Vrouw slaat man bij BNNVARA

Dat de emancipatie wel heel erg is doorgeslagen, bewijst tv-maakster Elena Lindemans vanavond in haar primetime-documentaire Vrouw Slaat Man op NPO 2. De film vertelt het verhaal van de zes opvanghuizen in Nederland, waar mannen worden opgevangen die zijn mishandeld door hun vrouw. Dat heeft BNNVARA laten weten. Lindemans hoopt de ogen van Nederland te openen. “Ik hoop dat deze documentaire zowel in ons land als daarbuiten de ogen van veel mensen opent.

Het heeft de tv-maakster ongelooflijk veel moeite gekost om mannen te vinden die over dit probleem wilden vertellen. Ze hoopt dat het taboe na deze uitzending afneemt, “en dat meer mishandelde mannen zoals Louis en Ludwig het lef hebben om met hun probleem naar buiten te treden. Het is hoog tijd dat mannen zich op dit punt emanciperen.”

Louis (mannenopvang Den Haag) en Ludwig (mannenopvang Amsterdam) waren als enigen dapper genoeg om open en ongeanonimiseerd hun dramatische verhaal te vertellen. Ze werden een jaar lang op de voet gevolgd door Lindemans. Wat bezielde hen dat ze het geweld accepteerden? Waarom bleven ze bij hun partner? En hoe ver moest het komen voor zij eindelijk hun koffers pakten?

De film toont op schokkende wijze hoe gewelddadig ook vrouwen kunnen zijn. Het is vanaf 21.00 uur te zien op NPO 2.

Het AD-interview met Elena Lindemans kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Michel Schnater

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen