gasten zijn die het huis van W. Torenstra en z’n lelijke vrouw gaan bekladden , kijken of hij het dan ook minder erg vind !!!!!!!!!!!

 19. Ad

  Torenstra had gewoon opdracht van zijn twee bazen het zo te zeggen: BNN/VARA en Hilbrand. En Pauw was opgedragen de vermoorde onschuld te spelen.

 20. Gerdien

  Waarom hoor ik nooit soortgelijke reacties van types als @E.Jansen en Tim20MJ als er een moskee wordt besmeurd of de installatie van een burgemeester wordt verstoord? Gek genoeg hoor je op zulke momenten ook niks van mensen als Wilders of Baudet terwijl omgekeerd Ascher deze verfgooiactie meteen heeft afgekeurd. Wie dan zeurt over linkse selectieve verontwaardiging heeft zelfs nogal last van een selectieve blik op de werkelijkheid. En @Ingrid: Toornstra zegt niet dat het normaal is om voordeuren met verf te besmeuren maar dat we ook niet moeten overdrijven.

 21. E. Jansen

  @ Gerdien, in navolging van je laatste bericht:… Dan moeten we de bekladding en besmeuring van moskeeën ook maar niet overdrijven!

 22. Gerdien

  @E Jansen Dus je geeft toe dat een klodder verf wat anders is dan een aanslag?

 23. E. Jansen

  @ Gerdien: Ik ga me niet verwantwoorden naar, of bijdraaien voor, je. Maar wat me opvalt is dat jullie dit soort acties goedkeuren (de nieuwsaanleiding hier), en dat is het begin van de teloorgang van de beschaving. Wat bij moskeeën gebeurt keur ik niet goed, maar ook daar wordt te snel van een aanslag gesproken in dat geval. Wel vind ik dat er hier sprake is van een slachtoffer, namelijk Thierry Baudet, want taalkundig klopt het.. zoek het maar na. Daarmee lijkt me de discussie gesloten hier. Dank voor uw interesse en tot ziens maar weer!

 24. Evert Zeefout

  En ontlasting en kots

 25. Gerdien

  Ik ben niet ‘jullie soort’ en ik keur dit soort acties helemaal niet goed. Het valt me alleen op dat de verwontwaardiging nogal eenzijdig is. Dat kan je puur feitelijk constateren.

 26. S. Electief

  Die Torenstra wordt steeds ongeloofwaardiger!
  Wat een eng mannetje is dit geworden!

 27. E. Jansen

  @ Gerdien: Hoezo weet jij dat de verontwaardiging eenzijdig is? Ik ZEG toch net dat ik dergelijke acties bij (bijvoorbeeld) moskeeën ook niet goedkeur! Lllleeeezuuunnnn mevrouw!… afijn, prettige dag nog verder!

 28. jdj2050

  Waldemar = Dom en Blond. Baudet heeft een mening die door velen voor gedeeld. Geweld is nooit acceptabel.

 29. SD

  Linkse acteurs als Hanna Verboom, Katja Herbers en Waldemar Torenstra mengen zich in de media regelmatig in het politiek debat. De meerderheid van Nederland, en daarmee het publiek dat zij bedienen, stemt tegenwoordig rechts.

  De schrijvers van deze site worden met de dag stommer, sinds wanneer moet je je mening afstemmen op je publiek?? Het is hier een democratie, dat betekent dat je dus rekening houdt met de minderheden. Het is niet de dictatuur van de meerderheid. Denkfout die vooral rechts veel maakt.

 30. b

  Baudet is een zielige mannetje die niet eens verantwoording wil afleggen voor zijn debiele uitspraken over MH17 in de tweede kamer. Dan duikt meneer onder . Of zijn huis beklad moet worden ? Nee , is teveel eer voor dit figuur. Als je de uitzending bekeken hebt weet je dat Waldemar deze daad niet goed praatte maar de discussie wilde normaliseren . Jammer dat MC hier een naar politiek spelletje speelt en we weten dan gelijk dat we in het vervolg alle artikelen op deze site moeten wegen.

 31. Bonnie Kreukhoven

  Wat een domme, overgewaardeerde acteur. Nooit begrepen waarom hij ooit is doorgebroken.

 32. Gerdien

  @E. Jansen: je meet voortdurend met twee maten meten en je hebt zelf niet in de gaten.

 33. Waarheidsdrank

  Ik had nog wel op deze kwast gestemd voor de televizierring. Kan ik mijn stem terugtrekken? Wat een dommigheid

 34. Gallus

  We kunnen beter om meningen vragen van mensen die geïnteresseerd zijn en getraind in DENKEN.
  Waarom zou een popi jopi of een sportief gekwalificeerde figuur meer geoutilleerd zijn om plotseling doordachte en verwerkte standpunten te verkondigen dan elke willekeurige Nederlander?
  Beetje bagatelliserend doen en schouders ophalen (met knipoogje naar beetje sensatie) over wat anderen overkomt is overigens nooit erg nobel. Laat deze jongen zijn triomfalisme maar uitleven staande in een kolkende rivier; komt veel eerlijker over!
  Overigens was de reactie van Pauw wel goed doordacht; hij gaf de eenvoudige en terechte opmerking dat je argumenten met argumenten moet bestrijden.
  Wel treurig dat dit nog gezegd moet worden in de kleuterklas die soms wordt gevormd door mensen die talkshows mogen bezoeken.
  Compliment aan Pauw de alles evenwichtig en op goede toon afhandelt; wat zo belangrijk is als zich kleuters manifesteren.

 35. Gallus

  SD

  Heeft het over de “dictatuur van de meerderheid”
  Terecht! Dat is idd de essentie van democratie.
  Plato noemde de democratie als de op één na beste regeringsvorm.
  Niet de beste; het is idd ook een dictatuur!
  De beste vorm zou een echte dictatuur zijn; onder leiding van een wijze.
  Maar die moet er eerst zijn en boven dat; die wijze zou eerst herkend en erkend moeten worden.

 36. Huiskamer

  TV acteur=C acteur.
  Helemaal ingericht om politiek-correct te spelen.
  Trouwens net als die Utregse Hazes.
  Meer gelukkig deed de rest van de tafel niet mee, waardoor de voor geprogrammeerde ingestudeerde stelling compleet werd weggevaagd.

 37. dynamische dennis

  Waldemar woont op de (Adresgegevens verwijderd door moderatie) in Amsterdam.

  Ik neem aan dat hij het ook “niet verschrikkelijk” zal vinden als er een pamflet op zijn voordeur wordt gespijkerd. Of een paar uitwerpselen door zijn brievenbus worden geduwd.

 38. Graaf Volkert

  @E. Jansen
  Gelukkig gebruikt rechts nooit geweld…
  Er is in de laatste decennia in Nederland maar één veroordeling geweest voor terrorisme en de daders waren rechtse guppies.
  Nu jji weer.

  @Hu¡skamer
  Krijg eens de konker jij!

 39. Aqua

  Wate ene gevaarlijke drugskikker die Waldemaf!!!

 40. E. Jansen

  @ Gerdien: Nee, jij bent de slimste hier zeker… je weet niet eens dat als je ergens de dupe van bent/wordt (wat Baudet in dit geval is) je slachtoffer genoemd kan/mag/dient te worden. En nou kappen, je begint me te irriteren linkse doos. Links heeft de vluchtelingen, en daarmee veel problematiek binnengehaald. los het nou ook maar op!

 41. E. Jansen

  @ Graaf Volkert: Je bent zeker je eigen actie tegenover Pim Fortuyn vergeten zeker? Rot toch op man! Links is echt een gevaarlijk clubje, die met vandalisme, geweld en moorden alles oplost. Rechts schreeuwt zo af en toe maar wat (keur ik ook niet goed, maar is geweldloos). Moest jij niet weer terug naar de gevangenis, of hoe zit dat???

 42. Brievenbuspoeper

  Er zijn mensen die zeggen dat Waldemar, via zijn eigen logica, binnenkort een poepje kan verwachten op zijn VARA-deurmat

 43. Tim20 MJ

  @Gerdien (je heet toch niet echt Gerdien?)

  Wat fijn dat u mij zo goed kent – not. Ik verafschuw geweld tegen moskeeën net zo als geweld tegen parlementariërs. Gevaarlijker dan Baudet zijn types als Torenstra en u die deze demonisering niet afkeuren maar stellen dat ‘je zoiets kan verwachten als je deze mening hebt’. En dat het allemaal wel meevalt. Nee Gertrien, de waarheid is dat als Klaver dit zou overkomen door Pegida aanhangers, dan zouden de talkshows en NOS rubrieken het er dagen over hebben, want vies rechts geweld! En nu valt het allemaal wel mee, want ludieke linkse actie. Zum kotzen!

 44. lala

  @Graaf Volkert.Welke rechtse “terroristen” zijn er dan veroordeeld?

 45. Coeli

  Je hoeft niet slim te zijn om bn’er te zijn!Wat een ongelofelijke flapdrol!

 46. Tim

  Ik denk dat je kunt stellen dat je linkse activisten zoals Gertrien niet kunt genezen.
  Dit soort mensen zijn niet in staat om rationeel en met realiteitszin te denken.
  Ze zijn op een rare manier ooit eens linksgeprogrammeerd en blijven voor altijd in die modus.
  Ga er nou niet mee in discussie want het levert je niets op.
  Dank u.

 47. Graaf Volkert

  @E. Jansen
  Beetje triest om te doen of ik een moordenaar ben omdat ik toevallig dezelfde naam heb…
  Ben je nu serieus zo zielig?

  @lala
  https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Terroristen-bestraft-voor-brandbom-op-moskee-Enschede.aspx
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/27/vier-jaar-cel-voor-aanslag-op-moskee-enschede-a1528698

 48. robb

  Wat hebben Hanna Verboom, Katja Herbers hier mee te maken is het al zo erg dat we mensen een sticker op hun hooft plakken als ze denken dat ze links zijn.

 49. Gallus

  Lala

  Strikt juridisch gezien is alles waarmee je angst aanjaagt en wil aanjagen terrorisme.
  Taalkundig ook; terrere (lat.) betekent letterlijk: bang maken.
  Met deze denotatie kun je heel veel dingen terrorisme noemen.
  Ook dingen die bij de meesten heel andere indruk maken.
  Een knullig (naar de mening van de rechter) brandbommetje tegen de buitenmuur van een moskee roept bij velen een andere inschatting op dan een vliegtuig in een flat of een truck die op een boulevard op mensen (ongeacht wie) jaagt.
  Dat het beiden vanuit taalkundig oogpunt terrorisme genoemd mag worden mag ons niet blind maken voor verminkte vergelijkingen; gelukkig voor de moslims is de dreiging totaal onvergelijkbaar. Maar dat zijn de grote letters op de kaart.

 50. Pinda

  @Gallus

  Taalkundig? Wat ze in Enschede flikten is niet alleen taalkundig, maar ook wettelijk gezien terrorisme.

 51. Gallus

  Pinda

  U hebt volkomen gelijk!
  Ook strikt juridisch gezien.
  Volgens die (m.i. nogal taalkundig georiënteerde) definitie is het bekladden van een deur ook terrorisme.
  Als ik u grof zou uitschelden ook enz.
  Al die overeenkomst neemt evenwel het verschil in ernst niet weg; daarin bestaan grote verschillen.
  Dat kan en mag eenzelfde denotatie niet wegnemen.

 52. Otto Groeneveld

  Domme klootzak met zijn babyface, Waldemar wat een kutnaam trouwens.

 53. ???

  @ Gerdien

  Ik wil je danken voor je goed onderbouwde bijdrages hier. Je bent een van de weinigen hier die me nog het idee geeft dat zelfs op deze site normale mensen komen.

 54. aammehoela

  Dat gezeur altijd over links en rechts. Links zijn of rechts denken is op zich niet verkeerd. Wel wordt het anders als het ultra-links of extreem-rechts wordt. Dan bedoel ik dus het feit dat bv. de onafhankelijkheid van de media in het geding komt. Denk aan de linkse Maduro in Venezuela, maar ook het rechtse Polen en de Hongaren waar vrijheid van mening ook wordt bewerkt. En uiteraard geldt het zelfde voor types als Erdogan die weer de islam promoot. Maar gewoon links denken, opkomen voor hen die het financieel minder hebben en het klimaat, of rechts denken, de werkgevers hun zin geven ten koste van de arbeider, moet kunnen. Zolang het maar binnen de kaders blijft. En dat kun en mag je betwijfelen bij Baudet. Als die gast teveel macht krijgt verdwijnt de democratie in Nederland.

 55. Claire

  Ik vind het helemaal niet erg als Waldemar Torenstra in ekaar geb**kt wordt voor zijn eigen huis en dat hij een po*eptaart in zijn smo*l gedrukt krijgt. Ook zou ik het niet erg vinden als zijn huis wordt beklad.

  Deze man roep op tot gebruik van geweld, want dat is het Waldemar Torenstra!

  Schaam je!

 56. Marco

  Thierry en Wilders hebben nooit gelogen in hun leven. Rutte en de rest doen dit om de uur.

 57. Graaf Volkert

  Marco. Dan heb je ergens niet opzitten letten.
  Wilders liegt al over zijn afkomst. Verzwijgt het dubbele paspoort van zijn vrouw. Geeft geen openheid van zaken over hoe lang hij al in de Tweede Kamer zit. Behoort zelf tot het politieke establishment waar hij zo tegen ageert…
  Ja wat is Geertje W. toch eerlijk…

 58. Graaf Volkert

  E. Jansen. Ene Breivik uit Noorwegen vergeten?
  Toch echt een rechtse malloot die gewld niet schuwde…

 59. jan

  weet iemand zijn adres?

 60. Sven39

  @E. Jansen

  Timothy McVeigh, nooit van gehoord?

 61. Fisscher

  klopt Sven, bij die bomaanslag in Oklahoma City van 19 april 1995 vielen 168 doden en 890 gewonden toen het Alfred P. Murrah Federal Building getroffen werd door een autobom, geplaatst door ex-soldaat en fascist/antisemiet Timothy McVeigh. Tot 11 september 2001 was het de grootste terroristische aanslag binnen de landsgrenzen van de Verenigde Staten. E. Jansen, ken je die man dan niet?

 62. arie

  Eerlijk gezegd had ik nog nooit van die Waldenar gehoord.Toon Hermans heeft ooit in een conference dit soort “artiesten” aan de schandpaal gehangen.

  Waldenar? Nooit van gehoord.

  Zijn uitlating is eigenbelang. Hij weet dat op TV zo’n zinnetje persoonlijk effect voor hem heeft.
  Maar hij grijpt alles aan om in de belangstelling te komen.
  Zo gaat hij binnenkort ook de pseudo dirigent op TV uithangen !
  Als je niks meer kunt als”acteur”, ga je dat doen.
  Kwalletje van een ventje dus.

 63. Joop55

  Niet dat ik zo van die feministische kleuterbendes steun, maar deze Nepfortuyntje en Wilders light, mag wel weten hoe hij mensen kwetst.

 64. E. Jansen

  @ Graaf Volkert: Het is niet minder zielig om je voor te doen als iemand anders. Dit vraagt dan gewoon om zulke reacties van me… Maar ik vind het nu echt wel weer mooi geweest hier. Groeten aan je vrouw Gerdien, en een fijn weekend verder:-).

 65. Jstein

  @E jansen, Volkert heeft echt een punt. De IRA schuwde 45 jaar lang ook geen geweld. De nationalisten geïnspireerd door de KKK schuwde ook geen geweld. En IS ook niet….

 66. Blah

  Het is gewoon een mentaal beperkt persoon, daar kan hij niets aan doen. Soort zoekt soort, dus hetzelfde geld voor die doos van spuiten en slikken.

 67. E. Jansen

  @ Jstein: en IK heb OOK een punt… basta!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.