Volkskrant vindt RTL mediaflop van de week

De gifbeker is nog niet leeg voor RTL. De zendergroep wordt gemeen hard aangevallen sinds de kritische AD-column van Angela de Jong. En ook de Volkskrant doet nu een duit in het zakje. Die roept RTL vandaag uit tot mediaflop van de week. “RTL is het spoor bijster“, luidt het. De Volkskrant wijst erop dat de kijker niet heel warm loopt voor RTL’s nieuwe paradepaardjes Spreekrecht, Kroongetuige en The Story of My Life. “Het gaat niet heel lekker met RTL“, aldus het dagblad.

Net als andere media noemt ook de Volkskrant de BN’er-parade bij RTL als een grote ergernis van kijkers. De krant spreekt van “het circuit van RTL-gezichten dat voortdurend in de eigen programmering terugkeert, in RTL Boulevard, RTL Late Night en Expeditie Robinson.”

Volgens de Volkskrant trekt RTL zich helemaal niets aan van de kritiek. Hij neemt als voorbeeld de Boulevard van woensdag: toen was er een interview over de RTL-show The Story of My Life en items over RTL-gezichten Marieke Elsinga en Fiona Hering. “Toppunt van de RTL-kruisbestuiving was een nieuwtje over Robert ten Brink.”

De krant doelt op het item waarbij Ten Brink in zijn All You Need-caravan werd verrast met een nieuw driejarig contract. “Met Erland Galjaard, zeg maar de God van RTL, keek Ten Brink naar een filmpje van Erland Galjaard, die hem het heuglijke nieuws vertelde. Daarna volgde een warme omhelzing.

Dankbaar tekende Ten Brink het contract, zonder te lezen. Weer een prachtige aflevering van de RTL-soap Personeelszaken.”

RTL laat weten op dit moment niet op de kritiek te willen reageren. Als je geschoren wordt, moet je stilzitten, lijkt het devies van de zender.

In de media wordt her en der gerept over het ‘RTL 4-probleem’, maar het kan ook zo zijn dat de volgende prime-time-line-up van RTL 4 wél als vanouds scoort en de storm weer gaat liggen. Hoe dan ook lijkt het wél handig als de zender wat doet met de massale kritiek op de egoparade in RTL Boulevard.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (vorige week)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (gisteren)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (gisteren)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (gisteren)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vandaag)
Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’ (vandaag)
NTR-baas Paul Römer: ‘RTL stort aan alle kanten in’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen